Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επεκτείνονται οι... «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Εμφανίστηκαν και στην Πάτρα

Επεκτείνονται οι... «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Εμφανίστηκαν και στην Πάτρα
Πρόκειται για αρνητές τόσο των εμβολίων όσο και της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους εργοστάσιο όπου φτιάχνουν στολές και αυτοκόλλητα για τα περιπολικά της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας»

Η ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» φαίνεται ότι επεκτείνει τη δραστηριότητά της, καθώς εμφανίστηκε και στην Πάτρα.
Όπως μετέδωσε το τοπικό tempo24.news, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» ένα λευκό αυτοκίνητο με τον θυρεό της ελληνικής δημοκρατίας και γύρω του την ένδειξη «Θεματοφυλακή».

Η δράση τους

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας επικαλούνται το Άρθρο 120 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες πολίτες «δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα με τη βία».
Πρόκειται για αρνητές τόσο των εμβολίων όσο και της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους εργοστάσιο όπου φτιάχνουν στολές και αυτοκόλλητα για τα περιπολικά της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας».
Πρόσφατα, μάλιστα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα καθώς εισέβαλαν σε διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας να διενεργήσουν ελέγχους στη διαδικασία των rapid test κατά του κορονοϊού.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του διαγνωστικού, τα τέσσερα άτομα δεν φορούσαν μάσκες και αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από τον χώρο, υποστηρίζοντας ότι είναι μέλη της «Συνταγματικής Αστυνομίας».
Όταν τους ζητήθηκαν οι υπηρεσιακές ταυτότητές τους, έβγαλαν πλαστοποιημένα χαρτάκια στα οποία αναγράφονταν: «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».
Τα μέλη της ομάδας άρχισαν να ζητούν τις άδειες και τα στοιχεία των εργαζομένων, ενώ επέβλεψαν τη διαδικασία των rapid test.
Συνελήφθησαν, και η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης