Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέοι οι 6, απολογούνται άλλοι 4 - Έρευνες για ένα άτομο ακόμα

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέοι οι 6, απολογούνται άλλοι 4 - Έρευνες για ένα άτομο ακόμα
Παραδόθηκε και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία
Σχετικά Άρθρα

(upd) Ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης αναμένεται να βρεθούν σήμερα Παρασκευή 11/2 ακόμα 4 συλληφθέντες και κατηγορούμενοι για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.
Μέχρι στιγμής έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και οι 6 κατηγορούμενοι που έχουν απολογηθεί για την υπόθεση ενώ ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα και ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες που θα απολογηθούν σήμερα, είναι και ο περίφημος 25χρονος «Αθηναίος», τον οποίο μάλιστα υπέδειξε ως δολοφόνο του Άλκη ένας εκ των συλληφθέντων.
Είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι συλληφθέντες ρίχνουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για τη δολοφονία του Άλκη.
Αν και όλοι παραδέχονται πως ήταν παρόντες στο επεισόδιο, κανείς δεν ομολογεί ότι τον μαχαίρωσε, αν και η Αστυνομία εκτιμά ότι ο 19χρονος χτυπήθηκε από τουλάχιστον 3 άτομα.
Είναι προφανές πως προσπαθούν να αποφύγουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας που τιμωρείται με ισόβια, καθώς η εγκληματική οργάνωση και η απόπειρα ανθρωποκτονίας τιμωρούνται με έως και 15 χρόνια κάθειρξη.

Ενώπιον της ανακρίτριας

Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος παραδόθηκε χθες το βράδυ στις ελληνικές αστυνομικές αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής και κατόπιν μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Ο 20χρονος εντός της ημέρας θα μεταχθεί στα δικαστήρια, όπου και επικυρωθεί το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας, από την οποία αναμένεται να ζητήσει και να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 20χρονος υποστήριξε πως ήταν παρών στο περιστατικό, αλλά δεν ήταν αυτός που σκότωσε τον 19χρονο Άλκη.
Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του. Δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη.

Αναζητείται ο 12ος

Πλέον και οι 11 που συμμετείχαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στη δολοφονική επίθεση του 19χρονου είναι στα χέρια της αστυνομίας.
Την ίδια ώρα, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση ενός ακόμη προσώπου (12ου), το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου.
Είναι χαρακτηριστικό πως κανείς από τους συλληφθέντες δεν θέλει να πει το όνομα του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, είναι πιθανώς κάτοικος Ωραιοκάστρου και οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο.

Θεοδωρικάκος: Πιθανόν εμπλέκεται και άλλο άτομο

Υπάρχει και άλλο άτομο που πιθανότατα εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος υπογράμμισε πως η αστυνομία θα φτάσει έως το τέλος και θα συλλάβει όλους τους ενόχους.
«Είναι σε γνώση μας ότι υπάρχει άλλος ένας, ο οποίος είναι ύποπτος και θα συλληφθεί τις επόμενες ημέρες και με αυτό η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη.
Είχαμε πει από την πρώτη μέρα ότι είναι θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη.
Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη.
Ακούω για κάποιον "μεγάλο" που διαφεύγει της σύλληψης.
Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει "μικρός" και "μεγάλος".
Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Παρακολουθώ στενά την έρευνα και φαίνεται ότι είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιος ακόμα.
Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος.
Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωρικάκος.
Όπως είπε, η αστυνομία τις τελευταίες ημέρες έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους και κλείνει παράνομους συνδέσμους «φιλάθλων» που, όπως είπε, είναι άντρα χουλιγκανισμού, βιαιοτήτων και εγκληματικότητας.
«Έχουν κλείσει ήδη 11 τέτοιοι σύνδεσμοι και σήμερα θα γίνουν 18 επιπλέον έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα», επισήμανε ο κ.Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης