Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαψεύδει η αστυνομία τις αποκαλύψεις για τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά - Σύγχυση για το τείχος ανοσίας

Διαψεύδει η αστυνομία τις αποκαλύψεις για τους εικονικούς εμβολιασμούς και τα πλαστά πιστοποιητικά - Σύγχυση για το τείχος ανοσίας
Τι συμβαίνει τελικά με τους εικονικούς εμβολιασμούς και τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών
Σχετικά Άρθρα

Η Ελληνική Αστυνομία με μία λιτή ανακοίνωση διαψεύδει τα στοιχεία κυριακάτικης εφημερίδας για τους εικονικούς εμβολιασμούς σε δεκάδες εμβολιαστικά κέντρα και τους τουλάχιστον 100.000 πολίτες που επεδίωξαν να προμηθευτούν πλαστά πιστοποιητικά.
«Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ανακοινώνει ότι τα στοιχεία που αναφέρονται σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας σχετικά με τη διερεύνηση υποθέσεων πλασματικών εμβολιασμών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει η Αστυνομία σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η διάψευση δεν αφορά στην προσπάθεια πολλών αρνητών της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού να παρουσιάσουν πλαστά πιστοποιητικά, που είναι γεγονός, καθώς και σε άλλα στοιχεία του άρθρου, αλλά στα νούμερα που αναφέρονται για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πάνω από 100.000 πολίτες προσπάθησαν να λάβουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού σε 27 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Συνεχείς έλεγχοι

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι συνεχιζόμενες έρευνες των ελεγκτών για τις περιπτώσεις στην Αθήνα, στην Καρδίτσα, σε περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και σωρεία νέων αναφορών και καταγγελιών αποκαλύπτουν το μέγεθος της απάτης.
Υπολογίζονται ότι τελικώς σε τουλάχιστον 100-200 σημεία σε όλη τη χώρα, επί συνόλου περίπου 2.000 εμβολιαστικών κέντρων στην επικράτεια, και με τη συμμετοχή 200-300 ιατρών και νοσηλευτών επιχειρείται αλλοίωση δεδομένων στις διαδικασίες εμβολιασμού και έκδοσης πιστοποιητικών.

Σύγχυση για το τείχος ανοσίας

Με αποτέλεσμα μια γενική σύγχυση για την πραγματική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, το πραγματικό «τείχος ανοσίας» αλλά και τον τρόπο περίθαλψης των νοσούντων «εμβολιασμένων… ανεμβολίαστων».
Με αναφορές παράγοντα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι «οι περιπτώσεις τύπου Παλαμά είναι πολύ μεγαλύτερες και πολύ περισσότερες από ό,τι πιστεύαμε αρχικά.
Στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο στην Καρδίτσα οι εικονικοί εμβολιασμοί δεν ήταν περίπου 30, όπως αναφερόταν αρχικά, αλλά τουλάχιστον τετραπλάσιοι».

Πίεση στο ΕΣΥ

Πίεση αισθάνεται το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας στην παρούσα φάση ενώ παρατηρείται αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης.
Για δύσκολο χειμώνα προειδοποιούν οι ειδικοί και οι υγειονομικοί με χιλιάδες ελλείψεις – και λόγω αναστολών εργασίας – καλούνται να δώσουν μία ακόμη σκληρή μάχη.
Ανησυχητική είναι και η υψηλή η θνητότητα, που παρουσιάζεται στα νοσοκομεία, χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν αυτό οφείλεται στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα των παρελάσεων με τους ειδικούς να συστήσουν τη διεξαγωγή τους με τη λήψη ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων.
Εν τω μεταξύ σε ισχύ τέθηκαν από το Σάββατο (9/10/2021) τα νέα μέτρα, που προβλέπουν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι εφοδιασμένοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς περιορισμούς στους χώρους εστίασης και διασκέδασης ακόμη και στις κόκκινες επιδημιολογικά περιοχές.
Ωστόσο, σε μικτούς χώρους, δηλαδή όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, παραμένει η χρήση μάσκας ως κύριο μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό, ενώ οι δεύτεροι για να έχουν πρόσβαση στους χώρους αυτούς θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.
Οι δύο επόμενες εβδομάδες, οπότε θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση, θα κρίνουν την ορθότητα της απόφασης, με την Επιτροπή των επιστημόνων σε επιφυλακή σχετικά με τις επιπτώσεις που ενδεχομένως συνοδεύσουν την κινητικότητα και «απελευθέρωση» των εμβολιασμένων στους σκληρούς επιδημιολογικούς δείκτες του συστήματος υγείας, δηλαδή τις νοσηλείες, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης