Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανησυχία για την πορεία της πανδημίας και την Omicron - Στους 19.085 οι θάνατοι - Τα Χριστούγεννα γύρω στα 3.200 κρούσματα

Ανησυχία για την πορεία της πανδημίας και την Omicron - Στους 19.085 οι θάνατοι - Τα Χριστούγεννα γύρω στα 3.200 κρούσματα
Πάνω από 20.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών έχουν ήδη κλειστεί
Σχετικά Άρθρα

(upd) Με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα, τη μετάλλαξη Omicron  και το ρυθμό των εμβολιασμών βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί.
Μπορεί στην παρούσα φάση η χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μετάλλαξη Delta, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να περιμένουμε έξαρση και των δύο μεταλλάξεων (Δελτα και Όμικρον).
Πάντως, συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων στη χώρα που ξεκίνησε στις 16/11 και πλέον, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση του αριθμού των θανάτων τις επόμενες ημέρες, αλλά και Χριστούγεννα με 3.000- 3.200 κρούσματα.
Στο μεταξύ,  ένα ιδιότυπο lockdown περιμένει τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου τα άτομα 60 ετών και άνω που αμέλησαν την τρίτη δόση εμβολίου και έχει παρέλθει επτάμηνο από τον ολοκληρωμένο αρχικό εμβολιασμό, καθώς θα αποκλείονται ως «ανεμβολίαστοι» από κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και θα κυκλοφορούν με τα διαγνωστικά τεστ όπου απαιτούνται.
Επιπλέον, η 16η Ιανουαρίου είναι η ημερομηνία ορόσημο για την έναρξη επιβολής του διοικητικού προστίμου 100 ευρώ για όποιον 60 ετών και άνω δεν έχει κλείσει το ραντεβού του για την αναμνηστική δόση.
Στο μεταξύ, πάνω από 20.000 ραντερβού για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών κλείστηκαν από την Παρασκευή 10/12 , οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα.
Παράλληλα, η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια ελέγχου της διασποράς πριν τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οπότε αναμένονται αυξημένη κινητικότητα και συναθροίσεις, αξιοποίησε την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών κυρίως φορέων του κορωνοϊού, προσφέροντας δωρεάν ένα self test για κάθε εμβολιασμένο ή μη ενήλικα από τα φαρμακεία έως και τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ η διαδικασία θα επαναληφθεί κατά το διάστημα 3-7 Ιανουαρίου 2022.

Γεωργαντάς: Πάνω από 20.000 τα ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών από 15/12

Μεγάλη κίνηση στο κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών παρατηρείται και ήδη, ενώ 2.112.000 πολίτες έχουν κάνει ήδη την αναμνηστική δόση.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «υπάρχει μεγάλη κίνηση. Τα ραντεβού είναι ήδη πάνω από 20.000» για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, για τας οποία η πλατφόρμα άνοιξε στις 10/12.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου και για να κάνει ένα παιδί το εμβόλιο θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα τα 5 έτη.

Τρίτη δόση εμβολίου

Ακόμη, ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στην αναμνηστική δόση τονίζοντας ότι 2.112.000 πολίτες έχουν κάνει ήδη την τρίτη δόση εμβολίου και περίπου 1.700.000 την έχουν προγραμματίσει, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 65% των δικαιούχων.

Για VIP ΜΕΘ

Αναφορικά με τη δήλωση Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως «όλοι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο να είμαστε προσεκτικοί» και πρόσθεσε πως «είναι απαράδεκτο και προσβλητικό για τους γιατρούς μας να ακούγεται κάτι τέτοιο».

Θεμιστοκλέους:

Πάνω από 20.000 ραντεβού κλείστηκαν με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών και μάλιστα, περισσότερα δόθηκαν σε τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο), όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1 υπογράμμισε ότι η τρέχουσα εβδομάδα ήταν η καλύτερη από την αρχή των εμβολιασμών, υπενθυμίζοντας το ημερήσιο ρεκόρ των 120.000 και το ρυθμό των 110.000 εμβολιασμών ημερησίως.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν ενήλικοι να εμβολιάζονται μαζί με παιδιά 5-11 ετών, αν και τις προσεχείς εβδομάδες αυτό θα ισχύει για την ομάδα από 12- 18 ετών.
Ανέφερε ότι έχουν νοσήσει 60.000 παιδιά από αρχή της πανδημίας και εξήγησε πως «κάθε Δευτέρα παραλαμβάνουμε ποσότητα εμβολίων και μετά απελευθευρώνονται ραντεβού» και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 10/12 υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού και έπονται νέα από 4-5 Ιανουαρίου.
Επίσης, ανέφερε πως απελευθερώθηκαν μαζικά 100.000 ραντεβού αυτήν την εβδομάδα και δόθηκαν στο σύστημα, από 15/12 είναι τα πρώτα ραντεβού στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Γλυφάδας και από τις 18/12 διπλασιάζεται από 18 Δεκεμβρίου η διαθεσιμότητα στο Mega Εμβολιαστικό Περιστερίου.
Ακόμη, σημείωσε ότι όσοι ιδιώτες παιδίατροι θέλουν να ενταχθούν στους εμβολιασμούς θα πρέπει να προμηθευτούν εμβόλια, ενώ σχετικά με τα νοσοκομεία ότι προστέθηκαν το Αττικό και το Τζάνειο.

Εμβολιασμένο το 85% των άνω των 60 ετών με τρίτη δόση

Φτάνουμε κοντά στο 90% για αναμνηστική δόση εντός επταμήνου, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους για την ηλικιακή ομάδα των 60 ετών και άνω, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ καλή η συμμετοχή στην αναμνηστική δόση».

Για τους ‘Έλληνες του εξωτερικού

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, όσοι έρχονται από την ΕΕ και άλλες 16 χώρες και κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου στη χώρα μας, το πιστοποιητικό εκδίδεται και από τα ΚΕΠ, όπου θα μπορούν να απευθύνονται και μέχρι τη Τετάρτη και όσοι έλαβαν ένα από τα πέντε εμβόλια που δεν έχουμε στη χώρα μας.
Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα λυθεί και το θέμα για όσους έχουν νοσήσει στο εξωτερικό, αλλά και όσους άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό.

Σαρηγιάννης: Τα Χριστούγεννα γύρω στα 3.000 - 3.200 τα κρούσματα – Από Δευτέρα 13/12 μείωση των θανάτων

Την αποκλιμάκωση στα κρούσματα που ήδη καταγράφεται από τις 16 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει ο αριθμός των θανάτων είτε από αύριο, Κυριακή 12/12, είτε από τη Δευτέρα 13/12, όπως εκτίμησε ο Δ. Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας του ΑΠΘ, δίνοντας και πρώτη εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας τα Χριστούγεννα.
Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι «υπάρχει αποκλιμάκωση στα κρούσματα. Αυτό το τριήμερο είμαστε στο ζενίθ του αριθμού των θανάτων και από αύριο ή τη Δευτέρα θα αρχίσει η μείωση του».
Όπως σημείωσε, «είμαστε από τις 16 Νοεμβρίου σε αποκλιμάκωση στα κρούσματα, σιγά- σιγά, αλλά σταθερά. Τα Χριστούγεννα υπολογίζουμε να είμαστε γύρω στα 3.000-3.200 κρούσματα και με αποκλιμάκωση στους διασωληνωμένους, με ανάγκες για 520 κλίνες και μείωση των νοσηλευόμενων στους 2.300 ασθενείς σε όλη την χώρα».
Ακόμη, σύμφωνα με τον κ.Σαρηγιάννη, «οι θάνατοι θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, σήμερα είμαστε στους 93 θανάτους την ημέρα σε εβδομαδιαίο μέσο όρο, θα πέσει ο αριθμός γύρω στους 77 θανάτους τα Χριστούγεννα».

Λινού: Να περιμένουμε έξαρση της Delta και Omicron για μικρό διάστημα - Να εμβολιαστούν τα παιδιά

«Αντιμετωπίζουμε κυρίως τη Delta αλλά πρέπει να περιμένουμε έξαρση και των δύο για ένα μικρό διάστημα και να δούμε αν η Omicron θα επικρατήσει της Delta αλλά αν θα είναι πιο ήπια», ανέφερε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Η κα Λινού μιλώντας στο MEGA για την πανδημία και τις μεταλλάξεις, σημείωσε πως «αυτήν την στιγμή οι ειδικοί συζητάνε. Βρισκόμαστε ανάμεσα στη μεταδοτικότητα και πιθανόν τη μη ανταπόκριση των εμβολίων από τη μια μεριά και μια μορφή της νόσου που είναι πιο ηπία και μια πιο επιθετική Delta».
Μάλιστα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ αναφέρθηκε και στα εμβόλια λέγοντας ότι τα υπάρχοντα σκευάσματα προστατεύουν έναντι της μετάλλαξης Delta.
Όπως είπε, «για τη Delta είμαστε θωρακισμένοι από σοβαρή νόσο και θάνατο. Για την Omicron το συζητούν, ανησυχούν, φαίνεται ότι είναι πιο ηπία η νόσος οπότε αυτό θα διευκολύνει τα πράγματα».

Τέταρτη δόση

Σύμφωνα με την κα Λινού, παραμένει ακόμη άγνωστο τι θα γίνει με την 4η δόση εμβολίου και το εάν αυτή θα είναι απαραίτητη εντός του 2022.
«Μέχρι τότε, θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν και με τις 3 δόσεις», αλλά και να πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας «για να μην διασπείρουμε και να μην κολλήσουμε», σημείωσε.

Τα εμβόλια για παιδιά

«Πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν τα παιδιά για τη δική τους προστασία. Έχουμε να κάνουμε με μια περίεργη αρρώστια που δεν την ξέρουμε πλήρως», υπογράμμισε η κα Λινού αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.
Όπως ανέφερε, «τα εμβόλια στα παιδιά είναι πολύ ασφαλέστερα απ’ ό,τι στους μεγάλους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καμία σοβαρή παρενέργεια».

Για ρεζερβέ ΜΕΘ

Με αφορμή τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για ρεζερβέ ΜΕΘ η κα Λινού τόνισε πως «πιστεύω, και αυτό που έχω βιώσει όλα τα χρόνια, είναι ότι όταν ο γιατρός έχει κάποιον μπροστά του που κινδυνεύει, χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει για να τον σώσει. Το θεωρώ απίθανο έως τρελό. Δεν νομίζω ότι γίνονται αυτά τα πράγματα, θα είναι πολύ ακραίο. Αυτήν την στιγμή έχουμε κρίση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επίθεση».

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 – 11 ετών

Άνοιξε από τις 10 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατά της covid των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών, αν και ο πρώτος εμβολιασμός αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 15/12.
Η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου
Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή, 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.
Οι μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή αντισωμάτων με τη δόση των 10 μικρογραμμαρίων ήταν συγκρίσιμη με την δόση των 30 μικρογραμμαρίων που δίνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

Που θα γίνονται οι εμβολιασμοί

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος.
Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.
Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία και συγκεκριμένα, στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.
Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν "καταδρομικοί εμβολιασμοί", όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Τι ισχύει για τους άνω των 60 ετών από 13/12

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου και δεν θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, έχοντας κλείσει 7μηνο από την δεύτερη δόση, ενώ από 16 Ιανουαρίου οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.
Σημειώνεται ότι για τον γενικό πληθυσμό το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει για ένα χρόνο, όμως έχει ανοίξει η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μειωθεί ο χρόνος στους 9 μήνες που σημαίνει πως αν στο 9μηνο δεν γίνει η αναμνηστική δόση, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει αυτόματα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από τη Δευτέρα 13/12 αν κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση θα θεωρείται ανεμβολίαστος και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού παύουν να ισχύουν, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, θα υφίστανται τους αντίστοιχους περιορισμούς των ανεμβολίαστων και την υποχρέωση για rapid test.
Ακόμη, όσοι άνω των 60 ετών, δεν έχουν κάνει καμία δόση έως τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.
Σημειώνεται ότι ο νόμος δίνει την δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να επεκτείνει το μέτρο και για όσους θα γίνουν 60 ετών από την 1η Ιανουαρίου του 2022 και μετά.
Τέλος, θα συσταθούν ειδικές επιτροπές, όπως έγινε και όταν θεσπίστηκε η υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς, προκειμένου να εξετάσουν αιτήσεις, οι οποίες δικαιολογούν αυτά τα άτομα να μην εμβολιαστούν για υγειονομικούς λόγους.

Πιστοποιητικά νόσησης - Τι ισχύει

Το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ πλέον τρεις μήνες. Τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν έως τις 30/10/21, θα λήγουν στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ όσα πιστοποιητικά εκδόθηκαν από 1/11/21 θα λήγουν επίσης σε τρεις μήνες. Η σχετική τροπολογία του υπουργείου Υγείας, για τη μειωμένη ισχύ του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες, ψηφίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου στη Βουλή. Αναφέρει, το πιστοποιητικό νόσησης θα έχει ισχύ 90 μέρες και από τις διατάξεις εξαιρούνται όσοι για αποδεδειγμένους ιατρικούς λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο τα κρούσματα

Με 5.087 νέα κρούσματα, φτάσαμε σε απόσταση αναπνοής από το 1.000.000 μολύνσεων αφ' ης στιγμής ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του στη χώρα.
Συγκεκριμένα, η έκθεση του ΕΟΔΥ αναγράφει 994.901 κρούσματα συνολικά.
Από αυτά, 1.604 εντοπίζονται στην Αττική με 464 στο Κέντρο της Αθήνας, 831 στη Θεσσαλονίκη και έπειτα 147 στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Αχαΐας, 137 στην ΠΕ Ηρακλείου, 118 στην ΠΕ Κοζάνης και 127 στην ΠΕ Σερρών.
Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν πως το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας παραμένει έντονο με περισσότερα από 50.000 ενεργά κρούσματα.
Σε μια προσπάθεια ελέγχου της διασποράς πριν τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οπότε αναμένονται αυξημένη κινητικότητα και συναθροίσεις, η κυβέρνηση αξιοποίησε την αποτελεσματικότητα των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών κυρίως φορέων του κορωνοϊού, προσφέροντας δωρεάν ένα self test για κάθε εμβολιασμένο ή μη ενήλικα από τα φαρμακεία έως και τις 12 Δεκεμβρίου, ενώ η διαδικασία θα επαναληφθεί κατά το διάστημα 3-7 Ιανουαρίου 2022.
Ο περιορισμός των νέων λοιμώξεων αποτελεί το κλειδί για την αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας, το οποίο επιβαρύνθηκε με 376 επιπλέον ασθενείς με Covid-19 το περασμένο 24ωρο.
Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ανέρχονται σε 4.506, 3.432 σε απλές κλίνες και 1.074 σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ, ΑΡΝ. ΠΙΕΣΗΣ) ενώ οι διασωληνωμένοι μειώθηκαν στους 702 από 708.

Στους 19.085 οι νεκροί

Πρωταγωνιστές της πανδημίας παραμένουν οι άνθρωποι  που χάνουν την μάχη με τον κορωνοϊό, με τραχείς αριθμούς και ρεκόρ.
Άλλες 103 απώλειες (τριψήφιος αριθμός για τέταρτη φορά μέσα σε 20 ημέρες, αρχής γενομένης στις 22 Νοεμβρίου με 105 και έπειτα στις 29 με 104 και 116 στις 6 Δεκεμβρίου), προστέθηκαν στο μητρώο θνητότητας λόγω Covid-19 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που ξεπέρασε τις 19.000 (19.085).
Κατά τον τρέχοντα μήνα έχουν καταλήξει 908 ασθενείς και μαζί με την ενσωμάτωση νεκρών που έγινε με καθυστέρηση φτάνουν τους 928.
Εκφράζοντας τα ως άνω σε ποσοστό, συνάγεται πως το 4% των θανάτων από τη νόσο του κορωνοϊού συντελέστηκε μέσα στις δέκα ημέρες που μετρά ο Δεκέμβριος.

Η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα

Τα νέα 10/12 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.087, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 994.901, εκ των οποίων 50,5% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 95 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.848 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Εγιναν συνολικά 471.223 τεστ, τα 23.172 μοριακά και τα 448.051 rapid.
Στο σύνολο η θετικότητα περιορίστηκε στο 1,08% έναντι 1,71% χθες αλλά με λιγότερα τεστ (322 χιλ.)
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 103, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 19.085 θάνατοι.
pin1_35.jpg
Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 702 (χθες 708).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.
To 79,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 566 (80,63%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 136 (19,37%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
pin2_32.jpg
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.600 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 376 (ημερήσια μεταβολή -12,35%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς.

Επιδημιολογικός χάρτης: Στο βαθύ κόκκινο 27 περιοχές της Ελλάδας, προστίθεται και η Ευρυτανία

Στο βαθύ κόκκινο βρίσκονται πλέον 27 περιοχές της Ελλάδας καθώς προστέθηκε και η Ευρυτανία ύστερα από την επιδείνωση των επιδημιολογικών της δεδομένων.
Όπως έγινε γνωστό, Αργολίδα και Μεσσηνία ανεβαίνουν από το πορτοκαλί (επίπεδο 3) στο κόκκινο (επίπεδο 4), ενώ μόνο δύο περιφέρειες κατέγραψαν μείωση του επιδημιολογικού φορτίου τους και, ως εκ τούτου, το επίπεδο επικινδυνότητας μειώθηκε.
Στο πορτοκαλί παραμένουν ο κεντρικός, ο δυτικός και ο βόρειος τομέας Αθηνών, όπως και η Ανατολική Αττική και ο Πειραιάς.
Οι επιδημικοί δείκτες επιδεινώθηκαν και ανέβηκαν επίπεδο:
-Από το κόκκινο (επίπεδο 4) στο βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) η Ευρυτανία.
-Από το πορτοκαλί (επίπεδο 3) στο κόκκινο (επίπεδο 4) η Αργολίδα και η Μεσσηνία.
Παρουσίασαν βελτίωση στους επιδημικούς δείκτες και κατέβηκαν επίπεδο:
-Από το βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) στο κόκκινο (επίπεδο 4) η Ξάνθη.
-Από το κόκκινο (επίπεδο 4) στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) το Ρέθυμνο.
Οι 27 περιοχές της χώρας οι οποίες είναι πλέον σε βαθύ κόκκινο (επίπεδο 5) είναι οι εξής: Θεσσαλονίκη, Άγιον Όρος, Αχαΐα, Λάρισα, Μαγνησία, Καστοριά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Φλώρινα, Έβρος, Πέλλα, Ξάνθη, Δράμα, Μεσσηνία, Σέρρες, Τρίκαλα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Χαλκιδική, Φθιώτιδα, Θάσος, Λέσβος, Γρεβενά, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία.
5_58.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης