Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Αρχές Δεκεμβρίου η κορύφωση της πανδημίας – 700 ακόμα θάνατοι το Νοέμβριο

Τζανάκης: Αρχές Δεκεμβρίου η κορύφωση της πανδημίας – 700 ακόμα θάνατοι το Νοέμβριο
Όσο αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας, τόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα των ΜΕΘ είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το κύμα της πανδημίας θα κορυφωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως θα πρέπει να αναμένονται άλλοι 700 θάνατοι εντός του Νοεμβρίου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανάκης είπε πως έως τα τέλη Νοεμβρίου θα έχουν καταγραφεί από 100.000 έως 120.000 κρούσματα και περίπου 700 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων θα ανέβει στους 590 με 630 σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα.
Ο κ. Τζανάκης αναφέρθηκε και στον θάνατο της 51χρονης που δεν ήθελε να διασωληνωθεί μετά από συμβουλή Επόπτη Υγείας και είπε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ένας στους τρεις Επόπτες Υγείας είναι ανεμβολίαστος και κάλεσε το σωματείο του να ανακοινώσει τα ποσοστά εμβολιασμού των μελών του.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες καταγγελίες του Θ. Βασιλακόπουλου για ΜΕΘ που δεν στελεχώθηκαν σωστά και ότι αυτό συνετέλεσε στον αυξημένο αριθμό θανάτων, ο κ.Τζανάκης είπε ότι όσο αυξάνεται η πίεση στο σύστημα τόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα των ΜΕΘ, κάτι που όπως είπε, το είδαμε σε προηγούμενα κύματα πανδημίας και στη Νέα Υόρκη και στο Μπέργκαμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης