Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άνοιγμα σχολείων στις 10/1 με 3 self test παρά τις διαφωνίες ειδικών - Πάνω από 55.000 κρούσματα

Άνοιγμα σχολείων στις 10/1 με 3 self test παρά τις διαφωνίες ειδικών - Πάνω από 55.000 κρούσματα
Συνεδριάζουν από τις 14:00 οι ειδικοί για τα σχολεία, αμέσως μετά οι ανακοινώσεις από Πλεύρη - Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα

(upd 11) Αποφασισμένη να προχωρήσει στο άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, όπως είναι προγραμματισμένο, εμφανίζεται η κυβέρνηση παρά τις ανησυχίες και τις διαφωνίες ειδικών για την επίπτωση που θα έχει η αυξημένη κινητικότητα και οι επαφές των μαθητών στο αποτύπωμα της επιδημίας στην Ελλάδα.
Πολλοί επιστήμονες εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων και ζητούν την παράταση της επαναλειτουργίας τους για μια ή και δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να υποχωρήσει το κύμα της Omicron, η οποία σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και η οποία ήδη ευθύνεται για το 70% των κρουσμάτων.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση προκρίνει το σενάριο της επαναλειτουργίας των σχολείων με αυξημένο testing – συγκεκριμένα 3 self test την εβδομάδα –, με αλλαγή των πρωτοκόλλων λειτουργίας τους, τα οποία θα προβλέπουν το κλείσιμο μιας τάξης εφόσον νοσήσει το 30% +1 των μαθητών της (έναντι 50%+1 που ίσχυε μέχρι τώρα) καθώς και με τη διενέργεια τεστ σε όλους τους μαθητές σε περίπτωση κρούσματος.
Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι η πανδημία δεν θα επιδεινωθεί τα επόμενα 24ωρα και δεν θα υπάρξει μια εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων.
Πάντως, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι πάμε για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα που μπορεί να ξεπεράσει και τα 55.000, καθώς έως τις 11:00 το πρωί είχαν αναφερθεί πάνω από 34.000 μολύνσεις.
Οι οριστικές αποφάσεις για το πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολείων, θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έχουν από τις 14:00 σήμερα Τρίτη 4/1 οι ειδικοί της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ενώ αμέσως μετά θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τους υπουργούς Υγείας, Θάνο Πλεύρη και Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Πέρα όμως από τα σχολεία, έχει ανοίξει η συζήτηση και για τη διεύρυνση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους πολίτες άνω των 50 ετών, και ενώ πλησιάζει η 16η Ιανουαρίου, η ημέρα που λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να μην υποχρεωθούν να καταβάλλουν μηνιαίως το πρόστιμο των 100 ευρώ.
Ένα ακόμα κρίσιμο ζήτημα που θα εξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα, είναι και η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.
3_131.JPG


Προειδοποίηση Παυλάκη: Αν ανοίξουν τα σχολεία, θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και … θα ξανακλείσουν

Τη θέση πως αν ανοίξουν τα σχολεία, θα κολλήσουν όλα τα παιδιά και μετά θα ξανακλείσουν διατύπωσε ο γιατρός – ερευνητής Γ. Παυλάκης, ο οποίος διερωτάται τι ακριβώς θα γίνει, αν καθυστερήσει μια με δύο εβδομάδες το άνοιγμα των σχολείων.
Σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ.Παυλάκης εκτιμά ότι εάν ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία, σύντομα θα διαταραχθεί όχι μόνο η διδακτική διαδικασία αλλά και η κοινωνική ζωή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ.Παυλάκη:

«Για τα σχολεία:
Να ανοίξουν.
Θα κολλήσουν όλα τα παιδιά, δηλαδή σε μερικές μέρες θα κλείσουν πολλές τάξεις αν βγει ο κανόνας ότι η τάξη κλείνει με 30% μολυσμένους.
Άρα η διδακτική διαδικασία θα διαταραχτεί σοβαρά και γρήγορα, οι γονείς θα πρέπει να έχουν απρόβλεπτα προβλήματα από τη μόλυνση που θα επηρεάζει τη δουλειά τους.
Τα μολυσμένα παιδιά θα γυρίσουν και θα κάτσουν στο σπίτι, όποτε όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι θα μολυνθούν και θα νοσήσουν.
Τι θα γίνει αν καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων για 1-2 εβδομάδες?
Η ελπίδα είναι ότι θα περάσει γρήγορα η κορυφή του επιδημικού κύματος και τα σχολεία θα ανοίξουν σίγουρα κάτω από καλύτερες συνθήκες.
Όπως έχουμε πει, το τσουνάμι δεν βαστάει πολύ αλλά μπορεί να αφήσει πίσω του καταστροφή.
Οι λιγότερες μολύνσεις θα βοηθήσουν την ταχύτερη λήξη του τσουναμιου.
Θα γλυτώσουν επίσης όσα σπιτικά έχουν μείνει αμόλυντα αν τα παιδιά τους δεν γυρίσουν μολυσμένα.
Θα γλυτώσουν και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά την μόλυνση πριν εμβολιαστούν.
Τα περασμένα χρόνια σας έλεγα περιμένετε να μολυνθείτε εμβολιασμένοι.
Κάντε πρώτα το εμβόλιο γιατί αυτό θα δώσει τεράστια προστασία.
Αυτό βγαίνει αληθινό.
Τώρα για 1-2 εβδομάδες μας έπιασε η βιασύνη να μολύνουμε όλα τα παιδιά πριν εμβολιαστούν.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλές παιδιατρικές περιπτώσεις.
Τα μακροχρόνια επακόλουθα της μόλυνσης δεν είναι γνωστά, αλλά ξέρουμε ότι ο ιός αφήνει πολλά προβλήματα σε ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που έχουν χρόνια νόσο.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όσοι ξέρουν από οικονομικά της υγείας δεν εξηγούν στην κυβέρνηση το συνολικό κόστος της επιδημίας που είναι χαμένες ζωές, χαμένα χρόνια εργασίας, υποστήριξη χρόνιων ασθενών κλπ.
Από αυτή τη σκοπιά, περιοριστικά μέτρα και κλεισίματα που διαρκούν εβδομάδες ακούγονται πολύ συμφέροντα από οικονομικής απόψεως.
Υποθέτω ότι οι επιδημιολόγοι των επιτροπών κάνουν εισήγηση στην κυβέρνηση, τώρα άκουσα ότι η κυβέρνηση θα κάνει την εισήγηση και οι επιδημιολόγοι θα την εγκρίνουν.
Ίδωμεν…».

Καπραβέλος: Στο τραπέζι το ολικό lockdown – Δεν αντέχουμε άλλο, να μην ανοίξουν τα σχολεία

Τη θέση πως το ολικό lockdown είναι στο τραπέζι καθώς το ΕΣΥ κινδυνεύει με κατάρρευση λόγω της Omicron διατύπωσε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος υποστήριξε πως δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.
«Υποστηρίζω μια μικρή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων.
Εμείς είδαμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές.
Αν η πίεση στις ΜΕΘ είναι μεγαλύτερη, δε θα αντέξει κανείς.
Δεν λέμε να κλείσουν τα σχολεία, όμως πρέπει να προστατευτούν και τα παιδιά.
Οι δυνατότητες διασποράς της Omicron είναι τεράστιες, και αν ανοίξουν τα σχολεία θα μολυνθούν τα περισσότερα.
Η Ολλανδία που ανοίγει τα σχολεία έχει lockdown από τα Χριστούγεννα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Καπραβέλος.
«Είμαστε στο τσουνάμι του 4ου κύματος της Delta που δεν λέει ακόμα να πέσει.
Δεν μας επιτρέπεται εφησυχασμός στην κατάσταση του ΕΣΥ.
Αν δεν εμβολιαστούμε όλοι δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει η πανδημία» τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου.

Το χειρότερο σενάριο

«Το χειρότερο σενάριο είναι η μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ λόγω Omicron.
Δεν θα αντέξει το σύστημα, θα καταρρεύσει το σύμπαν.
Είναι παρατραβηγμένο να δώσουμε κάποια μορφής ανάφλεξη αυτή τη στιγμή» τόνισε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος έκανε λόγο για καθολικό lockdown λόγω του φόβου κατάρρευσης του συστήματος υγείας.
«Δεν φτάνουν τα μέτρα, δεν έχουμε το κυριότερο μέτρο, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Αν από τον Αύγουστο είχαμε υποχρεωτικότητα δε θα φτάναμε στο 4ο κύμα με τέτοιες τραγικές συνέπειες» ανέφερε ο κ.Καπραβέλος.

Ολικό lockdown

«Στο τραπέζι είναι και το ολικό lockdown.
Δεν αντέχουμε άλλο.
Ήπια νόσος αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
Ήπια νόσος υπάρχει μόνο στους εμβολιασμένους, αυτοί έρχονται με ήπια νόσο, δεν έχουμε κανέναν ως εισαγωγή με τρία εμβόλια.
Αυτούς με δύο που δεν πρόλαβαν την τρίτη δόση έρχονται με απλό κρυολόγημα.
Αυτοί με μία δόση με βαρύτερο κρυολόγημα, και επίπτωση αυτή τη στιγμή στους ανεμβολίαστους πάλι» υποστήριξε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος υπογράμμισε πως και οι 50 νέες εισαγωγές στην εφημερία του νοσοκομείου ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.
Επιπλέον, όπως είπε, περίπου 15 με 20 συνάδελφοι του ασθενούν διότι μολύνονται με ελαφρά συμπτωματολογία, αριθμός που όπως είπε, αυξάνεται στο νοσοκομείο του αλλά και σε άλλα.

Τζανάκης: Να δοθεί παράταση μια εβδομάδα στο άνοιγμα των σχολείων

Υπέρ του να δοθεί μια εβδομάδα παράταση στο άνοιγμα των σχολείων τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης, ο οποίος προειδοποιεί για έξαρση κρουσμάτων.
«Να καθυστερήσει κατά μια εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων και να καλυφθεί το κενό στο τέλος της χρονιάς.
Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα με την διασπορά της Omicron στα σχολεία και αρκετοί μαθητές θα κολλήσουν και θα χάσουν μαθήματα και θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας επιπλέον πως κάθε μαθητής έχει έναν περίγυρο περίπου 15 ατόμων που θα μεταφέρει τον ιό.

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Τεράστια αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες στην Αττική – Πάνω από 20.000

Για τεράστια αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική τις επόμενες ημέρες έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, ο οποίος υποστήριξε πως ο αριθμός τους μπορεί να ξεπεράσει τα 20.000 στο Λεκανοπέδιο, ακόμα και σήμερα.
«Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.
Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα.
Είναι πιθανό να υπερβούν και τις 20.000, ακόμα και σήμερα.
Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων» σημείωσε μιλώντας στο Mega ο κ. Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας ότι η έκρηξη αυτή οφείλεται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18 – 30 ετών, κάτι που αποτυπώνεται και στην «ταυτότητα» των κρουσμάτων.
«Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη» είπε ο κ. Θωμαΐδης.

Δεν επαρκούν οι δύο δόσεις για την Omicron

Στο 70% φτάνει ο μέσος όρος των κρουσμάτων από τη μετάλλαξη Omicron στη χώρα μας, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 3/1 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, μαζί με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Στην Omicron αποδίδεται και το 70% των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής.
Η νοσηρότητα της παραλλαγής είναι μικρότερη, ενώ ανάλογα στοιχεία διαπιστώνονται και για τον δείκτη θνητότητας.
Από την πλευρά της, η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην ικανότητα της μετάλλαξης να εκφεύγει της ανοσίας.
Όπως είπε, η αποτελεσματικότητα των δύο δόσεων είναι ανεπαρκής έναντι της Omicron.
Αντίθετα, η τρίτη δόση παρέχει άμεση προστασία, χωρίς να είναι γνωστή η διάρκειά της. Τα ποσοστά αποτελεσματικότητα κυμαίνονται ανά τη μελέτη, από 33% έως 55% και 80%. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, η τρίτη δόση προφυλάσσει κατά 90% από την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Θετικά νέα για την πορεία της πανδημίας

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνοντας ότι το 2022, όχι μόνο θα τελειώσει η οξεία φάση της πανδημίας, αλλά θα έχει δρομολογηθεί η παγκόσμια υγειονομική ασφάλεια.
Με την Omicron, θεωρείται πλέον γεγονός η αυξημένη μεταδοτικότητά της και η ήπια κλινική νόσος.
Η συμπτωματολογία επιβεβαιώνει τις μελέτες για την παθογένεια της λοίμωξης.
Σύμφωνα με τις μελέτες, ο ιός πολλαπλασιάζεται ταχύτατα στο ανώτατο αναπνευστικό σύστημα αλλά με βραδύτερο ρυθμό στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να βλέπουμε τα ηπιότερα συμπτώματα και να μην έχουμε επιπλοκές στους πνεύμονες.
Ωστόσο, διατηρούνται οι επιφυλάξεις για τα ευάλωτα άτομα.
Στα παιδιά 5-11 ετών, τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή, οι δε ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ήπιες και οι γνωστές των συμβατικών εμβολίων. Ίσως μια μεγαλύτερη συχνότητα παρατηρείται μετά τη δεύτερη δόση.

Μήνυμα για εμβολιασμό κατά τις γρίπης

Τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται συλλοιμώξεις ατόμων τόσο με τη Δέλτα όσο με την Omicron, που μπορεί να πλήξουν τους πλέον ευάλωτους.
«Το στοιχείο θα έπρεπε να αποτελεί υπενθύμιση για εμβολιασμό κατά της γρίπης, που θα έπρεπε να κάνουμε.
Το 2022, κάθε χώρα θα έπρεπε να θωρακίσει την κοινωνία με εμβόλια, παλαιά και νέα, να υπάρχει διαθεσιμότητα στις νέες αντιικές θεραπείες.
Στόχος είναι η ενδημικότητα του ιού» ανέφερε η κυρία Θεοδωρίδου.

Στο 67,3% το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στον γενικό πληθυσμό

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ξεπεράσαμε τα 17,6 εκατ. εμβολιασμούς. Το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στον γενικό πληθυσμό αγγίζει το 67,3%.
Η τρίτη δόση σε ανηλίκους προβλέπεται μόνο σε περιπτώσεις ανοσοκατασταλμένων παιδιών και εφήβων. Παράλληλα, γίνονται συνεχώς παραλαβές εμβολίων για παιδιά.
Ο κ. Ζαούτης προανήγγειλε αλλαγές για τη διενέργεια των τεστ την Πέμπτη, από τον υπουργό Υγείας.
Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι η ευαισθησία των rapid είναι ιδιαίτερα υψηλή.
Ήδη έχει ανακοινωθεί σχετικά με το ποιοι θα πρέπει να κάνουν τεστ PCR.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πολύ υψηλό αριθμό testing έναντι των άλλων χωρών.

Στο τραπέζι νέες παρεμβάσεις

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες και το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων στην εστίαση είναι στο μικροσκόπιο ως ένα εναλλακτικό σχέδιο που τεθεί σε εφαρμογή εάν συνεχιστεί η ραγδαία εξάπλωση της Omicron στη χώρα, που ήδη κυριαρχεί.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι καθολικό lockdown δεν θα υπάρξει, αλλά και πως στόχος είναι να παραμείνει η κοινωνία όρθια και η οικονομία ανοιχτή.
Όπως αναφέρεται, είναι πιθανό να γίνουν και νέες παρεμβάσεις σε εστίαση και διασκέδαση εάν χρειαστεί, όπως το να κλείνουν στις 22:00 ή 23:00 (από μεσάνυχτα που ισχύει πλέον βάσει των πρόσφατων μέτρων), να μειωθεί περαιτέρω η χωρητικότητά τους σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα, να απαγορευτεί και στους εξωτερικούς χώρους των καφέ και της εστίασης η είσοδος στους ανεμβολίαστους (σήμερα επιτρέπεται).
Οι ειδικοί θα εξετάζουν όλα τα δεδομένα σε σχέση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και δεν αποκλείεται, εφόσν χρειαστεί, να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις.
Επίσης, κάποιοι επιστήμονες θέτουν στο μικροσκόπιο και το λιανεμπόριο, ζητώντας να υπάρχει όριο πελατών στους εσωτερικούς χώρους ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα κάθε καταστήματος.
Τέλος, στο τραπέζι βρίσκεται πάντα η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους πολίτες ηλικίας 50 ετών και άνω, με το μοντέλο του μηνιαίου προστίμου 100 ευρώ για όσους δεν εμβολιάζονται, αλλά και με κάποιους να υποστηρίζουν ότι αυτό θα πρέπει να αφορά και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως τους εργαζόμενους στην εστίαση.
Υπενθυμίζεται ότι έως τις 16/1 θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση οι πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα που δεν εμβολιάζονται.

Στους 20.910 οι νεκροί

Στους 20.910 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
Τα νέα 3/1 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 36.246, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.294.741, εκ των οποίων 50,3% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.000 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Σήμα συναγερμού εκπέμπει η θετικότητα.
Εγιναν συνολικά 146.476 τεστ εκ των οποίων τα 20.823 μοριακά και τα 125.653 rapid.
Στο σύνολο η θετικότητα διαμορφώνεται στο 24,75% έναντι 22,41% χθες με μόνο 78 χιλιάδες τεστ.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ αναδρομικά καταγράφηκαν δυο ακόμα απώλειες.
Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.990 θάνατοι.
dwkdwk.jpg
Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 615 (χθες 626).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 έτη.
To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 522 (84,88%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 93 (15,12%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
fec.jpg
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.780 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 437 (ημερήσια μεταβολή +9,25%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 413 ασθενείς.

fr3x.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης