Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεσολόγγι: Η απάτη της χρονιάς – Χάκερ άρπαξαν 757.000 ευρώ από επιχειρηματία

Μεσολόγγι: Η απάτη της χρονιάς – Χάκερ άρπαξαν 757.000 ευρώ από επιχειρηματία
Η μεταφορά έγινε με δύο διαφορετικές εντολές, ύψους περίπου 450.000 και 300.000 ευρώ, σε λογαριασμό που υπέδειξαν οι δράστες

Θύμα απάτης- μαμούθ έπεσε μία γυναίκα επιχειρηματίας, η οποία είδε να κάνουν «φτερά» από λογαριασμό που διατηρούσε στο εξωτερικό περίπου 757.000 ευρώ.

Η επιχειρηματίας και σύζυγος κορυφαίου θεσμικού παράγοντα στο Μεσολόγγι διαπίστωσε την αφαίρεση των χρημάτων, μετά από σχετική ειδοποίηση της τράπεζας.
Ειδικότερα, οι επιτήδειοι υπέκλεψαν στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημιούργησαν αντίγραφο της διεύθυνσης e-mail της επιχειρηματία.
Στη συνέχεια έστειλαν σε άτομο που διαχειρίζεται τα οικονομικά της επιχείρησης e-mail, με το οποίο τον καλούσαν να προχωρήσει σε μεταφορά χρημάτων μέσω διατραπεζικής συναλλαγής.

Η μεταφορά έγινε με δύο διαφορετικές εντολές, ύψους περίπου 450.000 και 300.000 ευρώ, σε λογαριασμό που υπέδειξαν οι δράστες.
Μόνο όταν επιχειρήθηκε για τρίτη φορά η μεταφορά ενός ακόμα μεγάλου ποσού, η τράπεζα του εξωτερικού θορυβήθηκε και ενημέρωσε την πελάτισσά της για τις “περίεργες” κινήσεις στο λογαριασμό της.
Η ίδια δήλωσε πως δεν είχε δώσει καμία εντολή για μεταφορά ποσού.
Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές, με την ίδια να έχει ωστόσο χάσει ένα τεράστιο ποσό από τις τραπεζικές καταθέσεις της.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε η σχετική δικογραφία από την αστυνομία μετά την καταγγελία και ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν τα «ίχνη» των δραστών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης