Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Για κακούργημα οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Δικηγόρος: Ίσως ερμηνεύουν στρεβλά το Σύνταγμα, θα ζητήσουν προθεσμία για τις 14/12

Για κακούργημα οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» - Δικηγόρος: Ίσως ερμηνεύουν στρεβλά το Σύνταγμα, θα ζητήσουν προθεσμία για τις 14/12
Στον ανακριτή οι  11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»
Σχετικά Άρθρα

Για κακούργημα κατηγορούνται οι 11 συλληφθέντες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», μετά την αρπαγή διευθυντή σχολείου στην Πιερία, οι οποίοι και βρίσκονται στον ανακριτή.
Ειδικότερα, σήμερα, Σάββατο 11/12,  οι 11 συλληφθέντες
απολογούνται στον ανακριτή σχετικά με το περιστατικό της «αρπαγής» διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Ακόμη, αναμένεται να σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία σε βάρος τους για απειθία, καθώς πριν από τη μεταγωγή τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη πλειοψηφία τους αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορωνοϊό και έτσι, σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.
Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έφτασαν στο σημείο να «συλλάβουν» την Παρασκευή 10/12 τον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.

Δικηγόρος των «11»: Θα ζητήσουν προθεσμία μέχρι την Τρίτη 14/12

Στον ανακριτή βρίσκονται οι 11 συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη, στην Πιερία και όπως ανέφερε ο δικηγόρος τους, Β. Νουλέζας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, θα ζητήσουν προθεσμία για την Τρίτη 14/12, για την απολογία τους.
Ο κ. Νουλέζας υπογράμμισε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως «με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120.
Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται».
Υπογράμμισε ότι ο ίδιος διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το Σύνταγμα.
Σημείωσε ακόμη ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, αν και είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε.

Οι "11" ....συνέλαβαν  τον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» βρίσκονται εκτός ελέγχου, καθώς έφτασαν στο σημείο να «συλλάβουν» στις 10/12 τον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου, την ώρα που προσερχόταν στο σχολείο.
Γύρω στις 8 το πρωί της Παρασκευής 10/12 κάποια άτομα πλησίασαν τον διευθυντή, του φόρεσαν χειροπέδες, τον έβαλαν με τη βία σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».
Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 11 ατόμων, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Ο διευθυντής του Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς φέρει κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το σχολείο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας στις 10/12

Συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), γα αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Ειδικότερα, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.
Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.


Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με άμεση παρέμβασή του, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτή των αρνητών μελών της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι... πέρασαν χειροπέδες χθες (10/12) το πρωί στον διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».
Ο υπουργός με δήλωσή του καταδίκασε το επεισόδιο και ανέφερε: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Το χρονικό

Μέλη της «Συνταγματικής Αστυνομίας»… συνέλαβαν τον διευθυντή Γυμνασίου, του… φόρεσαν χειροπέδες και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ1, η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή είπε ότι «στο Αιγίνιο, γύρω στα 8-9 άτομα, που λένε πως προστατεύουν το Σύνταγμα «συνέλαβαν» τον διευθυντή του Γυμνασίου. Του “φορέσαν” χειροπέδες, του ασκήσαν βία μπροστά στα παιδιά. Δημιουργήθηκε μεγάλη ταραχή».
Όπως είπε η ίδια, εμφανώς αναστατωμένη, δήλωσε ότι όλοι είναι ταραγμένοι και ευτυχώς που δεν υπήρξε κάποιο χειρότερο περιστατικό γιατί ο Διευθυντής του σχολείου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
Όπως ανέφερε, η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθησαν οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος». Σύμφωνα με όσα περιέγραψε, τα προβλήματα με τους αυτόκλητους υπερασπιστές του Συντάγματος ξεκίνησαν όταν άρχισε να χρησιμοποιείται το edu.pass και να δηλώνονται τα self test στην σχολική πλατφόρμα.
«Επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι αντιεμβολιαστής, που δεν έχει παιδί στο σχολείο», δήλωσε η κα Τσιαργαλή, και όπως πρόσθεσε μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο – τρεις γονείς μαθητών του Γυμνασίου.

“Έψαχναν να βρουν και τον διευθυντή του Λυκείου – Ανάστατοι οι γονείς”

Το απρόβλεπτο αυτό περιστατικό συνέβη γύρω στις 7.40 το πρωί της Παρασκευής 10/12. «Οι γονείς είναι ανάστατοι. Παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Τα χέρια του κ. Χατζή τραυματίστηκαν και φαίνεται ότι του πέρασαν χειροπέδες», δήλωσε η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
«Στόχος τους ήταν οι διευθυντές των σχολείων. Ψάχνανε να βρουν και τον διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος δεν είχε προσέλθει ακόμα στη σχολική μονάδα», υποστήριξε η κα Τσιαργαλή.
Το εξωφρενικό στην όλη υπόθεση αρπαγής είναι ότι οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος», αφού απήγαγαν τον διευθυντή του Γυμνασίου, τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με τη λογική ότι επίταξαν το σχολείο και θα προκηρύξουν θέσεις εκπαιδευτικών. «Στην αρχή φαινόταν ότι ήταν γραφικοί αλλά δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα», δήλωσε η εκπαιδευτικός.

Δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού: Ο τέλειος παραλογισμός…

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας  σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή.
«Ο τέλειος παραλογισμός, οι παράνομοι οδήγησαν στον  νόμο τον διευθυντή του Γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στον StatusFm ο δήμαρχος.
«Καταλαβαίνετε την ψυχολογία αυτού του ανθρώπου που δεν ήξερε πού θα τον οδηγήσουν» πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως είπε «το είδαν κι άλλοι το περιστατικό.. Υπάρχουν μάρτυρες και κάποιοι βιντεοσκόπησαν το γεγονός».
Σχετικά με το εάν αυτοί που έκαναν αυτή την ενέργεια είναι από την περιοχή, ο δήμαρχος τόνισε «δεν ξέρω λεπτομέρειες, εάν είναι της περιοχής. Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, δεν ήταν μόνο αυτοί που έκαναν τη «σύλληψη» αλλά και κάποιοι που ήθελαν να τους συμπαρασταθούν».

Πρόεδρος καθηγητών στην Πιερία: Τον περικύκλωσαν και του έβαλαν χειροπέδες

Το προεδρείο της ΕΛΜΕ Πιερίας μίλησε με τον διευθυντή του σχολείου.
«Τον περικύκλωσαν τα πέντε άτομα και του έβαλαν χειροπέδες», δήλωσε στον Status ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό.

Όπως είπε, «τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι αστυνομικοί απαίτησαν να του βγάλουν τις χειροπέδες. Ο άνθρωπος προσπάθησε να αντισταθεί και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για να του περιποιηθούν τα τραύματά του».
Ο κ. Αντωνίου υποστήριξε ότι «τα πέντε άτομα έχουν προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης