Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Μειώνεται η τιμή του πλαφόν για τα μοριακά τεστ - PCR

Κορωνοϊός: Μειώνεται η τιμή του πλαφόν για τα μοριακά τεστ - PCR
Μέχρι τώρα το πλαφόν που υπάρχει στην τιμή των μοριακών τεστ (60 ευρώ) δεν έχει λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε αντίθεση με τα rapid test, που παρά το πλαφόν των 10 ευρώ, μπορεί κάποιος στα φαρμακεία να το βρει από 5 έως και 7 ευρώ.

H μείωση στην τιμή των μοριακών τεστ (PCR) αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Μέχρι τώρα το πλαφόν που υπάρχει στην τιμή των μοριακών τεστ (60 ευρώ) δεν έχει λειτουργήσει ανταγωνιστικά σε αντίθεση με τα rapid test, που παρά το πλαφόν των 10 ευρώ, μπορεί κάποιος στα φαρμακεία να το βρει από 5 έως και 7 ευρώ.
«Αύριο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις όσο αφορά τα PCR.
Πλαφόν υπάρχει, 40 ευρώ το PCR συν 20 ευρώ για τις υπηρεσίες.
Για αυτά τα ποσά θα υπάρξει κάποιου είδους παρέμβαση αύριο. Κάναμε μια πολύ καλή συζήτηση με τους εκπροσώπους των γιατρών και τους ευχαριστώ πολύ».
Αυτό γνωστοποίησε σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμη σχετικά με τα σχολεία, ότι «πρόβλημα θα υπάρξει στην αγορά εργασίας και στις επιχειρήσεις, αν δεν ανοίξουν τα σχολεία. Δεν είναι μια απόφαση που δεν έχει οικονομικό κόστος. Κάποιοι από τους γονείς θα μπορούν να δουλέψουν με τηλεργασία, αλλά θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης