Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης (πνευμονολόγος): Το προφίλ των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται και εκείνων που πεθαίνουν

Λουκίδης (πνευμονολόγος): Το προφίλ των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται και εκείνων που πεθαίνουν
Κανείς εκ των εμβολιασμένων ασθενών, οι οποίοι νοσηλεύονται, δεν έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό
Σχετικά Άρθρα
Το προφίλ των εμβολιασμένων ασθενών με κορωνοϊό που τελικά πρέπει να νοσηλευτούν αλλά και το προφίλ εκείνων οι οποίοι τελικά δεν τα καταφέρουν περιέγραψε ο πνευμονολόγος, Στέλιος Λουκίδης.

«Από τους νοσηλευόμενους που έχουμε που είναι εμβολιασμένοι δεν υπάρχει κανένας νοσηλευόμενος με 3η δόση, η δεύτερη μέση δόση όσων έχουν εμβολιαστεί και νοσηλεύονται είναι κοντά στο Μάρτιο, δηλαδή υπάρχει χρονικό διάστημα 7 με 8 μήνες» υποστήριξε μιλώντας στον Σκάι, ενώ διευκρίνισε «δεν είναι ακάλυπτος εντελώς ο εμβολιασμένος με δεύτερη δόση, διαδράμουν δύσκολη πορεία οι περισσότεροι αλλά βγαίνουν από το νοσοκομείο».
Παράλληλα, εξήγησε ότι οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται είναι άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα. «Πεθαίνουν εμβολιασμένοι κυρίως μεγάλης ηλικίας όταν έχει παρέλθει το εξάμηνο με υποκείμενα που σχετίζονται πολύ με την άμυνα τους» συμπλήρωσε.
Όσον αφορά τα μέτρα, ο κ. Λουκίδης επεσήμανε ότι «σε μέρη με ιδιαίτερο συγχρωτισμό, όπως στα σούπερ μάρκετ, πρέπει να υπάρξει υψηλότερη προστασία και καλή εφαρμογή της μάσκας».
Πάντως, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό πως «45 με 50.000 κάθε μέρα κάνουν τρίτη δόση και το επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό αριθμό ανθρώπων που θα μπουν στην τρίτη δόση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης