Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αριθμός ρεκόρ 193.000 ραντεβού για εμβόλιο γ' δόσης σε ελάχιστες ώρες - 8.300 ραντεβού α' δόσης

Αριθμός ρεκόρ 193.000 ραντεβού για εμβόλιο γ' δόσης σε ελάχιστες ώρες - 8.300 ραντεβού α' δόσης
Κλείστηκαν 8.300 ραντεβού πρώτης δόσης
Σχετικά Άρθρα

Αριθμός ρεκόρ ραντεβού κατεγράφη σε ελάχιστες ώρες: 193.000 ραντεβού εμβολιασμού τρίτης δόσης κλείστηκαν από χθες το βράδυ Παρασκευής 3/12 που άνοιξε η πλατφόρμα, μέχρι σήμερα Σάββατο 4/12 στις 10.00 το πρωί.
Επίσης κλείστηκαν και 8.300 ραντεβού
πρώτης δόσης.
Τις πληροφορίες έδωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έρχεται ενώ τίθεται στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ενώ θα είναι απαραίτητο για να βρεθούμε σε χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οικονόμου: Μέτρα για ασφαλείς γιορτές

«Όποιο μέτρο χρειάζεται, λαμβάνεται, το ανακοινώνουμε και τίθεται σε ισχύ», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος και ξεκαθάρισε ότι «το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα λήγει νωρίτερα».
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με μέτρα ενόψει εορτών, ανέφερε ότι «έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και όσο πιο πολύ το ακολουθήσουμε και εφαρμόσουμε τις οδηγίες, τόσο πιο καλά και με ασφάλεια θα περάσουμε τα Χριστούγεννα.
Συστήνουμε σε όλους να κάνουν χρήση του μέτρου για ένα δωρεάν σελφ τεστ, να το κάνουν και οι εμβολιασμένοι για να δουν και εκείνοι που βρίσκονται».
Πρόσθεσε ότι «προφανώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο άνετα σε θεματικά πάρκα και άλλους χώρους, για τους οποίους θα υπάρχουν περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους».
«Κατά την γνώμη μου, το εμβόλιο είναι απαραίτητο για να βρεθούμε σε οποιοδήποτε οικογενειακό τραπέζι και να προστατεύσουμε όλους εκείνους με τους οποίους θα καθίσουμε μαζί και θα ανταλλάξουμε ευχές», είπε χαρακτηριστικά.

Για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού άνω των 60 ετών - 50.000 νέα ραντεβού

Ο κ. Οικονόμου σχετικά με την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους όσοι άνω των 60 ετών , σημείωσε πως «δείχνει ότι υπάρχει μια ανταπόκριση πολύ ικανοποιητική μετά την ανακοίνωση του έσχατου αυτού εργαλείου για την εμβολιαστική κάλυψη, που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός.
Από την ανακοίνωση του και μετά έχουν γίνει 50.000 νέα ραντεβού για την πρώτη δόση, δηλαδή έχει κλείσει ραντεβού το 10% του ανεμβολίαστου πληθυσμού αυτής της κατηγορίας πολιτών».
Όπως εξήγησε, η Ελλάδα πήρε την απόφαση αυτή, ενώ γίνεται σε όλη την Ευρώπη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την λήψη άλλων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας.
Σημειώνεται ότι σε παρέμβαση του σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πρόστιμο των 100 ευρώ μηνιαίως, ο πεπειραμένος νομικός Β. Χειρδάρης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει γνωστή απόφαση ελληνικού ή ευρωπαϊκού δικαστηρίου που να λέει ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι συνταγματικός.
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έχει αποφανθεί προ μηνών, σε προηγούμενη περίπτωση επιβολής προστίμου 400 ευρώ σε πατέρα που δεν συμμορφωνόταν με τα μέτρα που ίσχυαν για τα παιδιά του, ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με το πρόστιμο, καθώς θεωρήθηκε ως μη επαχθές και ότι ισχύει η αρχή της αναλογικότητας.
Αναλόγως πιστεύω ότι και το πρόστιμο των 100 ευρώ, αν και έχουμε την πρωτοτυπία του επαναλαμβανόμενου προστίμου, δεν είναι επαχθές και δεν τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας στην επιβολή του».
Απαντώντας ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «όλες οι αποφάσεις μας έχουν «περάσει» και από τα ελληνικά δικαστήρια, όπως η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΜΑΚ.
Σε όλη την Ευρώπη γίνεται έντονη συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν επιπλέον.
Πέραν της συνταγματικής διάστασης, υπάρχει μια πιο σημαντική: το μέτρο δεν είναι ούτε τιμωρητικό, ούτε εισπρακτικό, αλλά λαμβάνεται, ώστε να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση για να εμβολιαστούν και να αξιοποιήσουν οι πολίτες αυτό το δώρο της επιστήμης».
Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι «το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα λήγει νωρίτερα» και πως θα υπάρξουν διευθετήσεις για εμβολιασμούς στο εξωτερικό και πιστοποιητικά που δεν αναγνωρίζονται ακόμη στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης