Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η πυρκαγιά στη Γλυφάδα – Στη Βούλα το μέτωπο - Καίγονται σπίτια, μήνυμα 112

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η πυρκαγιά στη Γλυφάδα – Στη Βούλα το μέτωπο - Καίγονται σπίτια, μήνυμα 112
Το μεσημέρι έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα
Σχετικά Άρθρα

(upd 3) Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην 'Ανω Γλυφάδα, η οποία ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου το μεσημέρι του Σαββάτου (4/6/2022) και καίει έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στους πρόπoδες του Υμηττού.
Το μεσημέρι έγινε εισήγηση από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, υποστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα, να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από την οδό Αριστείδου στην Βούλα, όπου έφτασε το μέτωπο της πυρκαγιάς.
Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε άδεια εκκένωσης του Πανοράματος αφού το πύρινο μέτωπο στράφηκε γρήγορα προς τα εκεί.
Η Πυροσβεστική ενημέρωσε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή με τη φωτιά να έχει κάψει ήδη σπίτια.
Πολλοί είναι οι κάτοικοι που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους, ενώ άλλοι έχουν μαζέψει λίγα πράγματα και έχουν φύγει άρον άρον.


Μήνυμα 112

Νωρίς το απόγευμα εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν.
Έκκληση μέσω του 112 απευθύνει η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους της Άνω Βούλας και των γύρω περιοχών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς οι φλόγες από την πυρκαγιά έχουν φθάσει ήδη σε κατοικημένη περιοχή και στις αυλές των σπιτιών.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει:

« Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας .
Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα εκκενώστε τώρα προς πλατεία Άλσους Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».
Το μήνυμα παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας για οδηγίες αυτοπροστασίας .
Ήδη αστυνομικοί κινούνται πόρτα πόρτα στην περιοχή καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν.
1112.png

Η φωτιά καίει άλση και πάρκα στο Πανόραμα Βούλας

Άλση και παρκάκια στο Πανόραμα της Βούλας καίει η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (4/6/2022) σε περιοχή της 'Ανω Γλυφάδας και στη συνέχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων, κινήθηκε προς νοτιότερο κομμάτι του Υμηττού.

«Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και συνεχίζει:
«Η φωτιά έχει μπει στο Πανόραμα και έχει κάψει άλση και παρκάκια, ακόμη και κάποιες τέντες, αλλά δεν έχουν καεί σπίτια.
Ήρθε από δύσβατη περιοχή, στην οποία δεν μπορούσαν οι δυνάμεις να επέμβουν καθοριστικά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 33 οχήματα και 180 άνθρωποι, εθελοντές και πυροσβέστες, συν τα εναέρια μέσα.
Ο αέρας είναι ισχυρός. Έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης κι έχουν σταλεί μηνύματα με το 112.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν καεί σπίτια και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ελέγξουμε».


Απομάκρυνση κατοίκων


Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν έχει κάψει σπίτια, ωστόσο έγινε η εισήγηση για απομάκρυνση κατοίκων για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι, καθώς η φωτιά κινείται απειλητικά.
Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την Πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε νωρίτερα ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΗΕ.
Για την διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης; Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, οπού άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.
Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.
Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η πυρκαγιά στη Γλυφάδα – Προς Βούλα το μέτωπο - Εκκένωση κατοίκων, μήνυμα 112
fire_1.JPG
Άνδρας με κοριτσάκι στην αγκαλιά του απομακρύνεται από την περιοχή της πυρκαγιάς που καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην Άνω Βούλα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022. Προς τη Βούλα έχει κινηθεί η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Κι εκεί πλέον αρχίζει να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση φωτιάς που καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην Άνω Βούλα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022. Προς τη Βούλα έχει κινηθεί η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Κι εκεί πλέον αρχίζει να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση φωτιάς που καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην Άνω Βούλα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022. Προς τη Βούλα έχει κινηθεί η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Κι εκεί πλέον αρχίζει να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Υμηττό, που ξεκίνησε από την 'Ανω Γλυφάδα και κατευθύνεται προς τη Βούλα.
Εξάλλου ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν συνολικά 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδας πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ κινητοποιήθηκε και ένα ακόμα ελικόπτερο του στρατού.
Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.



fire_2_1.JPG

Σχολείο για τη φιλοξενία των κατοίκων του Πανοράματος

Την εντολή ν' ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.
Η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (4/6/2022) από την 'Άνω Γλυφάδα, έχει μπει στο Πανόραμα της 'Ανω Βούλας, όπου είχε δοθεί έγκαιρα εντολή εκκένωσης, ενώ στάλθηκε και μήνυμα με την υπηρεσία του 112.
Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση και παρκάκια μέσα στο Πανόραμα, υπάρχουν φθορές εξωτερικά σε σπίτια και σ' ένα εξ αυτών η φωτιά μπήκε και στο εσωτερικό του, με την Πυροσβεστική να σπεύδει για την κατάσβεση και για να μην επεκταθεί στις γύρω κατοικίες.


Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση φωτιάς που καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην Άνω Βούλα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022. Προς τη Βούλα έχει κινηθεί η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Κι εκεί πλέον αρχίζει να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
3_212.JPG

Αστυνομικός με κοριτσάκι στην αγκαλιά του απομακρύνεται από την περιοχή της πυρκαγιάς που καίει μέσα σε κατοικημένη περιοχή στην Άνω Βούλα, Σάββατο 4 Ιουνίου 2022. Προς τη Βούλα έχει κινηθεί η φωτιά, που ξέσπασε νωρίτερα σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Κι εκεί πλέον αρχίζει να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ζήτησε να γίνει εκκένωση της περιοχής Πανόραμα, από την οδό Υμηττού και προς τον ορεινό όγκο και οι κάτοικοι να συνεργαστούν με τις Αρχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης