Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες στους κλειστούς χώρους και για τους εργαζόμενους από 1η Ιουνίου

Πλεύρης: Τέλος οι μάσκες στους κλειστούς χώρους και για τους εργαζόμενους από 1η Ιουνίου
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας

Αίρεται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας, μετά τους εξωτερικούς, και στους εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.
Ως εκ τούτου από την 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας για την πλειονότητα των εσωτερικών χώρων (καταστήματα, σούπερ μάρκετ, χώροι διασκέδασης κλπ.).
Η άρση της υποχρεωτικότητας ισχύει και για τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.
Ωστόσο, η ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας παραμένει, όπου παρατηρείται συνωστισμός και για όλους τους κλειστούς χώρους, στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της σε όλες τις μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων, όπως και στα αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Για αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τρένα και μέσα μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές για τους επιβάτες.
Ο κ. Πλεύρης είπε ότι για τα πλοία, καθώς και τις εκπαιδευτικές μονάδες, αναμένεται εισήγηση της Επιτροπής, στην επόμενη συνεδρίασή της.
Σε κάθε περίπτωση, τόσο η χρήση της μάσκας όσο και μία σειρά από μέτρα που αυτή τη στιγμή είναι σε αναστολή, όπως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα επανεξεταστούν το φθινόπωρο, με βάση την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνη τη στιγμή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης