Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης: Να επανέλθει η μάσκα και η τηλεργασία – Πιθανόν ετήσια η δόση του εμβολίου

Λουκίδης: Να επανέλθει η μάσκα και η τηλεργασία – Πιθανόν ετήσια η δόση του εμβολίου
Δεν μπορεί να κλείσει η κοινωνία, αλλά δεν μπορεί και το ΕΣΥ να είναι υπό πίεση είπε ο κ.Λουκίδης
Σχετικά Άρθρα

Να επανέλθει η χρήση μάσκας και η τηλεργασία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού ζητά ο Σταύρος Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας, ο οποίος υποστηρίζει πως αυτή τη στιγμή παρατηρείται μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο κ.Λουκίδης είπε πως δεν περιμένει πολλά στη μείωση της διασποράς του ιού από τα μέτρα που έχουν ήδη υιοθετηθεί.
«Η εφαρμογή της μάσκας μάς βοήθησε πέρυσι να απομειώσουμε σημαντικά και όλες τις ιώσεις.
Θα πρέπει, επίσης, σε κάποιες υπηρεσίες, να επανέλθει η τηλεργασία γιατί, και θα μειώσει την κινητικότητα ,και συγχρόνως θα απομειώσει την κίνηση στους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Δεν μπορεί να κλείσει η κοινωνία ξανά, αλλά δεν μπορεί και το σύστημα υγείας να παραμείνει σε πίεση όλων των περιστατικών.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πλέον και τα περιστατικά και τα non Covid, τα οποία εμπιστεύονται και πάλι το ΕΣΥ» υποστήριξε ο κ.Λουκίδης.

Η γ’ δόση

Απαντώντας για το τι επιπτώσεις θα έχει κάποιος πλήρως εμβολιασμένος που δεν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου ο κ. Λουκίδης τόνισε ότι δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί.
«Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, αλλά και με την κλινική εικόνα των αρρώστων, βλέπουμε ότι μετά το εξάμηνο υπάρχει σχετικά μια φθίνουσα ανοσία, η οποία είναι πιο ιδιαίτερη σε κάποιες ειδικές ομάδες: άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι έχουν χρόνια, υποκείμενα νοσήματα» είπε ο κ.Λουκίδης, ο οποίος χαρακτήρισε θετική την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει νωρίτερα την πλατφόρμα στους 5,5 μήνες για την τρίτη δόση που θα γίνεται μετά την παρέλευση του εξαμήνου.
«Έτσι όπως φαίνεται από τη βιβλιογραφία, μπορεί να γίνει και ετήσια ενδημική ώστε κάθε χρόνο να προστατευόμαστε στο κομμάτι της μόλυνσης από τον Covid» τόνισε ο καθηγητής, αναφέροντας πως «θα πρέπει να ενισχύσουμε με την τρίτη δόση τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο».

Το εμβόλιο της γρίπης

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης, το οποίο πολλοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας επιλέγουν να το κάνουν και να μεταθέτουν για αργότερα την τρίτη δόση για τον κορωνοϊό ο κ. Λουκίδης δήλωσε πώς «δεν έχει καμία σχέση με το εμβόλιο του κορωνοϊού.
«Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης, που πέρυσι έφτασε τα τέσσερα εκατομμύρια, είναι μια παρέμβαση που θα απομειώσει την πίεση στο σύστημα.
Μπορεί να γίνει την ίδια μέρα με το εμβόλιο του κορωνοϊού σε διαφορετικό χέρι.
Αν την απομειώσουμε, θα είναι σημαντικό για το σύστημα υγείας» υποστήριξε ο κ.Λουκίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης