Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη
Στόχος είναι να εξακριβωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της μαστροπείας

Υπό την εποπτεία εισαγγελέα Εφετών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 32 ΚΠΔ, να τεθεί η έρευνα για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας.
Ειδικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας, με έγγραφό του προς το εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, του ζητεί να εξαντλήσει κάθε δικαιοδοσία του, που απορρέει το άρθρο 32 ΚΠΔ, ώστε να διενεργηθεί σε βάθος και με πληρότητα η σχετική ποινική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η επιστολή του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού

Ειδικότερα, ο κ. Πλιώτας, ο οποίος επισυνάπτει και σχετικά με την υπόθεση δημοσιεύματα, του ηλεκτρονικού Τύπου, στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης αναφέρει τα εξής:
«Παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων - καταγγελόμενων επιτάσσει».
Το κουβάρι της δυσώδους αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του μήνα, όταν η 24χρονη κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου βιασμό της. Μετά τη καταγγελία της νεαρής γυναίκας, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 27χρονου άνδρα, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Ο κατηγορούμενος, ακολούθως, οδηγήθηκε σε ανακριτή και μετά την απολογία του κατά την οποία φέρεται να αρνήθηκε την πράξη, αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Έχει καταγγείλει τρία πρόσωπα

Όπως φέρεται να προκύπτει από τη στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η νεαρή γυναίκα πήγε στο πάρτι μαζί με μια φίλη της, μετά από κάλεσμα γνωστού της.
Η ίδια φαίνεται να κατήγγειλε τρία πρόσωπα (τον 27χρονο κι άλλα δύο), ενώ στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον ανακριτή φέρεται να αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η αρμόδια εισαγγελική αρχή στη Θεσσαλονίκη, με βάση καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, σύμφωνα με τις οποίες στο πάρτι φέρεται να συμμετείχαν και άλλες κοπέλες που κατά τις ίδιες καταγγελίες προάγονται στην πορνεία, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης.
Στόχος είναι να εξακριβωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της μαστροπείας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης