Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Πάμε για 11.000 κρούσματα ημερησίως – Δεν θα ξεπεράσουν τους 600 οι διασωληνωμένοι

Τζανάκης: Πάμε για 11.000 κρούσματα ημερησίως – Δεν θα ξεπεράσουν τους 600 οι διασωληνωμένοι
Να σκεφτούμε την περαιτέρω υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως θα φτάσουμε στα 11.000 κρούσματα ημερησίως διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως οι διασωληνωμένοι δεν θα φτάσουν τους 600 και ότι δεν θα δούμε τριψήφιο αριθμό νεκρών.
«Προς το τέλος Νοεμβρίου θα ανεβούμε πάνω από τα 9.000 κρούσματα κατά μέσο όρο και σύμφωνα με τα μοντέλα μας μπορεί σε μια ημέρα να δούμε 10.000 και 11.000 κρούσματα.
Σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων θα υπάρξει στις αρχές Δεκεμβρίου» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης, ο οποίος αναφερόμενος στον αριθμό των διασωληνωμένων, τόνισε ότι αυτός δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 600.
Σχετικά κύμα της πανδημίας, τόνισε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόβλεψη για την κορύφωση του αλλά για σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.
Όσο για τους θανάτους, διευκρίνισε ότι λόγω του εμβολίου δεν θα φτάσουμε σε τριψήφιο αριθμό όπως πέρσι.

Μην τρομάζετε με τα κρούσματα

Παράλληλα, ο κ.Τζανάκης είπε πως δεν πρέπει να μας τρομάζουν οι μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων αλλά να κοιτάμε τι ποσοστό εξ αυτών αφορούν ανεμβολίαστους άνω των 50 -60 ετών.
Όπως είπε, αυτή πλυθησμιακή ομάδα είναι η «δεξαμενή του προβλήματος.
«Από τα ημερήσια κρούσματα το 35% με 40% αυτών αποδίδεται σε ανεμβολίαστους άνω των 50-60 ετών που συνήθως δίνουν τις περισσότερες διασωληνώσεις και θανάτους» είπε ο κ.Τζανάκης.

Να εξετάσουμε επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων

Επιπλέον, ο κ.Τζανάκης είπε πως πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασής της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, παραβλέποντας οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και παίρνοντας παράδειγμα από χώρες του εξωτερικού.
«Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επέκταση της υποχρεωτικότητας.
Είναι εθνική ανάγκη και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε με συναίνεση και χωρίς πολιτικά κόστη μεταξύ των κομμάτων.
Να δούμε και το παράδειγμα της Γαλλίας που έβαλε υποχρεωτικότητα στους άνω των 65 ετών για την 3η δόση παρά τις αντιδράσεις» είπε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης