Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγιωτόπουλος: Μέτρα τώρα για την Omicron – Να μειωθεί η πληρότητα στο 60% σε κλειστούς χώρους

Παναγιωτόπουλος: Μέτρα τώρα για την Omicron – Να μειωθεί η πληρότητα στο 60% σε κλειστούς χώρους
Όταν η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, μετά δεν μπορεί να συγκρατηθεί είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως πρέπει να ληφθούν μέτρα τώρα για την αναχαίτιση της επικείμενης εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων λόγω της Omicron διατύπωσε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Τ. Παναγιωτόπουλος
«Δε νοείται να υπάρχουν χώροι με 100% πληρότητα.
Οι εσωτερικοί χώροι όπως τα θέατρα, τα σινεμά και τα κέντρα διασκέδασης πρέπει να λειτουργούν με πληρότητα στο 60%» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παναγιωτόπουλος, αναφέροντας πως από ένα σημείο και μετά η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων δεν θα μπορεί να ελεγχθεί και για αυτόν τον λόγο καθίσταται αναγκαίο να ληφθούν περιοριστικά μέτρα.
«Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, όταν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο δεν μπορεί να συγκρατηθεί.
Ότι είναι να κάνουμε πρέπει να γίνει τώρα, δεν πρέπει να περιμένουμε για να πάρουμε μέτρα.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία για τις οικονομικές επιπτώσεις, αν όμως έχουμε ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού οι οικονομικές συνέπειες θα είναι πολλαπλάσιες» υποστήριξε ο κ.Παναγιωτόπουλος.
Ερωτηθείς για την Omicron, ο καθηγητής υποστήριξε πως «ακόμα κι αν ισχύει ότι τα σοβαρά περιστατικά θα είναι μικρότερα σε ποσοστό λόγω της ήπιας, κατά κύριο λόγο, νόσησης που φαίνεται να προκαλεί, αν είναι τεράστιος ο αριθμός των κρουσμάτων τότε μπορεί να δούμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό βαριά νοσούντων σε απόλυτο αριθμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης