Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έπεσαν οι... μάσκες: Αίρεται από 1/6 η υποχρεωτικότητα χρήσης στους εσωτερικούς χώρους - Εξαιρέσεις τα νοσοκομεία, ΜΜΜ

Έπεσαν οι... μάσκες: Αίρεται από 1/6 η υποχρεωτικότητα χρήσης στους εσωτερικούς χώρους - Εξαιρέσεις τα νοσοκομεία, ΜΜΜ
Από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας για την πλειονότητα των εσωτερικών χώρων
Σχετικά Άρθρα
Αίρεται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, μετά τους εξωτερικούς, και στους εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.
Ως εκ τούτου από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας για την πλειονότητα των εσωτερικών χώρων (καταστήματα, σούπερ μάρκετ, χώροι διασκέδασης κλπ.).
Η άρση της υποχρεωτικότητας ισχύει και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.
Ωστόσο, η ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας παραμένει, όπου παρατηρείται συνωστισμός και για όλους τους κλειστούς χώρους, στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της σε όλες τις μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων, όπως και στα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τρένα και μέσα μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές για τους επιβάτες.
Ο κ. Πλεύρης είπε ότι για τα πλοία, καθώς και τις εκπαιδευτικές μονάδες, αναμένεται εισήγηση της Επιτροπής, στην επόμενη συνεδρίασή της.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η χρήση της μάσκας όσο και μία σειρά από μέτρα που αυτή τη στιγμή είναι σε αναστολή, όπως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα επανεξεταστούν το φθινόπωρο, με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνη τη στιγμή.

ΕΟΔΥ: Στα 4.626 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Στους 161 οι διασωληνωμένοι και στους 19 οι θάνατοι

Στα 4.626 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.406.553 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 494 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 130.499(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.90 (95% ΔΕ: 0.83 – 0.97).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.619 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 161 (64.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 81 (50.31%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 80 (49.69%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.660 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 126 (ημερήσια μεταβολή +20%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 113 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

eody1_1.jpg

eody2.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης