Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φάλαινα έχει βγει στα ρηχά του Αλίμου - Σε κίνδυνο η ζωή της - «Αυτή τη στιγμή υποφέρει»

Φάλαινα έχει βγει στα ρηχά του Αλίμου - Σε κίνδυνο η ζωή της - «Αυτή τη στιγμή υποφέρει»
Στην περιοχή βρίσκονται δύτες και κτηνίατρος προκειμένου να περιθάλψουν τη μικρή φάλαινα
(upd) Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής (28/1/2022) οι κάτοικοι του Αλίμου, καθώς αντίκρισαν στα ρηχά μια μικρή φάλαινα.
Όπως φαίνεται η ζωή της κινδυνεύει, καθώς σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά, η φάλαινα αυτή ζει σε βυθούς βάθους από 1 έως 3 χιλιόμετρα και το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα τρία μέτρα υποδηλώνει ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα.
Ερωτηθείς αν πρόκειται για χτυπήματα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι μάλλον δεν πρόκειται για χτυπήματα αλλά και για κάτι άλλο λέγοντας ότι το ζώο πιθανότατα είναι άρρωστο και σημειώνοντας μάλιστα ότι η πρόγνωση δεν είναι καλή. «Οπως καταλαβαίνετε, το ζώο υποφέρει», τόνισε ο κ. Αμυράς.
Στην περιοχή βρίσκονται δύτες και κτηνίατρος προκειμένου να περιθάλψουν τη μικρή φάλαινα.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Φραντζής, επιστημονικός διευθυντής του ινστιτούτου κητολογικών ερευνών «Πέλαγος» -μιλώντας στην ΕΡΤ 1- επεσήμανε πως οι πιθανότητες το κήτος να τα καταφέρει είναι μικρές...

Ο ειδικός επιστήμονας εξέφρασε την άποψη ότι ίσως πλέον να είναι αργά για να σωθεί, γιατί, όπως εξήγησε, συνήθως τα θηλαστικά αυτά βγαίνουν στα ρηχά είναι ήδη άρρωστα. Σύμφωνα με τον κ. Φραντζή μάλλον το ζώο ζει τις τελευταίες ώρες του, καθώς ενδεχομένως να έχει σακούλες στο στομάχι του και να μην έχει φάει για μήνες.
Οπως εξήγησε, εξειδικευμένος κτηνίατρος και νοσηλευτής πλησίασαν το ζώο και ήδη του έχουν πάρει αίμα για να γίνουν οι σχετικές εξετάσεις που θα δείξουν και τι πρόβλημα υπάρχει. Του έχουν γίνει και κάποιες ενέσεις και όλοι αναμένουν με αγωνία τι θα γίνει με τη φάλαινα…



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης