Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποκάλυψη: Ύποπτα για εικονικούς εμβολιασμούς δεκάδες εμβολιαστικά κέντρα – Πάνω από 100.000 προσπάθησαν να λάβουν πλαστό πιστοποιητικό

Αποκάλυψη: Ύποπτα για εικονικούς εμβολιασμούς δεκάδες εμβολιαστικά κέντρα  – Πάνω από 100.000 προσπάθησαν να λάβουν πλαστό πιστοποιητικό
Υπολογίζονται ότι τελικώς σε τουλάχιστον 100-200 σημεία σε όλη τη χώρα και με τη συμμετοχή 200-300 ιατρών και νοσηλευτών επιχειρείται αλλοίωση δεδομένων
Σχετικά Άρθρα

Σε αριθμούς που ίσως υπερβαίνουν τις 100.000 εκτιμάται πλέον από στελέχη της Αστυνομίας και άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών ότι είναι πιθανόν οι πολίτες που προχωρούν σε μεθοδεύσεις για εικονικούς εμβολιασμούς ή επιδιώκουν να λάβουν γνωματεύσεις για τεστ Covid στα οποία ουδέποτε έχουν υποβληθεί.
Οι συνεχιζόμενες έρευνες των ελεγκτών για τις περιπτώσεις στην Αθήνα, στην Καρδίτσα, σε περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και σωρεία νέων αναφορών και καταγγελιών αποκαλύπτουν – όπως παρουσιάζει «Το Βήμα της Κυριακής» – το μέγεθος της απάτης.
Υπολογίζονται ότι τελικώς σε τουλάχιστον 100-200 σημεία σε όλη τη χώρα, επί συνόλου περίπου 2.000 εμβολιαστικών κέντρων στην επικράτεια, και με τη συμμετοχή 200-300 ιατρών και νοσηλευτών επιχειρείται αλλοίωση δεδομένων στις διαδικασίες εμβολιασμού και έκδοσης πιστοποιητικών.

Σύγχυση για το τείχος ανοσίας

Με αποτέλεσμα μια γενική σύγχυση για την πραγματική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, το πραγματικό «τείχος ανοσίας» αλλά και τον τρόπο περίθαλψης των νοσούντων «εμβολιασμένων… ανεμβολίαστων».
Με αναφορές παράγοντα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι «οι περιπτώσεις τύπου Παλαμά είναι πολύ μεγαλύτερες και πολύ περισσότερες από ό,τι πιστεύαμε αρχικά.
Στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο στην Καρδίτσα οι εικονικοί εμβολιασμοί δεν ήταν περίπου 30, όπως αναφερόταν αρχικά, αλλά τουλάχιστον τετραπλάσιοι».

Πίεση στο ΕΣΥ

Πίεση αισθάνεται το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας στην παρούσα φάση ενώ παρατηρείται αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης.
Για δύσκολο χειμώνα προειδοποιούν οι ειδικοί και οι υγειονομικοί με χιλιάδες ελλείψεις – και λόγω αναστολών εργασίας – καλούνται να δώσουν μία ακόμη σκληρή μάχη.
Ανησυχητική είναι και η υψηλή η θνητότητα, που παρουσιάζεται στα νοσοκομεία, χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν αυτό οφείλεται στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα των παρελάσεων με τους ειδικούς να συστήσουν τη διεξαγωγή τους με τη λήψη ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων.
Εν τω μεταξύ σε ισχύ τέθηκαν από το Σάββατο (9/10/2021) τα νέα μέτρα, που προβλέπουν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι εφοδιασμένοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς περιορισμούς στους χώρους εστίασης και διασκέδασης ακόμη και στις κόκκινες επιδημιολογικά περιοχές.
Ωστόσο, σε μικτούς χώρους, δηλαδή όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, παραμένει η χρήση μάσκας ως κύριο μέτρο προφύλαξης από τον κορωνοϊό, ενώ οι δεύτεροι για να έχουν πρόσβαση στους χώρους αυτούς θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test 24ωρών με αρνητικό αποτέλεσμα.
Οι δύο επόμενες εβδομάδες, οπότε θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση, θα κρίνουν την ορθότητα της απόφασης, με την Επιτροπή των επιστημόνων σε επιφυλακή σχετικά με τις επιπτώσεις που ενδεχομένως συνοδεύσουν την κινητικότητα και «απελευθέρωση» των εμβολιασμένων στους σκληρούς επιδημιολογικούς δείκτες του συστήματος υγείας, δηλαδή τις νοσηλείες, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους.


www.bankingnenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης