Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Testing και περισσότεροι έλεγχοι πριν πάμε σε νέα μέτρα

Βατόπουλος: Testing και περισσότεροι έλεγχοι πριν πάμε σε νέα μέτρα
Κανείς δεν θέλει να πάρει διοικητικά, περιοριστικά μέτρα είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως πριν αυστηροποιηθούν τα μέτρα θα πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη σημασία στο να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στο testing.
«Προφανώς πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι έλεγχοι, αλλά πέρα από αυτό χρειάζεται η ευθύνη του καθενός απέναντι στον εαυτό του και στην κοινωνία» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν χρειάζονται περιορισμοί στη λειτουργία των μικτών χώρων, είπε ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής συζήτηση για αλλαγή των κανόνων, καθώς δεν υπάρχουν ακριβή δεδομένα να δούμε τι ακριβώς γίνεται.
«Το πώς λειτουργούν οι κλειστοί και οι μικτοί χώροι, είναι θέμα ελέγχων, είναι κάτι που μπορεί να χρειαστεί να το ξαναδούμε» είπε ο καθηγητής.

Έχουμε τρία όπλα

Αναφορικά με το εάν πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα στη νέα σύσκεψη της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι το βασικό είναι να γίνει όσο πιο έντονα η επικοινωνία του κινδύνου, δηλαδή να καταλάβει ο κόσμος το πρόβλημα.
«Διοικητικά μέτρα, περιοριστικά, κανείς δεν θέλει να πάρει.
Ελπίζω να μη χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
Έχουμε 3 όπλα: τον εμβολιασμό, τα μέτρα ατομικής προστασίας και το testing, δηλαδή τη μέθοδο να εντοπιστούν έγκαιρα με τεστ κρούσματα πριν διασπείρουν το νόσημα.
Προφανώς είναι και αυτό στη φαρέτρα μας και όσα περισσότερα τεστ γίνονται, τόσο καλύτερα.
Το βασικό είναι όποιος κάνει αυτοδιαγνωστικά τεστ να τα κάνει πραγματικά και σωστά να μην έχουμε το φαινόμενο απλώς να δηλώνουν ότι το έκαναν.
Είναι πάρα πολύ άσχημο, να υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν το αποτέλεσμα τεστ χωρίς να το έχουν κάνει» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης