Τελευταία Νέα
Κοινωνία

British Trust, Ισραήλ και Αυστραλία ασκούν κριτική στα λάθη της πανδημίας… στην Ελλάδα οι τηλεπιστήμονες προτείνουν φυλακή

British Trust, Ισραήλ και Αυστραλία ασκούν κριτική στα λάθη της πανδημίας… στην Ελλάδα οι τηλεπιστήμονες προτείνουν φυλακή
Ορισμένοι έλληνες τηλεπιστήμονες προσβάλλουν το κοινό αίσθημα, διχάζουν την κοινωνία και το επιστημονικό τους υπόβαθρο κινείται στα όρια της ανοησίας
Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Βρετανίας το British Trust προτείνει να αντιμετωπίζουμε τον covid 19 σαν κρυολόγημα, την ώρα που το Tel Aviv University ασκεί δριμύτατη κριτική στα λάθη διαχείρισης της πανδημίας στο Ισραήλ, την ώρα που ακόμη και στην Αυστραλία επιστήμονες ασκούν κριτική στην λάθος πορεία της χώρας και στα αποτυχημένα lockdowns… οι έλληνες τηλεπιστήμονες, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση τύπου Βασιλακόπουλου που επιδίδεται σε δημόσιες σχέσεις και προβολή… ζητάει να φυλακίζονται όσοι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν τον covid 19.
Ο Βασιλακόπουλος καθηγητής πνευμονολογίας δεν χαίρει εκτίμησης στην επιστημονική κοινότητα, χωρίς καμία συνεισφορά στην πανδημία πέραν από την τρομολαγνεία και αγνοώντας όλα τα επιστημονικά στοιχεία είπε πρόσφατα ότι όσοι μεταδίδουν τον covid 19 πρέπει να φυλακίζονται.
Το επιχείρημα Βασιλακόπουλου πέραν από επιστημονικό ανέκδοτο είναι και γελοίο.
Όταν το Robert Koch Institute στην Γερμανία επισημοποίησε ότι το 95% των εμβολιασμένων μεταδίδει την Omicron… μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται με βάση τις ανοησίες των ελλήνων τηλεπιστημόνων.
Δυστυχώς η χώρα αυτή είναι καταδικασμένη στην μετριότητα, καθώς επιτρέπει στους φελλούς, στα μηδενικά, σε όσους απλά καλοπιάνουν την κυβέρνηση για μια θέση… να έχουν δημόσιο λόγο και να προσβάλλουν το κοινό αίσθημα και να μολύνουν την επιστήμη με τις ανοησίες τους.

Να αντιμετωπίζεται ο Covid 19 σαν κοινό κρυολόγημα

Αντιμετωπίστε τον COVID-19 σαν «κοινό κρυολόγημα», λέει η British Trust, ενώ υπόσχεται 22 δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα εμβολίων
Τα lockdown των οικονομιών που σχετίζονται με την πανδημία δεν είναι πλέον ούτε πρακτικά, ούτε αποτελεσματικά, σύμφωνα με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Βρετανίας που επικεντρώνεται στην έρευνα για την υγεία, το οποίο προτείνει να αντιμετωπίζουν τον COVID-19 «σαν το κοινό κρυολόγημα».

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να σημαίνει επιστροφή σε τακτικά lockdown, γιατί απλώς δεν είναι οικονομικά βιώσιμο.
Δεν το κάνουμε αυτό για τη γρίπη, δεν το κάνουμε για το κοινό κρυολόγημα», δήλωσε στην The Telegraph ο Nick Moakes, επικεφαλής επενδύσεων της φιλανθρωπικής οργάνωσης Wellcome
«Η καλύτερη περίπτωση στο τέλος του παιχνιδιού είναι όταν αντιμετωπίζεται ο Covid 19 σαν κοινό κρυολόγημα, σαν γρίπη.
Όσοι είναι ευάλωτοι πρέπει να προστατευθούν αλλά οι υπόλοιποι θα έχουν δημιουργήσει έναν ποσοστό ανοσίας της αγέλης που μας προστατεύει επαρκώς».
Με έδρα το Λονδίνο, το Wellcome Trust είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιδρύματα που δεν ανήκει στο κράτος και στηρίζει με χρηματοδότηση την επιστημονική έρευνα.
Το Wellcome ιδρύθηκε το 1936 από τον Henry Wellcome, με κεφάλαια από την ιατρική του επιχείρηση που εξελίχθηκε στην GlaxoSmithKline.
Το Wellcome έχει επί του παρόντος επενδυτικό χαρτοφυλάκιο 38,2 δισεκατομμυρίων λιρών (52,4 δισεκατομμύρια δολάρια).
Το Wellcome ήταν ένα από τα ιδρύματα που χρηματοδότησε την έρευνα για την ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19 από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca.
Μάλιστα σχεδιάζει την επόμενη δεκαετία να επενδύσει 22 δισεκατομμύρια δολάρια - το μεγαλύτερο στην ιστορία της - στην έρευνα για τα εμβόλια επόμενης γενιάς για τον COVID-19.

Σκληρή κριτική και στην Αυστραλία

Ο Dr. Nick Coatsworth, πρώην επικεφαλής ιατρός κατά τη διάρκεια της αρχικής απάντησης της Αυστραλίας στον COVID-19, υπήρξε ηγετική φωνή στο αίτημα για επιστροφή στην κανονικότητα.
«Υπό το πρίσμα της επιτυχίας της κοινότητάς μας, της εξέλιξης του ιού σε μια πιο ήπια μορφή και των νέων θεραπειών, ο χρόνος για εντολές και περιορισμούς στην Αυστραλία έχει τελειώσει.
Η υπόθεση για τον φόβο του COVID-19 περιορίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Twitter», έγραψε σε ένα άρθρο στο The Sydney Morning Herald την 1η Ιανουαρίου 2022.
Ένα μικρό μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας της δημόσιας υγείας και ενός μειούμενου αριθμού μέσων ενημέρωσης, μπορεί να επιμένουν σε σκληρά μέτρα αλλά η Αυστραλία πρέπει να επιστρέψει στην κανονική της ζωή.
Ο Coatsworth προειδοποίησε ότι θα ασκηθούν πιέσεις για «έλεγχο των ασθενειών πάνω απ' όλα», προσπαθώντας παράλληλα να αξιοποιήσουν κάποιοι τις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές στην Αυστραλία για να επηρεάσουν την πολιτική δημόσιας υγείας.

Σοκάρει ο Ehud Qimron από το Tel Aviv University με την κριτική που ασκεί στο Ισραήλ και στις κυβερνήσεις για τα λάθη της πανδημίας

Σοκάρει το άρθρο του Ehud Qimron από το Tel Aviv University ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες για την κακή διαχείριση της πανδημίας στο Ισραήλ και διεθνώς αναφέροντας ότι με ψέματα και προπαγάνδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ο Covid 19.
Ο καθηγητής Ehud Qimron είναι επικεφαλής του Τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.
O καθηγητής σε άρθρο του επικρίνει κάθε πτυχή της αντίδρασης της πανδημίας, από την αποτυχία επιδίωξης της ανοσίας της αγέλης, τη ματαιότητα των lockdowns και την ηλιθιότητα των μαζικών tests.
Με δύο χρόνια καθυστέρηση, συνειδητοποιείς επιτέλους ότι ένας ιός του αναπνευστικού δεν μπορεί να νικηθεί και ότι κάθε τέτοια προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Δεν το παραδέχεσαι, γιατί δεν έχεις παραδεχτεί σχεδόν κανένα λάθος τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά εκ των υστέρων είναι ξεκάθαρο ότι έχεις αποτύχει παταγωδώς σε όλες σχεδόν τις ενέργειές σου, ακόμα και τα ΜΜΕ ήδη δυσκολεύονται να καλύψουν την αποτυχία.

Αρνηθήκατε να παραδεχτείτε ότι η μόλυνση έρχεται σε κύματα που εξασθενούν από μόνα τους, παρά τις πολυετείς παρατηρήσεις και τις επιστημονικές γνώσεις.

Επιμείνατε να αποδίδετε κάθε φορά όταν ένα κύμα covid 19 εξασθενούσε αποκλειστικά στις πράξεις σας και έτσι μέσω της ψεύτικης προπαγάνδας οι κυβερνήσεις ανέφεραν ότι νίκησαν την νέα πανούκλα.
Και πάλι νίκησαν τον covid 19, και ξανά και ξανά και ξανά και φθάσαμε στο 5ο κύμα covid 19.
Αρνηθήκατε να παραδεχτείτε ότι οι μαζικές δοκιμές, τα μαζικά tests είναι αναποτελεσματικά, παρά τα δικά σας σχέδια έκτακτης ανάγκης που το δηλώνουν ρητά («Σχέδιο ετοιμότητας συστήματος υγείας για πανδημία γρίπης, 2007», σελ. 26).

Αρνηθήκατε να παραδεχτείτε ότι η ανάρρωση δηλαδή η φυσική ανοσία είναι πιο προστατευτική από ένα εμβόλιο, παρά τις προηγούμενες γνώσεις και παρατηρήσεις που έδειχναν ότι τα άτομα που δεν έχουν αναρρώσει είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από τα άτομα που έχουν αναρρώσει.
Αρνηθήκατε να παραδεχτείτε ότι όσοι εμβολιάστηκαν μεταδίδουν τον covid 19 παρά τις παρατηρήσεις.
Με βάση αυτό, ελπίζατε να επιτύχετε την ανοσία της αγέλης με εμβολιασμό – και απέτυχε και αυτό το σχέδιο.

Ο καθηγητής Qimron επιτέθηκε και στους αξιωματούχους δημόσιας υγείας επειδή χαρακτήρισαν τους μη εμβολιασμένους «εχθρούς του λαού».
Συκοφαντήσατε συναδέλφους ιατρούς που δεν ακολούθησαν το αφήγημα σας, στρέψατε τον λαό ο ένας εναντίον του άλλου, διχάσατε την κοινωνία και πολώσατε τις κοινωνίες.
Χαρακτηρίσατε, χωρίς καμία επιστημονική βάση, ανθρώπους που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν ως εχθρούς της κοινωνίας και ως υπαίτιους ασθενειών.
Προωθήσατε, δρακόντεια πολιτική διακρίσεων, άρνησης δικαιωμάτων και επιλογής ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

Όταν συγκρίνετε τις καταστροφικές πολιτικές που ακολουθείτε με τις λογικές πολιτικές ορισμένων άλλων χωρών – μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα ότι η καταστροφή που έχετε προκαλέσει έχει προσθέσει μόνο θύματα πέρα από τους ευάλωτους στον ιό.
Η οικονομία που καταστρέψατε, η ανεργία που προκαλέσατε και τα παιδιά των οποίων η εκπαίδευση καταστρέψατε είναι τα θύματα ως αποτέλεσμα των δικών σας πράξεων και μόνο.
Επιμείνατε να αγνοείτε ότι η ασθένεια είναι δεκάδες φορές πιο επικίνδυνη για τις ομάδες κινδύνου και τους ηλικιωμένους ενήλικες, παρά για τους νέους που δεν αποτελούν ομάδα κινδύνου, παρά τη γνώση που ήρθε από την Κίνα ήδη από το 2020.
Αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τη «Διακήρυξη του Μπάρινγκτον Great Barrington», που υπογράφηκε από περισσότερους από 60.000 επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, ή άλλα προγράμματα κοινής λογικής.
Επέλεξαν να τους χλευάσουν, να τους συκοφαντήσουν, να τους διαστρεβλώσουν και να τους απαξιώσουν.
Επέλεξαν επαγγελματίες που στερούνται της σχετικής κατάρτισης για τη διαχείριση μιας πανδημίας.
Δεν έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα αποτελεσματικό σύστημα για την αναφορά παρενεργειών του εμβολίου και ακόμη και οι αναφορές παρενεργειών έχουν αφαιρεθεί.
Οι γιατροί αποφεύγουν να συνδέουν τις παρενέργειες με το εμβόλιο, φοβούμενοι να μην στιγματιστούν.
Έχουν αγνοήσει πολλές αναφορές για αλλαγές στην ένταση της εμμήνου ρύσεως και στους χρόνους του εμμηνορροϊκού κύκλου. Κράτησαν δεδομένα που επιτρέπουν μια αντικειμενική και σωστή έρευνα (για παράδειγμα, διέγραψαν δεδομένα επιβατών στο αεροδρόμιο Ben Gurion).

Αντίθετα, επέλεξαν να δημοσιεύσουν μη αντικειμενικά άρθρα μαζί με ανώτερα στελέχη της Pfizer σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.
Προκαλέσατε μη αναστρέψιμη ζημιά στην εμπιστοσύνη των πολιτών.
Ωστόσο, λόγω της αλαζονείας έχουν αγνοήσει και το γεγονός ότι στο τέλος θα βγει η αλήθεια.
Έχουν καταστρέψει την εκπαίδευση των παιδιών μας και του μέλλοντος τους.
Έχουν προκαλέσει ενοχές, φόβο.
Έχουν βλάψει την οικονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ψυχική υγεία και τη σωματική υγεία.
Δεν υπάρχει επείγουσα ιατρική κατάσταση αυτή τη στιγμή, αλλά καλλιεργείτε αυτήν την κατάσταση για δύο χρόνια από απληστία για εξουσία, χρήματα και έλεγχο.
Η μόνη έκτακτη ανάγκη τώρα είναι να συνεχίσετε να καθορίζετε πολιτικές και να ξοδεύετε τεράστιους προϋπολογισμούς για προπαγάνδα και ευαισθητοποίηση αντί να τους κατευθύνετε στην ενίσχυση του συστήματος υγείας.
Αυτή η έκτακτη ανάγκη πρέπει να τελειώσει!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης