Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κοντογεώργης (γ.γ. Συντονισμού): Ευάλωτοι στην covid οι άνω των 60 – Δεν υπάρχει ακόμα ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων

Κοντογεώργης (γ.γ. Συντονισμού): Ευάλωτοι στην covid οι άνω των 60 – Δεν υπάρχει ακόμα ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων
Κλείστηκαν 500.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό είπε ο γ. γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως οι πολίτες άνω των 60 ετών είναι οι πιο ευάλωτοι απέναντι στον κορωνοϊό και στον κίνδυνο σοβαρής νόσησης διατύπωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Αθανάσιος Κοντογεώργης.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Κοντογεώργης υποστήριξε με αφορμή τα μέτρα περιορισμού που εξετάζονται στους άνω των 60 ετών ότι «είναι πολύ ισχυρή η συσχέτιση μεταξύ ηλικίας και του κινδύνου σοβαρής νόσησης, γεγονός που σημαίνει ότι ευάλωτες ηλιακές ομάδες είναι οι άνω των 60 ετών».
«Καταφέραμε να εμβολιάσουμε 2,3 εκατ. συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, το 80% του πληθυσμού και τώρα είναι η στιγμή να θωρακίσουμε αυτό που έχουμε πετύχει.
Να πείσουμε τους 550.000 συμπολίτες μας που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα να εμβολιαστούν.
Για αυτό υπάρχουν και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί» είπε ο κ.Κοντογεώργης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμών για τους άνω των 60 ετών.
«Ότι μέτρο υπάρχει και έχει να κάνει, κυρίως με την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, σε αυτές της ηλικίες - όπου ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μεγαλύτερος - είναι κάτι που σε άλλες χώρες έχει αποφασισθεί και θα εφαρμοσθεί.
Είναι κάτι που η κυβέρνηση το παρακολουθεί γιατί μας ενδιαφέρουν οι καλές πρακτικές.
Πρώτο μέλημά μας είναι να προστατεύσουμε αυτό που πετύχαμε και να σωθούν χιλιάδες άνθρωποι σε αυτές τις ηλικίες άνω των εξήντα ετών» ανέφερε ο κ.Κοντογεώργης, ο οποίος υποστήριξε πως τις τελευταίες 12 ημέρες έχουν κλειστεί ραντεβού για περισσότερους από 500.000 εμβολιασμούς.

Τι θα γίνει με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό

Αναφορικά με τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη μια συζήτηση στην ΕΕ.
«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια κοινή απόφαση στο θέμα αυτό.
Σε διαφορετική περίπτωση, κάθε χώρα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, την κουλτούρα και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για να δαμάσει την πανδημία, θα προχωρήσει» τόνισε ο γενικός γραμματέας.

Δεν υπάρχει ανάγκη για να μέτρα

Απαντώντας για το ποιο είναι το αποτέλεσμα των πρόσφατων μέτρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων καθώς η κατάσταση αξιολογείται.
«Παρακολουθούμε τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες αλλά πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με μια ψυχραιμία και μετριοπάθεια.
Να μην πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο.
Είναι λογικό να υπάρχει μια απογοήτευση και ένας εκνευρισμός.
Είμαστε στην τελευταία στροφή της πανδημίας αλλά χρειάζεται όλοι να βάλουμε το χέρι μας και στον εμβολιασμό και στους ελέγχους και στην τήρηση των μέτρων» ανέφερε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι οι υπεύθυνοι συμπολίτες μας θα κάνουν αυτό που πρέπει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης