Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Για όλους η γ’ δόση στους 4 μήνες – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Θεμιστοκλέους: Για όλους η γ’ δόση στους 4 μήνες – Το απόγευμα οι ανακοινώσεις
Σε 10 ημέρες θα γνωρίζουμε αν το εμβόλιο καλύπτει την Omicron είπε ο κ.Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με το πότε θα ανοίξει η γ’ δόση για το γενικό πληθυσμό διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος εκτίμησε πως το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.
«Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεμιστοκλέους, ο οποίος έκανε γνωστό πως χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων τα 17.000 νέα ραντεβού για πρώτη δόση ήταν για τους 60 ετών και άνω.
Όπως είπε, συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45.000 ραντεβού.
«Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Omicron.
Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων ανοσοκατεσταλμένοι κλπ.
Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού.
Οι 60 ετών και άνω είναι οι πιο ευπαθείς» ανέφερε ο κ.Θεμιστοκλέους.
Αναφερόμενος σε όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό με δύο δόσεις και θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση στην Ελλάδα, ο κ.Θεμιστοκλέους είπε πως εάν πάνε σήμερα το απόγευμα στα ΚΕΠ και έχουν εμβολιαστεί σε τρίτη χώρα με ένα από τα τέσσερα εμβόλια που χρησιμοποιούμε στη χώρα μας (ΑstraΖeneca, Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) θα τους περαστούν οι δύο δόσεις στο δικό μας σύστημα και θα προγραμματιστεί το ραντεβού τους για την αναμνηστική στην Ελλάδα.
Όπως είπε, μόνο στην περίπτωση που κάνουν τη γ’ δόση στην Ελλάδα, θα πάρουν ελληνικό και κατ’ επέκταση και ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης