Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Θα μειωθεί μετά από 2-3 εβδομάδες ο αριθμός των θανάτων – Μειωμένες οι εισαγωγές λόγω Omicron

Βασιλακόπουλος: Θα μειωθεί μετά από 2-3 εβδομάδες ο αριθμός των θανάτων – Μειωμένες οι εισαγωγές λόγω Omicron
Βλέπουμε ακόμα τα «απόνερα» της μετάλλαξης Delta που είναι πιο νοσογόνος, σύμφωνα με τον Θ. Βασιλακόπουλο

Αυξημένοι θα εξακολουθήσουν να είναι για τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες οι θάνατοι από κορωνοϊό, ενώ με τη μετάλλαξη Omicron ήδη να επικρατεί, είναι ήδη μειωμένες οι εισαγωγές ασθενών, όπως ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι πλέον βλέπουμε ακόμα τα «απόνερα» της μετάλλαξης Delta που είναι πιο νοσογόνος, αλλά και πως από την επόμενη εβδομάδα θα φανεί και η ευεργετική επίδραση του «μίνι lockdown» που έγινε λόγω του χιονιά.

Τα αίτια των αυξημένων θανάτων

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στα αίτια που οδηγούν στον μεγάλο αριθμό των νεκρών της πανδημίας, σημειώνοντας ότι ο λαός στην Ελλάδα είναι από τους πιο γερασμένους στην Ευρώπη και περίπου 300.000 ηλικιωμένοι δεν έχουν εμβολιαστεί επιλέγοντας να μην προστατεύσουν τον εαυτό τους.
«Η ελληνική κοινωνία δρέπει τους καρπούς της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών εδώ και 20 χρόνια, που είχε ως αποτέλεσμα την μερική αχρήστευση πάρα πολλών αντιβιοτικών και τη δημιουργία ανθεκτικών μικροβίων μέσα στα νοσοκομεία», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι το ΕΣΥ είναι γερασμένο και εξουθενωμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης