Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Νέος κύκλος διάδοσης της επιδημίας στη βόρεια Ελλάδα – Πάμε για 3.500 κρούσματα

Θωμαΐδης (ΕΚΠΑ): Νέος κύκλος διάδοσης της επιδημίας στη βόρεια Ελλάδα – Πάμε για 3.500 κρούσματα
Βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του 4ου κύματος, πάμε για το 5ο στα τέλη Οκτωβρίου είπε ο κ. Θωμαΐδης
Σχετικά Άρθρα

Για νέο κύκλο διάδοσης της επιδημίας του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος υπογράμμισε πως θα φανεί τις επόμενες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι τα κρούσματα θα φτάσουν τα 3.500 ημερησίως, ανάλογα βέβαια και με τον αριθμό των τεστ που θα πραγματοποιηθούν.
«Φέτος βρισκόμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση, καθώς πέρυσι είχαμε πολύ χαμηλό αριθμό κρουσμάτων.
Τέτοια εποχή ξεκινούσε το δεύτερο κύμα, πολύ αργά.
Τώρα βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση του 4ου κύματος και ενδεχομένως να ξεκινάει το 5ο κύμα το οποίο αναμένεται να κορυφωθεί τέλος Οκτωβρίου» υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης.
«Αυτό συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, δηλ. κάτω από το μέσο όρο, όπως και στην Ελλάδα.
Αντίθετα σε χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Δανία και η Γερμανία, που έχουν μεγάλο ποσοστό εμβολιασμών, θα δείτε ότι ολοκληρώνεται πολύ ομαλά αυτό το 4ο κύμα και δεν φαίνεται ορατή μία νέα αύξηση.
Είναι σαν να βγαίνουν από την πανδημία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμαΐδης, διευκρινίζοντας ότι σίγουρα θα υπάρχει μια νέα διάδοση στους μη εμβολιασμένους αλλά θα είναι πιο ήπια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης