Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Λαβράκι» από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Φαρμακοποιός δήλωσε ψευδώς 2.198 rapid τεστ

«Λαβράκι» από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Φαρμακοποιός δήλωσε ψευδώς 2.198 rapid τεστ
Το φαρμακείο είχε δηλώσει 2.198 rapid τεστ, χωρίς, όμως, να τα έχει προμηθευτεί, σύμφωνα με τα όσα έδειξαν τα στοιχεία

Απάτη μεγάλου μεγέθους ξεσκέπασαν οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΕΑ), σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε ιδιωτικό φαρμακείο για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.
Το κλιμάκιο της ΕΕΑ βρέθηκε στο φαρμακείο έπειτα από σχετική καταγγελία για ψευδείς δηλώσεις rapid τεστ. Εκεί κατέγραψε τον αριθμό των τεστ που υπήρχαν στην αποθήκη, καθώς και τα φορολογικά παραστατικά προμήθειάς τους.
Επιπλέον, οι ελεγκτές παρέλαβαν τις καταστάσεις με τις καταχωρίσεις των αποτελεσμάτων που έγιναν το υπό εξέταση χρονικό διάστημα από το φαρμακείο στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, όπως επίσης και τα αντίστοιχα φορολογικά παραστατικά για τα τεστ από τις προμηθεύτριες εταιρείες προκειμένου να διασταυρώσουν τα στοιχεία.
Όπως διαπίστωσαν, λοιπόν, το φαρμακείο είχε δηλώσει 2.198 rapid τεστ, χωρίς, όμως, να τα έχει προμηθευτεί, σύμφωνα με τα όσα έδειξαν τα στοιχεία.
Προκειμένου να δικαιολογήσει τον μεγαλύτερο αριθμό τεστ, ο φαρμακοποιός προσκόμισε εκ των υστέρων ένα τιμολόγιο αγοράς, το οποίο, όμως, δεν βρίσκεται στα αρχεία της προμηθεύτριας εταιρείας.
Η έκθεση της ΕΕΑ διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για ποινική αξιολόγηση, καθώς και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για έλεγχο των φορολογικών παραβάσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης