Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Το ρεκόρ δεν είναι τα κρούσματα αλλά οι 430 διασωληνωμένοι

Εξαδάκτυλος: Το ρεκόρ δεν είναι τα κρούσματα αλλά οι 430 διασωληνωμένοι
Το 95% προέρχεται από το ένα τρίτο των ανεμβολίαστων πολιτών είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως το χθεσινό ρεκόρ της πανδημίας δεν αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων (5.449), αλλά τον αριθμό των διασωληνωμένων διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Το χθεσινό ρεκόρ αφορά στους 430 διασωληνωμένους, όχι τα κρούσματα, γιατί το 95% προέρχεται από το 1/3 του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστο και στο 5% προέρχεται από τα 2/3 που είναι εμβολιασμένα.
Αν ήμασταν όλοι εμβολιασμένοι θα είχαμε κρούσματα, θα είχαμε ενδεχομένως και μεγάλους αριθμούς, δε θα είχαμε όμως τους διασωληνωμένους και τους θανάτους» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος.
Όπως είπε, «είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν επειγόντως μέτρα ενίσχυσης του εμβολιασμού και παράλληλα μείωσης της διασποράς της νόσου», ενώ ανέφερε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι εξαιρετικά δύσκολη.
«Φέτος έχουμε λιγότερους γιατρούς, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ ένας μεγάλος αριθμός παραιτήθηκε και δεν αναπληρώθηκε, γιατί οι θέσεις που προκηρύσσονται δεν προσελκύουν νέους συναδέλφους» τόνισε ο κ.Εξαδάκτυλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης