Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε - Πρόωρο να μιλάμε για κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων

Παγώνη: Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε - Πρόωρο να μιλάμε για κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων
«Ο αριθμός των θανάτων ακόμη και μονοψήφιος να γίνει, είναι πολύς για μετά από δύο χρόνια πανδημίας», ανέφερε η Μ. Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Πρόωρα μιλάμε για πιστοποιητικά και κατάργηση των μέτρων, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία τονίζει ότι «τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε».
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το Σάββατο 26/3 στο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο σε ΜΕΘ, ενώ και στο νοσοκομείο όπου εργάζεται σήμερα(27/3) υπάρχουν ελεύθερα μόνο 3-4 κρεβάτια.
Όπως είπε, «αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε».
Υπογράμμισε δε, πως «ο αριθμός των θανάτων ακόμη και μονοψήφιος να γίνει, είναι πολύς για μετά από δύο χρόνια πανδημίας», αλλά και ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η πλειοψηφία που φτάνει σε ποσοστό 80% είναι ανεμβολίαστοι, κάτι που ισχύει και για όσους νοσηλεύουνται στις απλές κλίνες.

Περί φαρμάκου

Σε ό,τι αφορά το φάρμακο κατά του κορωνοϊού που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 28/3 να χορηγείται, η κα Παγώνη ανέφερε ότι θα βοηθήσει πολύ τις πρώτες 5 ημέρες, αλλά και ότι υπάρχει επάρκεια, αν και δεν μπορούν να το πάρουν όλοι για ιατρικούς λόγους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης