Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολίων στην Βρετανία, η Αυστρία αίρει το lockdown στους ανεμβολίαστους – Το Ισραήλ τελειώνει τα μέτρα

Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολίων στην Βρετανία, η Αυστρία αίρει το lockdown στους ανεμβολίαστους – Το Ισραήλ τελειώνει τα μέτρα
Η μια χώρα μετά την άλλη καταργεί όλα τα επαίσχυντα μέτρα, όπως τα απαράδεκτα πιστοποιητικά εμβολιασμού που στην πράξη δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση
Σχετικά Άρθρα

Μπαράζ ανατροπών… με στόχο την κανονικότητα μετά από μια μακρά τοξική και μίζερη περίοδο όπου οι κυβερνήσεις έλαβαν ακατανόητα μέτρα και χώρισαν τις κοινωνίες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η μια χώρα μετά την άλλη καταργεί όλα τα επαίσχυντα μέτρα, όπως τα απαράδεκτα πιστοποιητικά εμβολιασμού που στην πράξη δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση.
Η Βρετανία κατήργησε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από 27 Ιανουαρίου 2022 και η χώρα εισήλθε στην κανονικότητα.
Ας είναι η περίπτωση της Βρετανίας – ακόμη και εάν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα – παράδειγμα προς μίμηση ώστε να καταργηθούν όλα τα άρρωστα και τοξικά μέτρα με πρόσχημα, αφορμή ή αιτία την πανδημία του covid 19.

H Βρετανία από 27 Ιανουαρίου κατήργησε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και τις μάσκες

Από τις 27 Ιανουαρίου 2022 η Μεγάλη Βρετανία καταργεί τις μάσκες και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και επιστρέφει στο Plan A που εν πολλοίς συνεπάγεται πως οι Βρετανοί πολίτες θα συνεχίσουν να ζουν με τον covid 19.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Sajid Javid υποστήριξε ότι τα μέτρα – που επιβλήθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων για να ανακοπεί η επέλαση της Omicron – αίρονται εξαιτίας αφενός της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος αφετέρου λόγω του καλύτερου τρόπου κατανόησης και διαχείρισης του covid 19.
Καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον COVID, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί.
H Βρετανία καθιστά προαιρετική την χρήση μάσκας άπτεται των πολιτών να αποφασίσουν εάν θέλουν να φορούν ή όχι μάσκα.
Πάντως, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan υποστήριξε πως η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική για τη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς στην πόλη

Επιστροφή στην κανονικότητα

Συγκεκριμένα, από 27 Ιανουαρίου 2022 αίρονται τα εξής υποχρεωτικά μέτρα στην Αγγλία:

  • Καταργείται το υγειονομικό πάσο για να μπορεί να μπει κάποιος σε οποιονδήποτε χώρο ή να παρακολουθήσει μια εκδήλωση, αν και οι επιχειρήσεις θα κρίνουν, αν θέλουν να το ζητούν από τους πελάτες τους
  • Οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές, αν και συνίσταται η χρήση τους σε κλειστούς χώρους ή σε χώρους με συνωστισμό
  • Τέλος η τηλεργασία και η σύσταση για μάσκες στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων.

Η Αυστρία αίρει το lockdown στους ανεμβολίαστους

Η Αυστρία θα τερματίσει το lockdown για τους μη εμβολιασμένους κατοίκους στις 31 Ιανουαρίου 2022 —μία ημέρα πριν τεθεί σε ισχύ η εντολή εμβολίου για τον COVID-19 στη χώρα, ανακοίνωσε ο καγκελάριος.
Ο Αυστριακός καγκελάριος ανέφερε ότι το μέτρο, το οποίο εισήχθη τον Νοέμβριο, δεν χρειάζεται πλέον, επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος για τις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.
Για εβδομάδες, το lockdown για τους μη εμβολιασμένους ήταν «ένα μέτρο για το οποίο πολλοί άνθρωποι παραπονέθηκαν, αλλά αυτό ήταν αναπόφευκτο για λόγους πολιτικής υγείας».
Ωστόσο από την 1η Φεβρουαρίου, καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του COVID-19, είναι η πρώτη χώρα που έλαβε τέτοιο μέτρο, το οποίο ωστόσο είναι απαράδεκτο.
Αξιωματούχοι είπαν ότι η εντολή είναι απαραίτητη επειδή τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν πολύ χαμηλά.
Μέχρι στιγμής, το 75,4% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Το Ισραήλ εξετάζει να καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το σύστημα Green Pass του Ισραήλ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2021, καθώς τα εμβόλια μόλις άρχιζαν να γίνονται ευρέως διαθέσιμα και καθώς οι δημόσιοι χώροι ετοιμάζονταν να ανοίξουν ξανά μετά από σχεδόν ένα χρόνο lockdowns.
Ωστόσο, καθώς η Omicron συνεχίζει να σαρώνει τον πληθυσμό του Ισραήλ , πολλοί υποστηρίζουν τώρα ότι το Green Pass δεν είναι πλέον απαραίτητο, ούτε καν αποτελεσματικό, στον αγώνα για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid 19.
Οι περιορισμοί στο Green Pass, στο πιστοποιητικό εμβολιασμού, πρόκειται να λήξουν την 1η Φεβρουαρίου 2022.
Θα ανανεωθεί πλήρως ή μερικώς το Green Pass ή θα ακυρωθεί στο σύνολό του;
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Συντάγματος, Νόμου και Δικαιοσύνης MK Gilad Kariv έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα χορηγηθούν περαιτέρω παρατάσεις στο Green Pass χωρίς αποδεδειγμένη επιδημιολογική αιτιολόγηση, αλλά ότι ομοίως, κανένας περιορισμός δεν θα αρθεί χωρίς επίσης να υπάρχει αιτιολόγηση.
«Υπό το φως των αντιδράσεων που ακούγονται μεταξύ των υπουργών και του υπουργικού συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων, μπορεί να είναι ορθό για την κυβέρνηση του Ισραήλ να αποσύρει το Green Pass».
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αμφισβητείται, με αντιφατικά αποτελέσματα να προκύπτουν από κάθε μελέτη.
Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2021, ερευνητές από το Ινστιτούτο Τόνι Μπλερ για την Παγκόσμια Αλλαγή στο Λονδίνο πραγματοποίησαν μια ανάλυση βασισμένη σε δεδομένα που δείχνουν την εξάπλωση του ιού τον Ιούνιο του 2021 για να προσδιορίσουν την αποτελεσματικότητα των πιστοποιητικών εμβολίων.
Η έρευνά τους έδειξε ότι αν τα πιστοποιητικά εμβολίων είχαν γίνει υποχρεωτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς άλλους περιορισμούς, τα κρούσματα και οι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν μειωθεί έως και 30%.

Ορισμένοι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το κύριο όφελος των πιστοποιητικών εμβολίων είναι ότι λειτουργούν ως κίνητρο για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά του ιού.
Μια μελέτη με τίτλο «Η επίδραση των υποχρεωτικών πιστοποιητικών COVID-19 στον εμβολιασμό: μοντελοποίηση συνθετικού ελέγχου έξι χωρών», εξέτασε εάν τα πιστοποιητικά βοήθησαν στον εμβολιασμό.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι χώρες με προηγουμένως χαμηλότερα από το μέσο όρο ποσοστά εμβολιασμού (Ισραήλ, Γαλλία, Ιταλία και Ελβετία) παρουσίασαν σημαντική άνοδο στους εμβολιασμούς 20 ημέρες πριν και 40 ημέρες μετά την εισαγωγή των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ωστόσο, σε χώρες όπου τα ποσοστά εμβολιασμού ήταν ήδη πάνω από το μέσο όρο, όπως η Γερμανία, τα πιστοποιητικά δεν ενθάρρυναν ή αύξησαν ελάχιστα τα ποσοστά εμβολιασμού.

Πάντως και ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών ξεκάθαρα έχει ταχθεί κατά της κατάργησης των πιστοποιητικών εμβολιασμού τονίζοντας ότι δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση και πλέον είναι παρωχημένα και αναποτελεσματικά εργαλεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης