Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Στους 4 με 5 μήνες η γ’ δόση του εμβολίου – Επείγον να εμβολιαστούν οι άνω των 60

Γώγος: Στους 4 με 5 μήνες η γ’ δόση του εμβολίου – Επείγον να εμβολιαστούν οι άνω των 60
Η τρίτη δόση φαίνεται ότι είναι πολύ σημαντική για όλους υποστήριξε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφασίσει άμεσα να μειώσει το μεσοδιάστημα, μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης του εμβολίου, στους 4 με 5 μήνες, από τους 6 μήνες που είναι σήμερα, καθώς αυτή είναι η τάση διεθνώς διατύπωσε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.
«Υπάρχουν δεδομένα και μας το δείχνει η καθημερινή ζωή.
Βλέπουμε συχνά συνανθρώπους μας οι οποίοι νοσούν στη φάση μεταξύ 5ου και 6ου μήνα.
Υπάρχει μια καμπύλη, μια ευθεία αναλογία μεταξύ της απόστασης από τη δεύτερη δόση και της πιθανότητας να νοσήσει κανείς πριν κάνει την τρίτη δόση.
Γίνεται πλέον σιγά-σιγά σαφές ότι το μεσοδιάστημα πρέπει να μικρύνει στους 4 με 5 μήνες, αντί για τους 6 μήνες» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Γώγος, ο οποίος τόνισε ότι η σύσταση θα είναι για τον γενικό πληθυσμό γιατί όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η τρίτη δόση βοηθάει και τους υγιείς ανθρώπους και ότι η τρίτη δόση συμβάλει στο να αποφευχθούν σοβαρές νοσήσεις και θάνατοι.
«Η τρίτη δόση φαίνεται ότι είναι πολύ σημαντική για όλους.
Απλώς για τους ανοσοκατασταλμένους, θεωρείται πλέον ένα μέρος των αρχικών δόσεων, δηλαδή γίνεται ένα μήνα μετά τη δεύτερη, ούτως ώστε να υπάρχει αρχική εμβολιαστική κάλυψη πολύ ισχυρή, λόγω της ανοσοανεπάρκειας που έχουν αυτοί οι άνθρωποι» είπε ο κ.Γώγος.
Όπως σημείωσε, είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60, γιατί οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται πραγματικά σε κρίσιμη ηλικία, νοσούν σοβαρά, γεμίζουν τις ΜΕΘ και χάνουν τη ζωή τους.
«Είναι πραγματικά επείγον να εμβολιαστούν οι άνω των 60, αλλά είναι αναγκαίο παράλληλα να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι για να μπορέσουμε να φτιάξουμε την ανοσιακή θωράκιση και ασπίδα για να ελεγχθεί ο ιός.
Να μη δώσουμε χώρο για νέα στελέχη που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον.
Απαιτείται γρήγορη και μαζική εμβολιαστική κάλυψη» υπογράμμισε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης