Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελεύθερη αφέθηκε η φάλαινα που είχε βγει στον Άλιμο - Εθεάθη στη Σαλαμίνα

Ελεύθερη αφέθηκε η φάλαινα που είχε βγει στον Άλιμο - Εθεάθη στη Σαλαμίνα
Οδηγήθηκε στην ανοικτή θάλασσα και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει η φάλαινα
Σχετικά Άρθρα

Στην ανοικτή θάλασσα οδηγήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει, σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του Α.Π.Θ, η φάλαινα του είδους «ΖΙΦΙΟΣ», η οποία εντοπίστηκε τραυματισμένη στην παραλία ΕΔΕΜ του Παλαιού Φαλήρου στις 28/1.
Η φάλαινα το πρωί του Σαββάτου 29/1 εθεάθη σε βραχώδη ακτή της παραλίας Σελίνια Σαλαμίνας και όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ, ειδοποιήθηκε άμεσα το τοπικό λιμεναρχείο και η κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ.
Ήδη, στο θηλαστικό παρέχεται ξανά ιατροφαρμακευτική περίθαλμψη ενώ στην επιχείρηση συνδράμει ομάδα δυτών των ΟΥΚ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες (28/1) η φάλαινα, έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση έγινε με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος και με συνοδεία σκάφους του λιμενικού.
Στο σημείο όπου είχε εγκλωβιστεί το θαλάσσιο θηλαστικό είχαν σπεύσει από νωρίς το πρωί στελέχη του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητώδων, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με ιδιώτες δύτες καθώς και κτηνίατρος.

Στη Σαλαμίνα η φάλαινα

Στην Σαλαμίνα εθεάθη το Σάββατο 29/1 η φάλαινα, όπως έκανε γνωστό στον ΣΚΑΪ 100,3 η Ευγενία Σκούτζου κτηνίατρος και μέλος του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων».
Κατά την ίδια, η φάλαινα δείχνει καλύτερα και όχι τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη όσο χθες, δεν κάνει κυκλικές κινήσεις, όμως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει.
Σύμφωνα με την κα Σκούτζου, η φάλαινα έχει βγει προς τα έξω και έχουν κινητοποιηθεί εθελοντές, ομάδες διάσωσης και το Λιμενικό που παρακολουθούν τις κινήσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης