Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νεβάδα των ΗΠΑ ζήλεψε την Ευρώπη και επιβάλλει πρόστιμα στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους

Η Νεβάδα των ΗΠΑ ζήλεψε την Ευρώπη και επιβάλλει πρόστιμα στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους
Η πολιτεία της Νεβάδα βρήκε τον τρόπο να βγάλει τα έξοδα των τεστ κορωνοϊού
Σχετικά Άρθρα
Η Νεβάδα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που επιβάλλει πρόστιμα σε εργαζόμενους που δεν έχουν κάνει εμβόλιο για τον COVID-19, αν και η ποινή δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν από τα μέσα του επόμενου έτους.
Όλα τα μέλη, εκτός από δύο, του Συμβουλίου Προγράμματος Παροχών Δημοσίων Υπαλλήλων της πολιτείας (PEBP) ψήφισαν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης για την έγκριση επιβολής προστίμου 55 δολαρίων το μήνα στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους.
Η εγκεκριμένη πρόταση προβλέπει επίσης προσαύξηση του προστίμου 175 δολαρίων το μήνα για τους συζύγους, τους συντρόφους και τα εξαρτώμενα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.
Αυτό θα μπορούσε να προσαρμοστεί στην πορεία.

Θα συμβάλουν στην αντιστάθμιση του κόστους των τεστς για τον COVID-19, είπε η Laura Rich, εκτελεστική διευθύντρια του διοικητικού συμβουλίου.

Το κόστος των τέστ μέχρι τον Σεπτέμβριο υπολογίστηκε σε 3,3 εκατομμύρια δολάρια.
Το διοικητικό συμβούλιο δεν ανέλυσε το κόστος των νοσηλειών COVID-19 για την πρόταση, επειδή αυτό θα έκανε την επιβάρυνση για τους συζύγους και τα εξαρτώμενα άτομα «σημαντικά υψηλότερη», είπε ο Rich.
Οι κρατικοί κανόνες απαγορεύουν να αυξάνουν την προσαύξηση των εργαζομένων.
Το Υπουργείο Εργασίας της Νεβάδα κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα οδηγίες λέγοντας ότι οι προσαυξήσεις ήταν νόμιμες και ο Ριτς τις συνέκρινε με επιβαρύνσεις στους καπνιστές που επιβλήθηκαν από σχέδια στο παρελθόν.

Προβλεπόμενες εξαιρέσεις προβλέπονται για θρησκευτικούς ή ιατρικούς λόγους, όπως απαιτείται από το νόμο.

Οι δημόσιοι σχολιαστές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, και όσοι υπέβαλαν γραπτές δηλώσεις, τάχθηκαν κατά της πρότασης πριν από την ψηφοφορία.
«Πιστεύω ότι η προτεινόμενη προσαύξηση είναι ακατάλληλη και υπερβολική», είπε η Ellen Crecelius, ένα μέλος του κοινού, σε δήλωση.
Σημείωσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν φυσική ανοσία ή την προστασία που απολαμβάνει κάποιος αφού έχει αναρρώσει από τον COVID-19.
Η Shanna Cobb-Adams είπε ότι πληρώνει ήδη 255,06 δολάρια το μήνα.
Οι νέες προσαυξήσεις θα ανέβαζαν το ποσό κατά 90%.
Εξέφρασε δε την ανησυχία της για το εμβόλιο του 18χρονου γιου της, όταν οι μελέτες δείχνουν ότι τα νεαρά αρσενικά διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή φλεγμονή μετά το εμβόλιο, ενώ ο COVID-19 ενέχει μικρό κίνδυνο για υγιείς νέους χωρίς σοβαρές υποκείμενες παθήσεις.

Ένας άλλος σχολιαστής σημείωσε ότι ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Steve Sisolak, είναι αυτός που αναγκάζει τους εργαζόμενους να κάνουν εβδομαδιαίες εξετάσεις εάν δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Οι μη εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό για τις άδικες αποφάσεις του οργανισμού», τόνισε.
«Το γεγονός είναι ότι οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι μπορούν και οι δύο να προσβληθούν και να μεταδώσουν τον ιό εξίσου, ωστόσο το κράτος αποφάσισε να φέρει άδικα τις δυσκολίες μόνο στους ανεμβολίαστους».

Ορισμένα μέλη εξέφρασαν επίσης αντίθεση με την πρόταση αλλά δύο την καταψήφισαν.

Αρκετοί κάτοικοι της πολιτείας υποστήριξαν το μέτρο, συμπεριλαμβανομένου ενός που είπε ότι «οι αντι-εμβολιαστές θα πρέπει να πληρώσουν για την επιλογή τους, καθώς η ελευθερία τους δεν είναι δωρεάν».
Ο διευθυντής πολιτικής του Sisolak, DuAne Young, είπε ότι η πανδημία «έχει επωμιστεί το βάρος όλων».
«Και τώρα αυτό το συγκεκριμένο βάρος - το τεστ - θα πρέπει να επωμιστεί το βάρος εκείνων που αρνούνται (να εμβολιαστούν) », πρόσθεσε ο Γιανγκ.

Ορισμένες εταιρείες έχουν επιβάλει προσαυξήσεις, αλλά καμία πολιτεία δεν είχε επιβάλει πρόστιμα.

Οι συζητήσεις με εταιρίες που είχαν επιβάλει κυρώσεις έδειξαν οφέλη όπως τημ αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων που εμβολιάζονται και την αντιστάθμιση του αυξανόμενου κόστους, είπε ο Rich.
Εάν το διοικητικό συμβούλιο δεν ενέκρινε τα πρόστιμα, κάθε πριμοδότηση των εργαζομένων, ανεξάρτητα από το καθεστώς εμβολιασμού, θα έπρεπε να αυξηθεί, είπε.
Τα έσοδα από τις πρόστιμα αναμένεται να είναι περίπου 18 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Το κόστος των τεστ είναι συνδεδεμένο με 12 έως 24 εκατομμύρια δολάρια.

Τα συνδικάτα δεν παίρνουν θέση

Πριν από την ψηφοφορία, εκπρόσωποι της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Πολιτειακών, Κομητειακών και Δημοτικών Υπαλλήλων και της Συμμαχίας Σχολών της Νεβάδα είπαν ότι τα συνδικάτα δεν παίρνουν θέση για την πρόταση.
Ο Terri Laird, που εκπροσωπεί τους Συνταξιούχους Δημόσιους Υπαλλήλους της Νεβάδα, είπε ότι ο οργανισμός ήταν επίσης ουδέτερος για τις προσαυξήσεις.
Ωστόσο, είπε στα μέλη, το πρόσθετο κόστος θα «επιβάρυνε πολλούς υπαλλήλους».
Το μέτρο ψηφίστηκε την Πέμπτη 2/12, και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης