Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γεροτζιάφας: Ενδημικός αλλά επικίνδυνος ο κορωνοϊός - Αντιφατική η χαλάρωση των μέτρων

Γεροτζιάφας: Ενδημικός αλλά επικίνδυνος ο κορωνοϊός - Αντιφατική η χαλάρωση των μέτρων
Υπαρκτός ο κίνδυνος να εμφανιστεί μια νέα, πιο σκληρή μετάλλαξη είπε ο κ.Γεροτζιάφας
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως ο κορωνοϊός θα γίνει ενδημικός μελλοντικά, αλλά θα παραμείνει επικίνδυνος διατύπωσε ο καθηγητής αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο οποίος χαρακτήρισε αντιφατική την χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα.
«Δεν τελειώνουμε έτσι εύκολα, ο ιός θα γίνει ενδημικός κάποια στιγμή αλλά δεν θα πάψει να είναι κακός», ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεροτζιάφας, ο οποίος τόνισε ότι η πιθανότητα να εμφανιστεί μια νέα πιο σκληρή μετάλλαξη είναι υπαρκτή και για αυτό το λόγο είπε πως να πρέπει να οργανωθεί καταλλήλως ο τομέας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ώστε να αντιμετωπιστεί.
«Είναι υπαρκτή η πιθανότητα για νέα μετάλλαξη, που μπορεί να είναι πιο σκληρή.
Έχουμε ένα καινούργιο νόσημα το οποίο θα μείνει μαζί και έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά για τα οποία φτιάχτηκαν τα νοσοκομεία», δήλωσε συγκεκριμένα.

Υψηλά οι νοσηλείες

Σχετικά με τους επιδημιολογικούς δείκτες στη χώρα μας τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο νοσηλειών σε σχέση με τα προηγούμενα peak των προηγούμενων κυμάτων.
Όπως είπε, το 15% με 30% από όσους νοσήσουν συμπτωματικά θα υποφέρουν από το σύνδρομο long covid, ενώ θα έχουν έως και 3 φορές υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών , εάν πραγματοποιήσουν κάποιο χειρουργείο εντός του διαστήματος του ενός μηνός από τη νόσηση.
«Στη Γαλλία, για αυτόν το λόγο αναβάλλονται χειρουργεία» είπε ο κ.Γεροτζιάφας, αναφέροντας πως «τα κρούσματα μετατρέπονται σε νοσηλείες όταν παράλληλα δεν έχουμε εμβολιασμό».

Αντιφατική η χαλάρωση των μέτρων

Με δεδομένο τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών χαρακτήρισε αντιφατική τη χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο τόνισε πως θετικά θα λειτουργήσει για την αποκλιμάκωση ο εγκλεισμός των τελευταίων ημερών και το κλείσιμο των σχολείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898