Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παναγιωτόπουλος: Έρχονται νέα μέτρα, να αφορούν και τους εμβολιασμένους

Παναγιωτόπουλος: Έρχονται νέα μέτρα, να αφορούν και τους εμβολιασμένους
Αν πηγαίνουμε με τη λογική της πανδημίας των ανεμβολίαστων, κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα τονίζει ο κ.Παναγιωτόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως είναι αναγκαίο να υπάρξουν και νέα μέτρα, τα οποία όμως να αφορούν και τους εμβολιασμένους διατύπωσε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι «αν πηγαίνουμε με τη λογική ότι είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων, κλείνουμε τα μάτια σε μια πραγματικότητα, δηλαδή το ποιοι μετέχουν στη διασπορά του ιού».
«Πρέπει να ετοιμαστούμε και για πρόσθετα μέτρα.
Πρέπει να γίνει σχεδιασμός για αυτά, ανεξάρτητα από πότε θα ληφθούν.
Πρέπει να υπάρχει περιορισμός στην κίνηση και στην πληρότητα.
Ακόμα τα γήπεδα λειτουργούν με 100% πληρότητα και ξεφεύγουν και των ελέγχων.
Το εμβόλιο δεν αποτρέπει τη νόσο.
Αποτρέπει τη βαριά νόσηση.
Δεν μπορούμε να λέμε ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους.
Πρέπει να αφορούν και τους μεν και τους δε.
Αν πηγαίνουμε με τη λογική ότι είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων, κλείνουμε τα μάτια σε μια πραγματικότητα, δηλαδή το ποιοι μετέχουν στη διασπορά του ιού.
Εξού και η σύσταση ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να φορούν μάσκα και να μη συγχρωτίζονται» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Παντού έλεγχοι

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι στην παρούσα φάση πρέπει πάση θυσία να μειωθούν οι ευκαιρίες συγχρωτισμού και να γίνονται οι έλεγχοι που χρειάζονται παντού και πάντα.
«Είναι ευοίωνο το γεγονός ότι υπάρχει μια επιπέδωση, αλλά η σταθεροποίηση είναι σε υψηλά επίπεδα.
Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε κι ένα κρίσιμο μέτρο προφανώς και είναι ο εμβολιασμός, αλλά και η αποφυγή συγχρωτισμού και η μάσκα» υπογράμμισε ο καθηγητής.

Τι να περιμένουμε από την Omicron

Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη Omicron, σημείωσε ότι έχουμε κάποιες έμμεσες ενδείξεις που πρέπει να επιβεβαιωθούν, ότι ενδέχεται το στέλεχος αυτό να είναι πιο μεταδοτικό και ίσως να ξεφεύγει μερικώς από το εμβόλιο.
«Το εμβόλιο που έχουμε κάνει παρέχει έναν βαθμό προστασίας και αυτό είναι σημαντικό.
Άρα, και με την Omicron μπροστά μας γίνεται πιο επιτακτικό να εμβολιαστούμε.
Από την άλλη, υπάρχει ένα ευνοϊκό σενάριο, να είναι πιο ήπια η νόσος», επισήμανε ο κ.Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πάντως ότι μπορεί η νόσος να έχει άλλη συμπεριφορά στις χώρες της Νότιας Αφρικής, καθώς εκεί ένα μικρό μέρος του πληθυσμού είναι πάνω από 65 ετών και συγκεκριμένα 5% στη Νότια Αφρική και 4% στη Μποτσουάνα, ενώ στην Ελλάδα το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται στο 22%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης