Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σοκ από την Βρετανία: Τα μέτρα για τον covid μπορεί να μείνουν 5 χρόνια – Τα πιστοποιητικά εμβολίων απειλούν την δημόσια υγεία

Σοκ από την Βρετανία: Τα μέτρα για τον covid μπορεί να μείνουν 5 χρόνια – Τα πιστοποιητικά εμβολίων απειλούν την δημόσια υγεία
Βρετανία: Θα απαιτηθούν πολλά χρόνια για να κινηθεί ο κορωνοιός ή covid 19 - Η επιμονή στα πιστοποιητικά εμβολίων δείχνει ότι υπάρχει μια κρυφή ατζέντα πίσω από αυτή την προσπάθεια, μια ατζέντα που είναι εντελώς άσχετη με τον δηλωμένο στόχο
Σχετικά Άρθρα

Με το βασικό αφήγημα του 2020… τα εμβόλια θα νικήσουν τον covid 19 και άμεσα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα να έχει πλήρως καταρρεύσει… οι βρετανοί επιστήμονες επαναξιολογούν τα δεδομένα και αναφέρουν ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να νικηθεί ο covid 19.
Εν τω μεταξύ με βάση τα πραγματικά δεδομένα, τα πιστοποιητικά εμβολίων ενώ δημιουργήθηκαν για να προστατέψουν την κοινωνία τελικά φαίνεται ότι αποτελούν μεγάλη απειλή για την δημόσια υγεία…

Βρετανία: Θα απαιτηθούν πολλά χρόνια για να κινηθεί ο κορωνοιός ή covid 19

Ο επικεφαλής επιστήμονας του Ηνωμένου Βασιλείου για τον covid 19, Ch. Whitty, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να περάσουν «αρκετά χρόνια» μέχρι να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο «που να αντιμετωπίζει όλες τις παραλλαγές».
Μόνο τότε θα υπάρξει οριστική άρση των περιορισμών για τον covid 19.
Το μήνυμα λοιπόν των Βρετανών επιστημόνων είναι ότι μέχρι να νικηθεί ο covid 19 και αυτό για να συμβεί θα περάσουν χρόνια, θα διατηρηθούν και τα μέτρα, οριστική άρση των μέτρων θα υπάρξει μόνο όταν νικηθεί ο κορωνοιός.
«Θα περίμενα αρκετά χρόνια ή 18 μήνες, ώστε να έχουμε πολυδύναμα εμβόλια που θα καλύπτουν ένα πολύ ευρύτερο φάσμα παραλλαγών».
Η Nervtag, μια υποεπιτροπή οποία συμβουλεύει την κυβέρνηση, είναι ακόμη πιο απαισιόδοξη, λέγοντας ότι ο COVID-19 θα μπορούσε να «αποτελεί απειλή» με τους ανάλογους περιορισμούς και μέτρα για άλλα πέντε χρόνια.
Τα σχόλια αυτά πραγματοποιήθηκαν εν μέσω ενός κύματος υστερίας που περιβάλλει την παραλλαγή Omicron, η οποία υποτίθεται ότι έχει μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μόνο 15 από αυτούς έχουν νοσηλευτεί.
Η κυβέρνηση της Βρετανίας αντί να πείσει τους ανθρώπους ότι η παραλλαγή Omicron προκαλεί «ήπια» συμπτώματα, επέλεξε να ενισχύσει την υστερία.
Επίσης, αγνόησαν τον υπουργό Υγείας της Νότιας Αφρικής, ο οποίος επανέλαβε στις 16 Δεκεμβρίου 2021 ότι οι νοσηλείες και οι θάνατοι στη χώρα παραμένουν «σχετικά χαμηλοί» και ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέους περιορισμούς.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η τρομολαγνεία επέστρεψε και εκατομμύρια τρομοκρατημένοι άνθρωποι ακυρώνουν τα χριστουγεννιάτικα σχέδιά τους.
Η άποψη ότι οι περιορισμοί θα μπορούσαν να συνεχιστούν για χρόνια αποτελεί κοροϊδία μετά τις διαβεβαιώσεις του Μάρτιο 2020, ότι με το lockdown για «λίγες μόλις εβδομάδες» θα ισοπεδωθεί η καμπύλη των κρουσμάτων.
Εν συνεχεία είπαν στους πολίτες ο εμβολιασμός είναι ο δρόμος προς την ελευθερία.
Ωστόσο αποδεικνύεται ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν ενώ οι αδυναμίες τους είναι πιο εμφανείς στις παραλλαγές.
Πλέον καθίσταται κατανοητό ότι τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν για χρόνια.

Τα πιστοποιητικά εμβολίων απειλούν τη δημόσια υγεία

Μια πρόσφατη μελέτη επιβεβαιώνει αυτό που γνώριζε ήδη όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις περί τον covid 19: τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τη μετάδοση του κορωνοϊού.
Η μελέτη τιτλοφορείται «Οι αυξήσεις του COVID-19 δεν σχετίζονται με τα επίπεδα εμβολιασμού σε 68 χώρες διεθνώς και 2.947 κομητείες στις Ηνωμένες Πολιτείες» και δημοσιεύτηκε στο European Journal of Epidemiology.
Ο συγγραφέας της μελέτης είναι ο SV Subramanian της Σχολής Δημόσιας Υγείας TH Chan του Χάρβαρντ.

Το συμπέρασμα της μελέτης

«Σε επίπεδο χώρας, δεν φαίνεται να υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ του ποσοστού του πλήρως εμβολιασμένου πληθυσμού και των νέων κρουσμάτων COVID-19 τις τελευταίες 7 ημέρες…»
Με άλλα λόγια, ο εμβολιασμός δεν μειώνει τη συχνότητα του Covid-19 στον πληθυσμό.
Τα εμβόλια όχι μόνο δεν μειώνουν την εμφάνιση αυτής της ασθένειας, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται να την αυξάνουν. Αυτό παρατήρησαν οι συντάκτες της μελέτης:
«Στην πραγματικότητα, η τάση υποδηλώνει μια οριακά θετική συσχέτιση, έτσι ώστε οι χώρες με υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένου να έχουν υψηλότερα κρούσματα COVID-19 ανά 1 εκατομμύριο ανθρώπους».

Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοκ σε όσους έχουν πιστέψει την επίσημη αφήγηση του εμβολίου που διαδόθηκε από κυβερνητικούς και υγειονομικούς αξιωματούχους.
«Καθώς η πανδημία του Covid συνεχίζει να αψηφά τις προβλέψεις για το πότε θα τελειώσει επιτέλους, υπάρχει ένα περίεργο φαινόμενο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο: τα ποσοστά κρουσμάτων Covid-19 αυξάνονται παράλληλα με τα ποσοστά εμβολιασμού».

Οι συντάκτες επισημαίνουν συγκεκριμένες χώρες όπου έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μεταξύ αυτών:
«Τα παραδείγματα αυτής της ανησυχητικής τάσης είναι κράτη όπως του Ισραήλ, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το Ισραήλ βιώνει τώρα το τέταρτο κύμα του, το οποίο συνοδεύεται από έναν ακόμη γύρο «εμβολίων 3ης δόσης».
Το Ισραήλ έχει το 61,5% όλων των ενηλίκων «πλήρως εμβολιασμένους» (αν και η χρήση «ενισχυτικών εμβολίων» αμφισβητεί τον όρο)».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 96% των ενηλίκων έχει αντισώματα κατά της πρωτεΐνης ακίδας - τα περισσότερα από αυτά αποκτήθηκαν αρχικά με εμβολιασμό.
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας εμβολιασμού τους, τα κρούσματα covid 19 εκτοξεύτηκαν στα ύψη και έκτοτε παραμένουν υψηλά».

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε γιατί χώρες με υψηλό εμβολιασμό είναι επιρρεπείς στην έξαρση των λοιμώξεων, για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι: τα εμβόλια δεν εμποδίζουν τους ανθρώπους να μολυνθούν από τον ιό.
Αυτό το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τη διευθύντρια των CDC Rochelle Walensky ήδη στις αρχές Αυγούστου, όταν παραδέχτηκε ανοιχτά σε μια συνέντευξη στο CNN ότι τα εμβόλια δεν μπορούν πλέον να «αποτρέψουν τη μετάδοση».
Αυτό το γεγονός είναι σημαντικό για διάφορους λόγους, γιατί καταρρίπτει το αφήγημα πίσω από τα πιστοποιητικά εμβολίων.

Η ιδέα πίσω από τα πιστοποιητικά εμβολίων είναι να δημιουργηθούν δημόσιες ζώνες απαλλαγμένες από ιούς με την αποδοχή μόνο εκείνων που πιθανώς είναι απαλλαγμένοι από τον covid 19.
Τα πιστοποιητικά εμβολίων, είναι έγγραφα που υποτίθεται ότι χρησιμεύουν ως απόδειξη της μη μολυσματικότητας των κατόχων τους.
Αυτό, ωστόσο, είναι μια εσφαλμένη υπόθεση, αφού γνωρίζουμε ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν τόσο εύκολα όσο και οι μη εμβολιασμένοι, αν όχι και περισσότερο.

Τι ανέφερε πρόσφατα το Newsweek

Η παραλλαγή Omicron βρέθηκε σε περισσότερα εμβολιασμένα άτομα στις ΗΠΑ ανέφερε το Newsweek.
Το άρθρο συνεχίζει επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότερα κρούσματα Omicron σε όσους έχουν εμβολιαστεί παρά σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.
Υπήρξε ακόμη και μια περίπτωση όπου η Omicron μόλυνε ένα άτομο που είχε λάβει αναμνηστική δόση, εγείροντας φόβους ότι ακόμη και ο τρίτος εμβολιασμός να μην προσφέρει προστασία έναντι αυτής της παραλλαγής.

Δεδομένων των όσων μας διδάσκει η επιστήμη για αυτόν τον ιό και τη μεταδοτικότητά του, το πιστοποιητικό εμβολίου δεν έχει νόημα από την άποψη της δημόσιας υγείας.
Αντίθετα, η εφαρμογή του έρχεται σε αντίθεση με την καλή πολιτική, διότι παρέχει ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους σε άτομα που μπορεί εύκολα να μεταφέρουν τον ιό και τα οποία –όπως υποδεικνύουν ορισμένα δεδομένα– μπορεί, στην πραγματικότητα, να έχουν περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν σε σχέση με τους ανεμβολίαστους.

Υπό το πρίσμα αυτό, θα πρέπει να είναι απολύτως σαφές ότι τα πιστοποιητικά εμβολίων όχι μόνο είναι άχρηστα, αλλά αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία επειδή δημιουργούν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας.

Εάν η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι υγείας ενδιαφέρονται πραγματικά για τη δημόσια υγεία και επιθυμούν να δημιουργήσουν χώρους χωρίς covid 19, τότε δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το καθεστώς εμβολιασμού ως προϋπόθεση για την είσοδο σε ένα χώρο.
Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει μολυσμένο άτομο είναι να απαιτηθεί αρνητικό τεστ, ανεξάρτητα από το ιστορικό εμβολιασμού του.

Εάν τυχαίνει να είστε ένα εμβολιασμένο άτομο που φοβάται μήπως μολυνθεί από τον ιό –όπως θα έπρεπε να είστε, αφού το εμβόλιο δεν θα σας προστατεύσει από τη μόλυνση– τότε θα πρέπει να σταθείτε δίπλα σε όλους τους λογικούς, επιστημονικά σκεπτόμενους ανθρώπους και να ταχθείτε κατά των άστοχων και επικίνδυνων πολιτικών όπως τα πιστοποιητικά εμβολίων.

Η απαίτηση για πιστοποιητικά εμβολίων δεν έχει καμία επιστημονική λογική.
Όχι μόνο δεν επιτυγχάνουν τον υποτιθέμενο σκοπό τους, αλλά δημιουργούν την ψευδαίσθηση ασφάλειας όπου δεν υπάρχει, εκθέτουν όσους πιστεύουν ότι προστατεύουν και ενισχύουν την διασπορά του covid 19.
Η επιμονή στα πιστοποιητικά εμβολίων δείχνει ότι υπάρχει μια κρυφή ατζέντα πίσω από αυτή την προσπάθεια, μια ατζέντα που είναι εντελώς άσχετη με τον δηλωμένο στόχο.
Όσοι υποστηρίζουν αυτό το μέτρο είναι πρόθυμοι να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στο όνομα αυτού του σχεδίου και σίγουρα αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης