Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αφού απέτυχαν εμβόλια και πιστοποιητικά, με ρεκόρ κρουσμάτων... οι κυβερνήσεις βρήκαν λύση, μειώνουν τον χρόνο καραντίνας

Αφού απέτυχαν εμβόλια και πιστοποιητικά, με ρεκόρ κρουσμάτων... οι κυβερνήσεις βρήκαν λύση, μειώνουν τον χρόνο καραντίνας
Όχι δεν ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά μια πολιτική ανοησία, ανόητων, προβληματικών που επιχείρησαν να επιβληθούν και να ποδηγετήσουν τις κοινωνίες επιβάλλοντας τον διαχωρισμό, τον εκτρωματικό διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.
Σχετικά Άρθρα

Τα ρεκόρ κρουσμάτων covid 19 με αφορμή ή αιτία την Omicron είναι γεγονός παγκοσμίως.
Η προπαγάνδα τόσων μηνών κατέρρευσε, με τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά εμβολίων αφού σχεδόν το 65% με 70% του πληθυσμού στον δυτικό κόσμο έχει εμβολιαστεί θα έπρεπε τα κρούσματα να μειώνονται… και σε κάποιο βαθμό να επιτυγχάνεται ανοσία της αγέλης.
Όμως όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά αντιθέτως η Omicron ήρθε για να γελοιοποιήσει όλες τις πολιτικές εμβολιασμού και πιστοποιητικών εμβολιασμού που δεν είναι τίποτε άλλο από μέσα πίεσης, όπως αποκάλυψε ο Fauci στις ΗΠΑ, ο αρμόδιος αξιωματούχος υγείας υπεύθυνος για τον Covid 19.
Ενώ οι εμβολιασμένες χώρες καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ κρουσμάτων αλλά χωρίς ακόμη υψηλή νοσηρότητα ή θνητότητα και αφού τα πιστοποιητικά εμβολίων αποδείχθηκαν παταγώδης αποτυχία… οι κυβερνήσεις βρήκαν λύση… μειώνουν τον χρόνο καραντίνας όχι λόγω υγείας…αλλά λόγω οικονομίας.
Η φύση, η δικαιοσύνη της ηθικής έρχονται να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων όλη την μιαρή συνταγή που επιχείρησαν εδώ και μήνες να επιβάλλουν ως μονόδρομο, αγνοώντας άλλες επιλογές ή συνδυασμό επιλογών.
Όπως έχουμε αναλύσει το εμβόλιο πρέπει να είναι ξεκάθαρα προαιρετικό, όποιος θέλει εμβολιάζεται αποτελεί προσωπική επιλογή και αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να επιλέξει την καλύτερη λύση απέναντι σε μια πανδημία.
Όποιος εμβολιάζεται συνειδητά καλώς το πράττει, θα πρέπει να έχει την υποστήριξη όλων.
Όποιος δεν εμβολιάζεται καλώς πράττει θα πρέπει επίσης να έχει την υποστήριξη όλων.
Κάθε πολίτης πρέπει να αποφασίσει χωρίς καταναγκασμούς τι είναι το βέλτιστο για την υγεία του.
Τα πιστοποιητικά εμβολίων ήταν ότι πιο εμετικά τραγικό, ανήθικο, ξεδιάντροπο, προσβλητικό απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Πολλοί άβουλα εντός της κοινωνίας τα αποδέχθηκαν μοιρολατρικά αλλά πολλοί επίσης αντέδρασαν απέναντι σε αυτή την πολιτική ανοησία.
Όχι δεν ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά μια πολιτική ανοησία, ανόητων, προβληματικών που επιχείρησαν να επιβληθούν και να ποδηγετήσουν τις κοινωνίες επιβάλλοντας τον διαχωρισμό, τον εκτρωματικό διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Τα κρούσματα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ διεθνώς

Οι παγκόσμιες μολύνσεις COVID-19 σημείωσαν επίπεδα ρεκόρ το τελευταίο επταήμερο, καθώς η παραλλαγή Omicron βρίσκεται εκτός ελέγχου και οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να περιορίσουν την εξάπλωσή της χωρίς να παραλύσουν τις εύθραυστες οικονομίες τους.
Σχεδόν 900.000 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά μέσο όρο κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο μεταξύ 22 και 28 Δεκεμβρίου, με εκατοντάδες χώρες να σημειώνουν νέα ιστορικά υψηλά τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, πολλών κρατών στην Ευρώπη και της Αργεντινής και της Βολιβίας.
Παρόλο που μελέτες έχουν δείξει ότι η μετάλλαξη Omicron είναι λιγότερο θανατηφόρος από άλλες προηγούμενες παραλλαγές, ο τεράστιος αριθμός των θετικών test σημαίνει ότι τα νοσοκομεία σε ορισμένες χώρες θα μπορούσαν σύντομα να κατακλυστούν από ασθενείς, ενώ οι επιχειρήσεις μπορεί να υποχρεωθούν σε τηλεργασία.

Ερευνητές στη Νότια Αφρική διαπίστωσαν ότι ένα βασικό μέρος της άμυνας δεύτερης γραμμής του ανοσοποιητικού συστήματος - τα Τ κύτταρα του οργανισμού μας - είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση της παραλλαγής Omicron, αποτρέποντας τις περισσότερες λοιμώξεις από το να εξελιχθούν σε κρίσιμη ασθένεια.

Μειώνεται η καραντίνα

Οι πολιτικοί σε ορισμένα έθνη, φοβούμενοι τον οικονομικό αντίκτυπο της παραμονής τόσων πολλών εργαζομένων στο σπίτι, σκέφτηκαν να συντομεύσουν την περίοδο που απαιτείται για την απομόνωση μετά από θετικό τεστ COVID ή την έκθεση.
Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι μειώνει την περίοδο καραντίνας σε επτά ημέρες από 10, ενώ η Ιταλία είπε ότι σχεδιάζει να χαλαρώσει τους κανόνες απομόνωσης για όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τους πάσχοντες από τον covid 19.
Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ εξέδωσαν νέες οδηγίες που συντομεύουν την περίοδο απομόνωσης για άτομα με επιβεβαιωμένη μόλυνση σε 5 ημέρες από 10, εφόσον είναι ασυμπτωματικά.

Ρεκόρ κρουσμάτων παγκοσμίως

«Ανησυχώ πολύ που η Omicron, που είναι εξαιρετικά μεταδοτική και εξαπλώνεται ταυτόχρονα με την Delta, οδηγεί σε τσουνάμι κρουσμάτων», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ο Γάλλος υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η Γαλλία έσπασε κάθε ρεκόρ κρουσμάτων, με 208.000 να αναφέρονται σε διάστημα 24 ωρών.
Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος και Μάλτα κατέγραψαν ρεκόρ νέων κρουσμάτων, ενώ ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων ημερήσιων κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε το ρεκόρ των 258.312.
Το προηγούμενο υψηλό ήταν 250.141, που καταγράφηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Νοσηλείες και θάνατοι… ακόμη χαμηλά λόγω Omicron

Παρά την αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό, οι θάνατοι και οι νοσηλείες είναι συγκριτικά χαμηλές, δήλωσε η Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
Ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων είναι περίπου 240.400, σημειώνοντας αύξηση 60% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό νοσηλείας για την ίδια περίοδο αυξάνεται μόλις κατά 14% σε περίπου 9.000 την ημέρα κατά την ίδια περίοδο.
Οι θάνατοι μειώθηκαν περίπου 7% σε 1.100 την ημέρα, πρόσθεσε η Walensky.
Ορισμένοι ειδικοί σε ασθένειες αμφισβήτησαν τους νέους κανόνες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ που μειώνουν στο μισό την περίοδο απομόνωσης για ασυμπτωματικές λοιμώξεις από κορωνοϊό, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να προκύψουν περισσότερες μολύνσεις.
Η νέα οδηγία δεν απαιτεί εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι ένα άτομο δεν είναι πλέον μολυσματικό πριν επιστρέψει στην εργασία του ή κοινωνικοποιηθεί.
Η Βρετανία ανέφερε 183.037 κρούσματα COVID-19 στις 29/12/2021, που αποτελεί νέο ρεκόρ και πάνω από 50.000 περισσότερα από τον προηγούμενο ρεκόρ.
Η Ιρλανδία, επίσης, ανέφερε κρούσματα ρεκόρ με περισσότερες από 16.000 νέες μολύνσεις.

Ποιοι επιβάλλουν μέτρα;

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Johnson δήλωσε ότι δεν θα επιβάλει νέους περιορισμούς για το 2021 στην Αγγλία για να περιορίσει την εξάπλωση της Omicron, το οποίο πλέον ευθύνεται για το 90% όλων των λοιμώξεων, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας.
H Ελλάδα επέβαλλε lockdown στην νυχτερινή ζωή δηλαδή σε δραστηριότητες εμβολιασμένων ενώ καταργεί και την μουσική για όσα μαγαζιά ή καφέ θα λειτουργούν έως τις 12 το βράδυ.
Η Αυστραλία κατέγραψε σχεδόν 18.300 νέα κρούσματα, επισκιάζοντας το προηγούμενο υψηλό της πανδημίας που ήταν, περίπου 11.300.
Στην Ισπανία, η ζήτηση για δωρεάν tests από την περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης ξεπέρασε κατά πολύ την προσφορά, με μεγάλες ουρές να σχηματίζονται έξω από τα φαρμακεία.
Ορισμένες κυβερνήσεις ανησυχούν ολοένα και περισσότερο από τον οικονομικό αντίκτυπο των τεράστιων αριθμών που αναγκάζονται σε αυτοαπομόνωση επειδή είχαν έρθει σε επαφή με έναν πάσχοντα από κορωνοϊό.
«Απλώς δεν μπορούμε να βγάλουμε τους πάντες από την κυκλοφορία γιατί απλώς τυχαίνει να βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο μέρος μια συγκεκριμένη στιγμή», είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Morrison.
Ο Morrison θέλει να κάνει επείγουσες αλλαγές στους κανόνες δοκιμών COVID-19 για να μειώσει την πίεση στους χώρους δοκιμών.
Είπε ότι η Αυστραλία χρειάζεται «μια αλλαγή ταχυτήτων» για να διαχειριστεί τα υπερφορτωμένα εργαστήρια και να βγάλει τους ανθρώπους από την απομόνωση.

H Κίνα συνεχίζει το μοντέλο μηδενικής ανοχής – Καμία ελαστικοποίηση στα μέτρα

Ενώ η Ισπανία και η Ιταλία κινήθηκαν για να χαλαρώσουν ορισμένους κανόνες απομόνωσης, η Κίνα τήρησε την πολιτική της μηδενικής ανοχής, κρατώντας 13 εκατομμύρια ανθρώπους στο Xian, πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Shaanxi, υπό αυστηρό lockdown για έβδομη ημέρα καθώς 151 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν αν και κανένα Omicron μέχρι στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης