Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κινητοποιήσεις απο 18-20/7 τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυιατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί - Τι ζητούν

Σε κινητοποιήσεις απο 18-20/7 τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυιατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί - Τι ζητούν
«Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους. Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς»

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου προχωρούν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυιατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί.
Όπως αναφέρει το Συντονιστικό Όργανο των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), «προχωρούμε σε κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση της βιωσιμότητας των εργαστηρίων μας καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά», καθώς «δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του υπουργού».
Όπως σημειώνει το Συντονιστικό Όργανο των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητούν «την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια», καθώς διαφορετικά «αδυνατούμε να πληρώσουμε ακόμα και το προσωπικό μας τους προσεχείς μήνες και άμεσο επακόλουθο, το βέβαιο κλείσιμο των εργαστηρίων μας».
Ακόμη, ζητά «όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις».
«Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους. Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς», καταλήγει συμπληρώνοντας ότι η ΠΦΥ χρειάζεται επαρκή χρηματοδότηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης