Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυρκαγιά στη Γλυφάδα - Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά στη Γλυφάδα - Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Στο σημείο βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Διακοπές κυκλοφορίας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Πυρκαγιά εν υπαίθρω εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Μετσόβου πλησίον της περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας.
Για την κατάσβεση, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 4/6 στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό, στην περιοχή Πουρνάρι και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ , ανέφερε ότι η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό της ΔΕΗ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου και πως η κατάσταση βελτιώνεται, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος αυτή τη στιγμή για τα σπίτια.
f1_1.JPG

Στο σημείο επιχειρούν την κατάσβεση οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν. Πλέον, συνολικά επιχειρούν  42 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού απο αέρος πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη, ενα ελικόπτερο,  ενώ ο εναέριος συντονισμός γίνεται από άλλο ελικόπτερο. Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης  συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
f2.JPG
Σημειώνεται ότι το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

π.JPG
π2.JPG

Διακοπές κυκλοφορίας

Σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.
Στο πλαίσιο αυτό, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης