Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Rapid test και όχι μοριακό για την έξοδο από την καραντίνα

Βασιλακόπουλος: Rapid test και όχι μοριακό για την έξοδο από την καραντίνα
Πιο μικρός ο χρόνος επώασης της Omicron, νωρίτερα των 5 ημερών τα συμπτώματα είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως εάν θέλει κάποιος που έχει νοσήσει να επιβεβαιώσει ότι είναι αρνητικός έτσι ώστε να βγει από την καραντίνα, θα πρέπει να κάνει rapid test και όχι μοριακό διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
«Το αρνητικό rapid test είναι αρκετό για να βγει κάποιος που νόσησε με κορωνοϊό από την καραντίνα καθώς το PCR test ενδέχεται να θετικοποιηθεί χωρίς ο ιός να υπάρχει κίνδυνος από την μετάδοση του ιού.
Το μοριακό τεστ είναι πολύ ευαίσθητο στην αρχή της νόσου, όταν θέλω πολύ νωρίς να διαγνώσω ότι έχω κολλήσει.
Όταν έχω κολλήσει, ο ιός κάνει έναν κύκλο και παύει να είναι μολυσματικός, αλλά επειδή μένουν μέσα μας «κομματάκια» του ιού που δεν είναι μολυσματικά είναι πολύ πιθανό το pcr να βγαίνει θετικό.
Αν θέλω να βγω από την καραντίνα κάνω rapid όχι pcr» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος.

Που οφείλεται ο υψηλός αριθμός θανάτων

Αναφερόμενος στην Omicron, ο κ.Βασιλακόπουλος είπε ότι έχει μικρό χρόνο επώασης άρα τα συμπτώματα έρχονται πιο γρήγορα, ακόμα και νωρίτερα από τις 4-5 μέρες με την επαφή με κάποιο κρούσμα ενώ σχετικά με τον υψηλό αριθμό θανάτων, υποστήριξε ότι περίπου το 80% με 85% όσων εισέρχονται στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι.
«Άρα η μεγάλη πλειοψηφία προέρχεται από εκεί.
Έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων στις ηλικίες που είναι ευπαθείς, σε σχέση με άλλες χώρες αλλά και περισσότερες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, υποστηρίζοντας πως το 90% των θανάτων αφορά ηλικίες άνω των 60 ετών.
Όπως είπε, είναι ελάχιστη η πιθανότητα να νοσήσει βαριά κάποιος που έχει εμβολιαστεί με τις τρεις δόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης