Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Τσιόδρας αρνήθηκε να απαντήσει σε ποιον δόθηκε η μελέτη για το ΕΣΥ - Συνεχίζει να προσφέρει κάλυψη στο Μαξίμου

Ο Τσιόδρας αρνήθηκε να απαντήσει σε ποιον δόθηκε η μελέτη για το ΕΣΥ - Συνεχίζει να προσφέρει κάλυψη στο Μαξίμου
Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αντέδρασε έντονα όταν ρωτήθηκε σε ποιον δόθηκε η μελέτη για τις αντοχές του ΕΣΥ
Σχετικά Άρθρα

Τη στιγμή που καθημερινά χάνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό δεκάδες συνάνθρωποι μας, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έως το τέλος του 2021, οι νεκροί θα ξεπεράσουν το φράγμα των 20.000, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας φαίνεται πως συνεχίζει να προσφέρει «κάλυψη» στην κυβέρνηση.
Για ακόμα μία φορά ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να απαντήσει σε ποιον δόθηκε η μελέτη που συνυπογράφει με τον Θεόδωρο Λύτρα σχετικά με το ΕΣΥ, από όπου προκύπτει ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ μπορεί να αποβεί μοιραία, ότι τα όρια του ΕΣΥ φτάνουν τα 400 κλίνες ΜΕΘ καθώς μετά το όριο αυτό δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, ενώ αποτυπώθηκε και η υγειονομική ανισότητα μεταξύ της Αττικής και την υπόλοιπης Ελλάδας.
«Σε ποιον άνθρωπο συγκεκριμένα δόθηκε η μελέτη» ήταν η ερώτηση, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να την… κόβει πριν καν ολοκληρωθεί! «Σας παρακαλώ πολύ, εδώ είναι επιστημονικό φόρουμ», είπε ενοχλημένος ο καθηγητής. Ωστόσο, η δημοσιογράφος επέμεινε και τον ρώτησε πως αισθάνεται με όσα λέγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό με τον κ. Τσιόδρα να τις απαντα: «Η ερώτηση αυτή δεν είναι επιστημονική. Η απάντησή μου δόθηκε την περασμένη Πέμπτη με δήλωση».
Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη Τσιόδρα καίει το αφήγημα της κυβέρνησης περί επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας καθώς φέρνει στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα του ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή εκθέτει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν στις αρχές Δεκεμβρίου δήλωνε από το βήμα της Βουλής ότι δεν υπάρχει κάποια διαφορά στη διασωλήνωση εντός ή εκτός ΜΕΘ.
Ο Θεόδωρος Λύτρας, ο οποίος συνυπογράφει τη μελέτη, έχει υπογραμμίσει ουκ ολίγες φορές, ότι η μελέτη παραδόθηκε άμεσα και επανειλημμένα σε αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο.
Στον αντίποδα, όμως, από την κυβέρνηση διαμηνύεται ότι η μελέτη δεν παραδόθηκε ούτε στον πρωθυπουργό, ούτε στο υπουργείο Υγεία αλλά ούτε και στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, ο Θάνος Πλευρής, ως υπουργός Υγείας, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι αναζήτησε τη μελέτη στο... πρωτόκολλο του υπουργείο, αλλά δεν τη βρήκε.
Από την πλευρά του, δε, ο κ. Τσιόδρας εξέδωσε την Πέμπτη μια δήλωση -την οποία και επικαλέστηκε σήμερα- όταν του ζητήθηκε να αποκαλύψει σε ποιον παραδόθηκε η μελέτη. Στη δήλωση αυτή δεν υπάρχει καμία αναφορά στα συμπεράσματα της μελέτης. Αντιθέτως, ο κ. Τσιόδρας επέλεξε να δώσει πολιτική χροιά στη δήλωση του εκφράζοντας τη θλίψη του για τη «χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης».

Παράθυρο για λήψη μέτρων

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσιόδρας άφησε ανοιχτό το... παράθυρο για τη λήψη μέτρων σε περίπτωση που χρειαστεί λόγω της μετάλλαξης Omicron.
Όπως τόνισε μιλώντας στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωση η Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ, «είμαστε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση για νέα μέτρα αν χρειαστεί» ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά για την εορταστική περίοδο, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα στις συγκεντρώσεις στα σπίτια».
Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ πάντως, χτύπησε το δικό του καμπανάκι, σημειώνοντας πως «υπάρχει κίνδυνος να υποκρύπτεται ένα κύμα Omicron στο κύμα της Delta».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης