Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρνείται τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της η Ρούλα Πισπιρίγκου - Επικαλείται ιατρικό λάθος

Αρνείται τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της η Ρούλα Πισπιρίγκου - Επικαλείται ιατρικό λάθος
Ιατρικό λάθος επικαλείται η Ρούλα Πισπιρίγκου στο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στην Ανακρίτρια
Σχετικά Άρθρα

Απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις της παρέδωσε στην 18η ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Χρήστο Ζαρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο.
Η 33χρονη, η οποία κατηγορείται ότι αυτή είναι που δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της, επικαλείται ιατρικό λάθος.
H Ρούλα Πισπιρίγκου μετήχθηκε με ισχυρότατη αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Η κατηγορουμένη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας οδηγήθηκε στο γραφείο της 18ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για όσα της καταλογίζονται.
Η κατηγορουμένη συνοδευόμενη από τους δύο δικηγόρους της, αναμένεται ενώπιον της δικαστικής λειτουργού να αρνηθεί όσα της καταλογίζονται στην πολυσέλιδη δικογραφία που σχηματίζεται για τον θάνατο της 9χρονης.
Η 33χρονη που συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη, δέχθηκε ισχυρότατες λεκτικές επιθέσεις από πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια, ενώ λίγο πριν μπει στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, κάποιοι κινήθηκαν σε βάρος της με σκοπό να την προπηλακίσουν.
Στο περιστατικό παρανέβησαν άμεσα άνδρες των ΜΑΤ και έληξε το περιστατικό.

Αρνείται όλες τις κατηγορίες

Η 33χρονη αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, η οποία κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.
Δύο μήνες μετά τον θάνατο της 9χρονης, η 33χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Στο διάστημα αυτό, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και ειδικοί επιστήμονες εξέταζαν εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια τόσο για το χρονικό της πορείας του παιδιού, όσο και για την συμπεριφορά της μητέρας.

Τι θα πει η 33χρονη

Η 33χρονη, συνοδευόμενη από τους συνηγόρους της Κωνσταντίνο Ζάρδα, που διορίστηκε από την Ανακρίτρια και Όθωνα Παπαδόπουλο που κλήθηκε από την πλευρά της κατηγορουμένης, θα αντιτάξει τους ισχυρισμούς της.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση της, η 33χρονη δεν αποδέχεται ότι είναι το δικό της χέρι που έδρασε για να τερματιστεί η ζωή του παιδιού.
Η 33χρονη φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ενδεχόμενη εμπλοκή άλλων ατόμων, όπως δήλωσε ο εκ των συνηγόρων της κ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος παράλληλα σε «λάθος χειρισμούς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας».

Δεν είχε ποτέ στα χέρια της την κεταμίνη

«Η κεταμίνη είναι μια ουσία που διακινείται με πολύ αυστηρό και ελεγχόμενο τρόπο και δεν μπορεί κανείς να την προμηθευτεί στο εμπόριο.
Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από κάποιον χωρίς δόλο και ίσως δούμε κάποιες ανατροπές.
Υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών.
Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης.
Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται» είπε ο κ.Παπαδόπουλος, αναφέροντας πως υπάρχουν περιστατικά και εξελίξεις που έχουν επηρεάσει ψυχολογικά την εντολέα του, ενώ με δίκη του παρότρυνση θα συναντηθεί με τους προηγούμενους νομικούς παραστάτες της.

Το χρονικό

Η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού η οποία έχει μπροστά της μία πολυσέλιδη δικογραφία που αναφέρει πως η Τζωρτζίνα, δεκαοκτώ ημέρες μετά τον θάνατο της αδελφής της Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021, εμφάνισε το πρώτο της «ιατρικό επεισόδιο» με |τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις των άκρων στον ύπνο της».
Και πως στις 11 Απριλίου, μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το παιδί υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή.
Οι γιατροί την επανέφεραν ύστερα από 50 λεπτά αλλά το παιδί είχε υποστεί υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Εννιά επεισόδια πριν το θάνατο

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία καταγράφουν εννέα επεισόδια της 9χρονης πριν καταλήξει.
Όλα εμφανίζονται ενόσω το παιδί νοσηλεύεται σε θαλάμους νοσοκομείων και ποτέ όταν βρίσκεται σε ΜΕΘ.
Αυτή θα είναι μία από τις ερωτήσεις που η κατηγορουμένη θα κληθεί να απαντήσει.
Η 33χρονη θα πρέπει να δώσει την δική της εκδοχή για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων που συνδέουν τον θάνατο με συγκεκριμένες ουσίες (κεταμίνη) που δεν σχετίζονται με την φαρμακευτική αγωγή του παιδιού.
Αλλά και να απαντήσει τον λόγο που την κρίσιμη ώρα που το παιδί άρχισε να εμφανίζει πτώση στους σφυγμούς του, δεν «χτύπησε» στους γιατρούς το οξύμετρο, το οποίο φαίνεται να ήταν αποσυνδεδεμένο.

Κρίσιμα ερωτήματα

Επιπλέον, η 33χρονη θα κληθεί να δώσει μία εξήγηση για τον λόγο που ζητούσε να βρίσκεται σε μονόκλινο δωμάτιο η 9χρον , αλλά και για το, επιβεβαιωμένο από μαρτυρικές καταθέσεις, ενδιαφέρον της να μάθει αν εντός του θαλάμου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.
Από τις μαρτυρικές καταθέσεις που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, προκύπτει επίσης πως η κατηγορουμένη όταν το παιδί της εμφάνισε το μοιραίο επεισόδιο, κινήθηκε μάλλον νωχελικά και αρκετά ψύχραιμα για να ειδοποιήσει τους γιατρούς να σπεύσουν στον θάλαμο.
Εντύπωση προκαλεί μαρτυρία νοσηλεύτριας, η οποία βλέποντάς την, κατέθεσε πως θεώρησε ότι αναζητούσε κάποια κουβέρτα ή σεντόνι.

Έρευνες και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών

Παράλληλα με τα ιατρικά γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν το παιδί καταλήξει, φαίνεται πως οι διωκτικές αρχές πλησίασαν την υπόθεση παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις της μητέρας και πριν αλλά μετά τον χαμό του μοναδικού πλέον παιδιού της, με αφετηρία τον χαμό των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021.
Ο τρόπος που η μητέρα αντιμετώπισε την πλέον οδυνηρή συνθήκη για έναν γονιό άρχισε να προβληματίζει.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ασυνήθιστη εξωστρέφεια που επέδειξε μετά τον θάνατο της 9χρονης η κατηγορουμένη, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών με τους ειδικούς να αναφέρονται σε ιδιαίτερη «αποστασιοποίηση της» από αυτό που της συνέβη.
Φαίνεται επίσης να καταγράφηκε και ως εξαιρετικά σπάνια, για μητέρα που έχασε το παιδί της, η χρήση λέξεων που δεν είναι σύνηθες να χρησιμοποιούν άνθρωποι που έχουν υποστεί τόσο κατακλυσμιαία, ανυπέρβλητα γεγονότα , όπως η απώλεια παιδιού για τους γονείς.

Διαφοροποίηση από το σύζυγο της

Όσον αφορά το σύζυγο της 33χρονης, Μ. Δασκαλάκη, αυτός αφού αποκάλεσε τη σύζυγό του «κατηγορουμένη» δήλωσε πως «θέλει απαντήσεις», στάση με την οποία προοιωνίζεται η πλήρη διαφοροποίησή του.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως στην κατάθεση της, η 33χρονη αναμένεται να βάλει στο κάδρο των ευθυνών και το σύζυγο της.
Μάλιστα φέρεται πως εντός της ημέρας θα καταθέσει και αίτηση διαζυγίου από τον Μ. Δασκαλάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης