Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Είμαστε στην αρχή του τσουνάμι, δεν αντέχουμε νέο κύμα

Καπραβέλος: Είμαστε στην αρχή του τσουνάμι, δεν αντέχουμε νέο κύμα
Έχουμε 100 βαριές περιπτώσεις, που ίσως χρειαστεί να διασωληνωθούν και όμως νοσηλεύονται σε απλές κλίνες υποστήριξε ο κ.Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως τα νοσοκομεία είναι στα όρια της αντοχής τους και πως δεν θα αντέξουν ένα νέο κύμα διατύπωσε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος υποστήριξε πως είμαστε στην αρχή του τσουνάμι.
«Έχουμε 48 ΜΕΘ και τις έχουμε διαθέσει όλες για covid περιστατικά.
Έχουμε 100 βαριές περιπτώσεις, που ίσως χρειαστεί να διασωληνωθούν και όμως νοσηλεύονται σε απλές κλίνες.
Δεν σημειώθηκε η ύφεση που αναμενόταν.
Είμαστε στην αρχή του τσουνάμι, δεν αντέχουμε ένα νέο κύμα» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος ωστόσο θέλησε να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι «πλέον γνωρίζουμε τι είναι η πανδημία, ότι οι μεταλλάξεις είναι μέσα στη φιλοσοφία της, ότι έχουμε δυνατά όπλα όπως τα εμβόλια και τα τεστ και η ευχή μου είναι να τα χρησιμοποιήσουμε».

Να μετατρέψουμε την πανδημία σε διαχειρίσιμη απειλή

Παράλληλα, ζήτησε οι παρέες των εορτών να μη μας γίνουν εφιάλτης.
«Να γίνουν τεστ γιατί το οφείλουμε στον εαυτό μας και στους γύρω μας, να μην επεκταθεί αυτή η μόλυνση.
Οι εμβολιασμοί πρέπει να επεκταθούν.
Μπορούμε το 2022 να μετατρέψουμε την πανδημία και διαχειρίσιμη απειλή» είπε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος σχετικά με τα self test τόνισε ότι χρειάζεται υπευθυνότητα για να γίνουν, γι’ αυτό δεν πρέπει να στηριχθούμε σε αυτά.
Όσον αφορά στη μάσκα ΚΝ-95 σημείωσε ότι έχει πολύ καλή εφαρμογή.
«Αν θέλεις να αποτρέψεις τη διασπορά του ιού σε χώρους συνωστισμού όπως τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ, χρησιμοποιείς την εν λόγω μάσκα που μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες διασποράς» δήλωσε ο κ.Καπραβέλος τονίζοντας ότι διπλή χειρουργική μάσκα δεν σε προφυλάσσει σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι εάν η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και οι μάσκες παντού ήταν μέτρα που είχαν τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο, δεν θα είχαμε βιώσει τον τρίτο κατά σειρά εφιάλτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης