Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Διασωληνώνουμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ – Ζούμε στιγμές του 2020

Καπραβέλος: Διασωληνώνουμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ – Ζούμε στιγμές του 2020
Η έκρηξη οφείλεται στους χαμηλούς εμβολιασμούς και στη μη τήρηση των μέτρων είπε ο κ.Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα
Ξαναζούμε στιγμές του 2020 υποστήριξε ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην τεράστια πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα.
«Χθες Κυριακή διασωληνώθηκαν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και σήμερα το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» ξεκινάει εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ
Ζούμε και πάλι στιγμές του Νοεμβρίου του 2020» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος απέδωσε την εκρηκτική εικόνα της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα γενικά και στη Θεσσαλονίκη ειδικά, στο γεγονός ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά, αλλά και στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

Εμβολιασμοί στα παιδιά άνω των 5 ετών

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, υποστήριξε πως σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 5 ετών, υπάρχουν μελέτες που δίνουν το «πράσινο φως» στο εμβόλιο της Pfizer, οι οποίες όμως θα εξεταστούν τόσο από τον ΕΜΑ όσο και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στη χώρα μας.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε στη συνέχεια ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθίνει με τον καιρό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μηδενίζεται και συνεχίζει να προστατεύει από τη βαριά νόσηση, καλώντας όμως όλους να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου μόλις περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης