Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιατί ο εμβολιασμός των παιδιών πρέπει να είναι αυστηρά και μόνο προαιρετικός - Πιο επικίνδυνα τα εμβόλια, από τον covid 19

Γιατί ο εμβολιασμός των παιδιών πρέπει να είναι αυστηρά και μόνο προαιρετικός - Πιο επικίνδυνα τα εμβόλια, από τον covid 19
Οι έλληνες τηλεπιστήμονες, να μην σπεύδουν να εισηγούνται εμβολιασμό των παιδιών εάν πρώτα δεν έχουν διαβάσει τις μελέτες που έχουν δημοσιευτεί.
Σχετικά Άρθρα

Ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 18 ετών θα πρέπει να είναι αυστηρά προαιρετικός και μόνο.
Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι ο κίνδυνος θανάτου μικρών παιδιών από covid 19 είναι 0,00020% δηλαδή στατιστικά μηδενική πιθανότητα ενώ οι κίνδυνοι να εμφανιστούν σοβαρές παρενέργειες όπως φλεγμονές της καρδιάς είναι αυξημένες.
Οι έλληνες τηλεπιστήμονες, να μην σπεύδουν να εισηγούνται εμβολιασμό των παιδιών εάν πρώτα δεν έχουν διαβάσει τις μελέτες που έχουν δημοσιευτεί.
Οι έλληνες τηλεπιστήμονες δεν είναι αξιόπιστοι, δεν διαθέτουν ειδική γνώση απλά επαναλαμβάνουν ότι διαβάζουν από τα διεθνή μέσα και τις μελέτες που δημοσιεύονται στα επιστημονικά περιοδικά.
Επίσης οποιοσδήποτε διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων παιδιών θα είναι απαράδεκτος και ανήθικος.
Με βάση τα στατιστική και τα πραγματικά δεδομένα που κατεγράφησαν σε μελέτες αναλύοντας υπαρκτά στοιχεία και όχι θεωρίες ένα συμπέρασμα, είναι το εξής... τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από covid 19.
Τα περισσότερα παιδιά θα νοσήσουν και είτε σχεδόν σε καθολικό βαθμό θα είναι ασυμπτωματικά, είτε ακόμη και εάν νοσήσουν δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρή νόσηση.
Στην Ελλάδα στα παιδιά κάτω των 18 ετών έχουμε 3 θανάτους σε διάστημα 17 μηνών πρακτικά τα ποσοστά θνητότητας είναι μηδενικά και επιστημονικά τεκμηριώνεται ότι δεν κινδυνεύουν από covid 19.
Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι αυστηρά προαιρετικός δηλαδή όσοι γονείς επιλέξουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους προφανώς και η απόφαση τους πρέπει να γίνει σεβαστή.
‘Όμως όσοι γονείς αποφασίσουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους πάλι η απόφαση τους πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστή.
Στα παιδιά το όφελος του εμβολιασμού και ο κίνδυνος παρενεργειών είναι δυσδιάκριτες έννοιες, οπότε οι γονείς δεν θα πρέπει να αποφασίσουν απερίσκεπτα όταν πρόκειται για τα παιδιά τους.

Τι δείχνουν τα επιστημονικά και πραγματικά δεδομένα;

Στο Ισραήλ με μέσο όρο κρουσμάτων 10.000 σχεδόν τα 5.500 είναι παιδιά σχολικής ηλικίας.
Οι θάνατοι και οι σοβαρές νοσηλείες μικρών παιδιών στο Ισραήλ σε πραγματικούς όρους είναι στα όρια του 0,000…

University of California: τα εμβόλια για τους νέους είναι 6,1 φορές πιο επικίνδυνα από τον covid 19

Μελέτη σοκ που καταρρίπτει ορισμένους μύθους δημοσιεύτηκε στις ΗΠΑ καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια για τους νέους είναι επικίνδυνα πιο συγκεκριμένα 6,1 φορές πιο επικίνδυνα από τον covid 19.
Μάλιστα στην μελέτη αναφέρεται ότι οι νέοι είναι έως και 6 φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα από το εμβόλιο παρά να νοσηλευτούν από τον Covid 19.
Η έρευνα που διεξήχθη από το University of California διαπίστωσε ότι τα νέα αγόρια έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακά προβλήματα που προκαλούνται από το εμβόλιο COVID-19 παρά να νοσηλευτούν ως αποτέλεσμα του ίδιου του COVID-19.
«Μια ομάδα με επικεφαλής τον Dr Tracy Hoeg στο University of California ερεύνησε το ποσοστό καρδιακών προβλημάτων όπως μυοκαρδίτιδας - φλεγμονής της καρδιάς - και πόνου στο στήθος σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου», αναφέρει η Telegraph.
Στη συνέχεια συνέκριναν τα δεδομένα με την πιθανότητα τα παιδιά να χρειαστούν νοσοκομειακή υποστήριξη λόγω του Covid-19, σε περιόδους χαμηλών, μέτριων και υψηλών ποσοστών νοσηλείας»
«Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος καρδιακών επιπλοκών για αγόρια ηλικίας 12-15 ετών μετά το εμβόλιο ήταν 162,2 ανά εκατομμύριο, που ήταν ο υψηλότερος από όλες τις ομάδες που εξέτασαν».

Περισσότερο κινδυνεύουν από τα εμβόλια παρά από τον Covid 19

Να σημειωθεί ότι ένα υγιές παιδί εάν μολυνθεί από τον COVID και νοσήσει βαριά, η πιθανότητα είναι περίπου 26,7 άτομα ανά εκατομμύριο, αυτό είναι ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν από το εμβόλιο είναι 6,1 φορές υψηλότερος από τον ίδιο τον covid 19.

Η φυσική ανοσία ανώτερη έως και 27 φορές από τα εμβόλια

«Η φυσική ανοσία παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρότερη προστασία έναντι λοίμωξης, συμπτωματικών ασθενειών και νοσηλείας λόγω της παραλλαγής Delta», δήλωσαν ερευνητές από τη Maccabi Healthcare και το Tel Aviv University.
«Αυτή είναι η μεγαλύτερη πραγματική μελέτη παρατήρησης που συγκρίνει τη φυσική ανοσία, που αποκτήθηκε μέσω προηγούμενης λοίμωξης SARS-CoV-2, με την ανοσία που προκαλείται από εμβόλια, που παρέχεται από το εμβόλιο mRNA BNT162b2»
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν πλήρως με το εμβόλιο Pfizer είχαν 13,06 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την παραλλαγή Delta του κορωνοιού και 27,02 φορές είχαν αυξημένο κίνδυνο συμπτωματικής νόσου, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν αναρρώσει από προηγούμενη λοίμωξη του COVID-19 και είχαν αποκτήσει φυσική ανοσία.
Τα περισσότερα παιδιά είτε νόσησαν αλλά χωρίς συμπτώματα από covid 19 και όσα δεν έχουν νοσήσει διατρέχουν μηδενικό κίνδυνο να νοσήσουν ή να πεθάνουν.

Η μυοκαρδίτιδα είναι σοβαρή παρενέργεια που προκαλούν τα εμβόλια στα παιδιά και νέους 

Δεν υπάρχει ήπια μορφής μυοκαρδίτιδα.
Οι νέοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο οξείας φλεγμονής της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid 19.

Τι αναφέρουν τα CDC;

Σύμφωνα με τα CDC τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, από τον Απρίλιο 2021, υπάρχει αύξηση των αναφορών τόσο για μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή της καρδιάς) όσο και για περικαρδίτιδα (φλεγμονή του ιστού που περιβάλλει την καρδιά) μετά τον εμβολιασμό COVID-19 με τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna, ιδιαίτερα σε εφήβους και νέους ενήλικες, αλλά όχι μετά το εμβόλιο Johnson & Johnson.
Τα CDC δήλωσαν ότι αυτές οι περιπτώσεις εμφανίζονται κυρίως σε νεαρούς άνδρες, ηλικίας 16 ετών και άνω, με τυπική έναρξη αρκετών ημερών μετά τον εμβολιασμό.

Παρέμβαση FDA

Τα στοιχεία ήταν αρκετά ισχυρά ώστε, στις 25 Ιουνίου, ο FDA η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, ανακοίνωσε μια αλλαγή στο Φύλλο Πληροφοριών για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που διαχειρίζονται τα εμβόλια.
Τα νέα δελτία πληροφοριών περιλαμβάνουν τώρα προειδοποίηση για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα.

Σοκάρουν τα στοιχεία από το σύστημα VAERS

Το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων με τα εμβόλια (VAERS) είναι ένα σύστημα παθητικής παρακολούθησης ανοικτό στο κοινό.
Π.χ. στις 6 Αυγούστου 2021, υπήρξαν 571.830 εγχώριες και μη εγχώριες αναφορές για ανεπιθύμητες παρενέργειες μετά τη λήψη εμβολίων COVID-19 έως τις 30 Ιουλίου.
Αυτό περιλαμβάνει 4.371 αναφορές μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, 5.590 αναφορές καρδιακών προσβολών και 12.791 θανάτους.

Τι λέει το University of London;

Σύμφωνα με ερευνητές του University of London (Πανεπιστημίου του Λονδίνου), το 50% αυτών των αναφορών για φλεγμονές της καρδιάς, συνέβησαν εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό και το 80% μέσα σε μία εβδομάδα.
Αυτό υποδηλώνει έντονα μια αιτιώδη σχέση, μεταξύ εμβολίων και φλεγμονών της καρδιάς.

University of Liverpool, το University College of London, το University of York, το University of Bristol: Η πιθανότητα να πεθάνει μικρό παιδί από covid 19 είναι 0,0020%

Ο κίνδυνος θανάτου ή σοβαρής ασθένειας από Covid -19 σε νέους και παιδιά είναι εντυπωσιακά χαμηλός, σύμφωνα με νέες μελέτες από το Ηνωμένο Βασίλειο που συνέταξαν τέσσερα διεθνούς φήμης πανεπιστήμια.
Η πιθανότητα ένας νέος ή παιδί να πεθάνει από Covid 19 είναι 0,0020% ενώ αντιθέτως ο κίνδυνος από αυτοκτονίες είναι διπλάσιος 0,0010%
Οι μελέτες παρέχουν την πιο λεπτομερή μέχρι σήμερα ανάλυση σχετικά με τον αντίκτυπο του Covid 19 στα παιδιά και επιβεβαιώνει προηγούμενα ευρήματα για άτομα ηλικίας 18 ετών και κάτω: ότι διατρέχουν εντυπωσιακά χαμηλό κίνδυνο να υποστούν σοβαρή ασθένεια ή να πεθάνουν από την ασθένεια.
Ερευνητές από το University of Liverpool, το University College of London, το University of York, το University of Bristol δημοσίευσαν τις προκαταρκτικές μελέτες τους, οι οποίες βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης.
Δύο από τις μελέτες ανέλυσαν τους κινδύνους σοβαρής ασθένειας και θανάτου από το COVID-19, ενώ μια μελέτη επικεντρώθηκε μόνο στους θανάτους.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας στην Αγγλία, από τα 3.105 παιδιά που είχαν πεθάνει από όλες τις αιτίες, 61 ήταν παιδιά που βρέθηκαν θετικά από τον Covid 19.
Αλλά μετά τη «διάκριση μεταξύ εκείνων που πέθαναν από λοίμωξη SARS-CoV-2 και εκείνων που πέθαναν από άλλη αιτία αλλά βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοιό», οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο 25 από τα 61 παιδιά είχαν πεθάνει από το COVID-19 σε πληθυσμό άνω των 12 εκατομμυρίων παιδιών ή ποσοστό 0,00020%
Αυτό ισοδυναμούσε με ποσοστό θνητότητας περίπου δύο ανά ένα εκατομμύριο.
Από τα 25 παιδιά που πέθαναν με COVID-19, τα 15 ήταν ηλικίας περίπου 16 και είχαν πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα και τα 10 είχαν χρόνια προβλήματα υγείας.
Το 99,995% των παιδιών και των νέων που μολύνθηκαν με Covid 19 στην Αγγλία επέζησαν.

Οι αυτοκτονίες περισσότερες από τους θανάτους Covid 19

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η «ομάδα παιδιών που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου ήταν εκείνα με πολύπλοκη νευροδιαθεσιμότητα, που αποτελούν το 52% όλων των θανάτων» σε σχέση με τα παιδιά που πέθαναν από το COVID-19.
«Οι νέοι με υψηλότερο κίνδυνο είναι εκείνοι που διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο από οποιονδήποτε χειμερινό ιό ή άλλη ασθένεια - δηλαδή, νέοι με σοβαρές καταστάσεις υγείας και σύνθετες αναπηρίες».
«Ο COVID-19, ωστόσο, αυξάνει τους κινδύνους για άτομα σε αυτές τις ομάδες σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι για ασθένειες όπως η γρίπη (εποχική γρίπη).»
Μόνο 6 παιδιά το 26% από τους 25 θανάτους COVID-19 ήταν υγιή και δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα.
Επιπλέον, οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν θανάτους σε παιδιά με μεμονωμένη διάγνωση αναπνευστικής κατάστασης όπως άσθμα, διαβήτη τύπου 1, σύνδρομο down ή επιληψία.
Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι «κατά την ίδια χρονική περίοδο της μελέτης, κατεγράφησαν 124 θάνατοι από αυτοκτονία και 268 θάνατοι από τραυματισμούς, υπογραμμίζοντας ότι ο COVID-19 είναι εντυπωσιακά σπάνια θανατηφόρος» σε παιδιά και εφήβους ενώ οι αυτοκτονίες είναι μεγαλύτερος κίνδυνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης