Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Κίνδυνος μεγάλης διασποράς λόγω της μετάλλαξη Omicron – Είναι μεταδοτική και έχει μικρό κύκλο πολλαπλασιασμού

Γώγος: Κίνδυνος μεγάλης διασποράς λόγω της μετάλλαξη Omicron – Είναι  μεταδοτική και έχει μικρό κύκλο πολλαπλασιασμού

«Ο εμβολιασμός είναι η αιχμή του δόρατος για να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη Omicron», ανέφερε o Χ. Γώγος

«Όλους μας φοβίζει η Omicron και στην Επιτροπή το συζητάμε, γιατί είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και έχει μικρό κύκλο πολλαπλασιασμού ο ιός, δηλαδή μέσα σε 2-3 μέρες μπορεί να πολλαπλασιαστεί. Επομένως, αυτή τη στιγμή υπάρχει κίνδυνος μεγάλης διασποράς της συγκεκριμένης νόσου», ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
«Ο εμβολιασμός είναι η αιχμή του δόρατος για να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη Omicron», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γώγος.
«Και τη Δέλτα φυσικά, γιατί η Δέλτα είναι παρούσα και μας βασανίζει αυτή τη στιγμή και πιέζει το σύστημα υγείας», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «δυστυχώς η ανησυχία μας πολλαπλασιάζεται, επειδή εμφανίζεται ένα στέλεχος που ξέρουμε ότι είναι πάρα πολύ μεταδοτικό και πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για την έλευσή του».
Εκτίμησε ότι η κατάσταση μπορεί να είναι δραματική, όπως συμβαίνει στην Αγγλία και προειδοποίησε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν έχουμε υψηλό επίπεδο ανοσίας στον πληθυσμό με τον εμβολιασμό είτε με την πρώτη, είτε με την τρίτη δόση εμβολίου, ώστε να αποφευχθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Τρίτη δόση και αντισώματα

Ο κ.Γώγος εξήγησε ότι με την τρίτη δόση εμβολίου η αύξηση των αντισωμάτων που προκαλείται, περίπου 20-25 φορές παραπάνω από αυτά που είχαμε, δημιουργεί ένα ικανοποιητικό τείχος προστασίας για τη μόλυνση, αλλά πάρα πολύ υψηλό, πάνω από 80% έναντι της βαριάς νόσου, της διασωλήνωσης και του θανάτου.
«Άρα αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος το εμβόλιο και πρέπει όσοι δεν έχουν κάνει, να κάνουν την πρώτη και δεύτερη δόση φυσικά γιατί υπάρχουν περίπου 300.000-400.000 πολίτες μεγάλης ηλικίας που δεν έχουν εμβολιαστεί. Και φυσικά την τρίτη δόση για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης