Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Είναι καιρός να τελειώνουμε με το αφήγημα της πανδημίας και των εμβολίων – Οι φαρμακευτικές κερδίζουν 93,5 εκατ δολ. την ημέρα

Είναι καιρός να τελειώνουμε με το αφήγημα της πανδημίας και των εμβολίων – Οι φαρμακευτικές κερδίζουν 93,5 εκατ δολ. την ημέρα
Η απώλεια της εμπιστοσύνης στον εμβολιασμό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις πωλήσεις των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών
Σχετικά Άρθρα

Είναι καιρός να τελειώνουμε με το αφήγημα της πανδημίας, το αφήγημα των εμβολίων, την κατατρομοκράτηση των κοινωνιών.
Ο Covid 19 είναι ένα πρόβλημα… είναι μια πανδημία που αφορά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της κοινωνίας…
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν μέτρα αλλά άλλο είναι να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα και άλλο οι κοινωνίες διεθνώς να ζουν με τον φόβο του covid 19.
Ήδη υπάρχει μια παγκόσμια στροφή, η Βρετανία 27 Ιανουαρίου καταργεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, μεγάλη εξέλιξη προς την κανονικότητα.
Το Ισραήλ απομυθοποιεί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ζητάει την κατάργηση τους ως αναποτελεσματικά.
Η Τσεχία πήρε πίσω την υποχρεωτικότητα των εμβολίων στους άνω των 60 ετών.
Η Σουηδία καταργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αν και δεν επέβαλλε επί της ουσίας περιορισμούς στους ανεμβολίαστους.
Γενικώς υπάρχει ένα κλίμα αλλαγής αφηγήματος…
Μόνο κάτι πολιτικές καρικατούρες, όπως ο Macron στην Γαλλία μιλάει για τους ανεμβολίαστους, ο Biden στις ΗΠΑ που καταρρέει δημοσκοπικά, ο Draghi στην Ιταλία… και ο Μητσοτάκης στην Ελλάδα….

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση το QTR's Fringe Finance επικεντρώνεται στην αλλαγή αφηγήματος…

Συγκεκριμένα τονίζει…
Το «big Short» του 2008, ήταν η αγορά κατοικίας, η μεγάλη οικονομική κρίση ξεκίνησε με τα ακίνητα στις ΗΠΑ.
Κανείς τότε δεν το πίστευε, ήταν όλοι υπό την επήρεια των κερδών και συνέβη.
Όσον αφορά την ιδέα των εμβολίων Covid , λίγα πράγματα φαίνονται βέβαια…. αυτή τη στιγμή.
Κυριολεκτικά όλοι προσπαθούν να σας πείσουν να εμβολιαστείτε υπάρχει μια παγκόσμια εκστρατεία.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το εμβόλιο COVID-19;

Γενικά είμαι ήδη πολύ δύσπιστος για την προπαγανδιστική εκστρατεία σοβιετικού τύπου που εξαπλώνεται διεθνώς για την προώθηση των εμβολίων.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συστηματική εκστρατεία εμβολίων, προς το παρόν, έχει λειτουργήσει ως δωρεάν τμήμα πωλήσεων και marketing για μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Pfizer (PFE) και η Moderna (MRNA).
Στην πραγματικότητα, η Pfizer ανακοίνωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι, παρά την απίστευτη χρονιά το 2021, θα μείωνε το προσωπικό πωλήσεών της.
«Το εμβόλιο και το φάρμακο Paxlovid πωλούνται απευθείας στις κυβερνήσεις βραχυπρόθεσμα».
Με άλλα λόγια, δεν χρειάζονται προσωπικό πωλήσεων όταν οι κυβερνήσεις προωθούν και αγοράζουν εμβόλια και φάρμακα και τα διοχετεύουν στους πολίτες.
Αυτό θα θεωρούνταν σοσιαλιστικός κρατικός σχεδιασμός στη φαρμακοβιομηχανία - αλλά δεν είναι της παρούσης να το εξετάσουμε….

Ωστόσο, μην κάνετε λάθος: οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ωφεληθεί πάρα πολύ από την κυκλοφορία των αντίστοιχων εμβολίων Covid.
Κατά το τελευταίο έτος, η μετοχή της Moderna (MRNA) σημείωσε άνοδο 43,9% ενώ η μετοχή της Pfizer σημείωσε άνοδο 47,4%.

Για τη Modera, τη νεότερη εισερχόμενη στην παραγωγή και εμπορία εμβολίων αλλά και οποιουδήποτε φαρμακευτικού προϊόντος, οι μέτοχοι της έχουν δει την επένδυσή τους να αυξάνεται έως και 25 φορές τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό το κέρδος από τότε μειώθηκε περίπου 10 φορές.

Τα έσοδα της Moderna αυξήθηκαν περίπου 95 φορές τα τελευταία τρία χρόνια και ανήλθαν στα 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021… ενώ το 2018 εμφάνιζε ζημίες.

Τα έσοδα της Pfizer παρουσίασαν επίσης τεράστια άνοδο - ειδικά για μια μεγάλη φαρμακοβιομηχανία με ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.
Τα έσοδα της εταιρείας έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα χαμηλά που σημειώθηκαν αμέσως μετά την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020.

Μια ανάλυση του Νοεμβρίου 2021 υπολόγισε ότι «η Pfizer, η BioNTech και η Moderna θα πραγματοποιήσουν κέρδη προ φόρων 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα είναι πάνω από χίλια δολάρια το δευτερόλεπτο , 65.000 δολάρια το λεπτό ή 93,5 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα».

Γιατί πρέπει να τελειώνουμε με τα αφηγήματα

Θυμάστε όταν μας είπαν ότι τα εμβόλια θα έδιναν τέλος στην πανδημία;
Εν τω μεταξύ, σήμερα, διατηρούμε επιφυλάξεις σχετικά με τις ατελείωτες αναμνηστικές δόσεις και γινόμαστε μάρτυρες εκατομμυρίων εμβολιασμένων ανθρώπων που μεταδίδουν τον Covid.
Θυμάστε όταν η Rachel Maddow είπε τον Μάρτιο του 2021 ότι «τώρα γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια λειτουργούν αρκετά καλά ώστε ο ιός σταματά σε κάθε εμβολιασμένο άτομο»;
«Ένα εμβολιασμένο άτομο εκτίθεται στον ιό, ο covid 19 δεν τον μολύνει, ο ιός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το άτομο για να πάει οπουδήποτε αλλού.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα εμβολιασμένο άτομο ως ξενιστή για να μεταδοθεί σε περισσότερους ανθρώπους» είπε η Maddow.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Πρόεδρος Biden είπε: «Δεν πρόκειται να πάθεις COVID εάν εμβολιαστείς» και «εάν εμβολιαστείς, δεν πρόκειται να νοσηλευτείς, δεν πρόκειται να είσαι στο Μονάδα ΜΕΘ, και δεν πρόκειται να πεθάνεις».
Το αφήγημα αυτό διαψεύστηκε.
Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που επωφελήθηκαν από τα έσοδα από τα εμβόλια μπορεί να αποδειχθούν τα νέα big short… τα επόμενα δύο χρόνια - ειδικά εάν τα επιτόκια αυξηθούν και οι κυβερνήσεις παραιτηθούν από την νέα τους δουλειά…ως πωλητές εμβολίων.

Τώρα, με την παραλλαγή Omicron να κυκλοφορεί, νομίζω ότι οι άνθρωποι θα είναι λιγότερο πιθανό να συμμετάσχουν στην αφήγηση του εμβολίου και όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν ενισχυτική δόση.
Τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν στις ΗΠΑ, με τους New York Times να δηλώνουν στα τέλη του 2021 ότι η καμπύλη εμβολίων στις ΗΠΑ έχει μειωθεί δραματικά.

Μετά από ένα αρχικό κύμα, η χορήγηση εμβολίων από τη Moderna και την Pfizer έχει γίνει πολύ πιο ασταθής…
Πρόσφατα, ανακαλύψαμε επίσης ότι η Omicron βρήκε έναν τρόπο να ξεφεύγει από τα εμβόλια, κάτι που είχαν προβλέψει ειδικοί εμβολίων όπως ο Dr. Geert Vanden Bossche πριν από μήνες σε διάφορες συνεντεύξεις:

Τώρα υποστηρίζουν «μια τέταρτη δόση εμβολίου για τον COVID-19 ενισχύει τα αντισώματα, αλλά δεν παρέχει αρκετή προστασία για την πρόληψη λοιμώξεων από την παραλλαγή Omicron, σύμφωνα με νέα έρευνα σε νοσοκομείο του Ισραήλ.

Σε μια κλινική δοκιμή , 274 ιατροί στο Ιατρικό Κέντρο Sheba κοντά στο Τελ Αβίβ έλαβαν μια 4η δόση εμβολίου τον Δεκέμβριο του 2021 με 154 να εμβολιάζονται με Pfizer και 120 με το εμβόλιο Moderna αφού προηγουμένως είχαν λάβει τρία εμβόλια Pfizer.

Και οι δύο ομάδες αύξησαν τα αντισώματα που ήταν «ελαφρώς υψηλότερα» από ότι μετά την τρίτη δόση αλλά σε σύγκριση με μια άλλη ομάδα που δεν εμβολιάστηκε με τέταρτη δόση, η επιπλέον ενίσχυση δεν απέτρεψε τη διάδοση της Omicron»

Τα εμβόλια, τα οποία ήταν πιο αποτελεσματικά έναντι των προηγούμενων παραλλαγών, προσφέρουν λιγότερη προστασία έναντι της Omicron»

Φυσικά, αυτά τα αποτελέσματα θα αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να λάβουν μαζικά ενισχυτικές δόσεις.
Εκτός από αυτό, ανακαλύψαμε επίσης μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη ότι η omicron μπορεί στην πραγματικότητα να λειτουργήσει ως φυσικό εμβόλιο.
Ο καθηγητής Jones, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, είπε στην Sun στα τέλη του 2021 ότι η Omicron θα μπορούσε να καταλήξει ως «φυσικό εμβόλιο».
Οι παραλλαγές που έρχονται «μπορεί να είναι ακόμη πιο ήπιες», είπε ο Jones.
Τα μόνα άτομα που μπορεί να χρειαστούν εμβόλια από αυτό το σημείο και μετά θα μπορούσαν να είναι οι ηλικιωμένοι, ενόψει του χειμώνα.
«Εάν η Omicron είναι ένα εξασθενημένο στέλεχος που θα μετατραπεί σε ενδημική ίωση, τότε οι μεταγενέστερες εκδόσεις μπορεί να είναι ακόμη πιο ήπιες και η ανάγκη για εμβολιασμό για έναν κατά τα άλλα υγιή ενήλικα δεν θα είναι προτεραιότητα».
Με άλλα λόγια, η φύση δίνει δύναμη στους φαρμακευτικούς ομίλους και η φύση μπορεί να την αφαιρέσει αυτή την δύναμη.

Φυσική ανοσία

«Το να έχεις SARS-CoV-2 προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ανοσία από ένα εμβόλιο», ήταν ο τίτλος από το Science.org το καλοκαίρι του 2021, προτού συστήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
«Η φυσική ανοσολογική προστασία που αναπτύσσεται μετά από λοίμωξη SARS-CoV-2 προσφέρει πολύ περισσότερη ασπίδα προστασίας έναντι της παραλλαγής Delta του πανδημικού κορωνοϊού από δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με μια μεγάλη ισραηλινή μελέτη…».

Η φυσική ανοσία είναι ένα ενδιαφέρον θέμα που απέφυγε ο Dr Fauci.
Σύμφωνα με τα λόγια του γερουσιαστή Rand Paul από το Φθινόπωρο του 2021:
«Aυτός ο τύπος o Fauci έχει άποψη για το μπέιζμπολ, το χόκεϊ, και τα Χριστούγεννα, αλλά όταν ρωτήθηκε τις προάλλες για τη φυσική ανοσία που αποκτάς μετά την ασθένεια του covid 19 είπε, «Ω, αυτή είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα σκέψη, δεν το σκέφτηκα ποτέ.
Δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω σκεφτεί τη φυσική ανοσία».
Ο λόγος που σαμποτάρουν την φυσική ανοσία είναι επειδή ανατρέπει τα σχέδιά τους να εμβολιάσουν οποιοσδήποτε είναι δυνατός.
Πιστεύουν ότι μπορεί να επιβραδύνει τον εμβολιασμό… η φυσική ανοσία.

Και είμαι υπέρ των ατόμων που εμβολιάζονται, ιδιαίτερα των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο, αλλά το θέμα είναι ότι αν αγνοήσεις την φυσικώς επίκτητη ανοσία, τότε σκόπιμα σχεδιάζεις τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Οι κοινωνίες απορρίπτουν τα lockdowns και τις εντολές, τα οποία έχω προβλέψει ότι τελικά θα καταρρεύσουν μέχρι το τέλος του 2022.
Πιστεύω ότι η ιδέα των μαζικών υποχρεωτικών εμβολιασμών θα είναι η επόμενη μεγάλη κατάρρευση και αυτό δεν θα είναι καλό νέο για την Pfizer ή την Moderna.

Η απώλεια της εμπιστοσύνης στον εμβολιασμό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις πωλήσεις των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών.
ΑΑΑ1.png

ΑΑΑ2.png
ΑΑΑ3.png
ΑΑΑ4.png
ΑΑΑ5.png
ΑΑΑ6.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης