Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Ανεμβολίαστοι και άνω των 70 ετών στις ΜΕΘ – Τι θα μπορούσε να γίνει για να αποφευχθούν οι θάνατοι

Εξαδάκτυλος: Ανεμβολίαστοι και άνω των 70 ετών στις ΜΕΘ – Τι θα μπορούσε να γίνει για να αποφευχθούν οι θάνατοι
Aυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι το τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά για να αποφευχθούν οι θάνατοι από τον ιό

«O αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί είναι μεγάλος και υπάρχει μία αντίφαση στη χαλάρωση των μέτρων και των θετικών ανθρώπων στον κορωνοϊό», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος.
Όπως εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο mega, «διαπιστώνουμε ότι αυτή τη χρονική στιγμή οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εντατική και χάνουν τη ζωή τους εδώ και έξι εβδομάδες βρίσκονται σε γκρουπ ηλικιακά μεγάλων ηλικιών, που έχουν συνοσηρότητες και είναι ανεμβολίαστοι. Έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, το δείχνουν και οι αριθμοί».
Κατά τον ίδιο, ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι χειρότερες προβλέψεις και για πρώτη φορά ο αριθμός όσων νοσηλεύονται την εντατική έπεσαν κάτω από 600.

Πως θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι θάνατοι

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, «άλλη βαρύτητα έχουν τα 20.000 κρούσματα της Omicron και άλλα τα 5.000 κρούσματα της Delta».
Τόνισε πως αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι το τι θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά για να αποφευχθούν οι θάνατοι από τον ιό.
«Το ένα που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν η κοινωνία να περιοριστεί σε μηδενική δραστηριότητα από τον Σεπτέμβριο, που ήταν αδικαιολόγητο. Αυτό που ήταν εφικτό θα ήταν να είχαν εμβολιαστεί οι μεγάλες ηλικίες σε ποσοστό 99% έως τα τέλη Σεπτέμβρη», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Τρίτη δόση

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Κοντογεώργης, γ.γ. συντονισμού του κυβερνητικού έργου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στον εμβολιασμό, ο οποίος έφτασε το 80% του ενήλικου πληθυσμού, αλλά και την τρίτη δόση.
Όπως είπε, «διαπιστώνουμε ότι οι νοσηλείες όσων έλαβαν την τρίτη δόση είναι μικρές και βραχύβιες» και μάλιστα, αυτό επέτρεψε τη χαλάρωση των μέτρων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης