Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Novartis: Ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας για τους Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο ζητεί ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας

Novartis: Ταχεία ολοκλήρωση της έρευνας για τους Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο ζητεί ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας
Του αιτήματος του κ. Μπαρδάκη είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιουνίου, αίτηση του κ. Γεωργιάδη, με την οποία ο ίδιος ζητούσε την επίσπευση της σε βάρος του έρευνας

Να επισπεύσουν την έρευνά τους για τη Novartis, ως προς τα δυο πολιτικά πρόσωπα για τα οποία ακόμη εκκρεμεί η δικογραφία, ήτοι τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρης Αβραμόπουλου, ζητεί από τους τρεις οικονομικούς εισαγγελείς που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας Χρ. Μπαρδάκης.
Του παραπάνω αιτήματος του κ. Μπαρδάκη είχε προηγηθεί τον περασμένο Ιουνίου, αίτηση του κ. Γεωργιάδη, με την οποία ο ίδιος ζητούσε την επίσπευση της σε βάρος του έρευνας.
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας απευθύνθηκε στους συναδέλφους του που χειρίζονται την υπόθεση, και τους ζήτησε τον ενημερώσουν γα τις δικονομικές τους ενέργειες, την πορεία της έρευνας τους αλλά και για το πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαρδάκης απευθύνθηκε στους συναδέλφους του με γραπτή παραγγελία του.
Με αυτή τους ζητεί επιπλέον να περαιώσουν άμεσα και το σκέλος εκείνο της υπόθεσης που αφορά σε περίπου 3.000 γιατρούς που επίσης ερευνώνται για την υπόθεση φαρμακοβιομηχανίας.
Ο επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας φέρεται να αναφέρει στο σχετικό έγγραφό που απέστειλε στους συναδέλφους του: «Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ.
Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021.
Ο χρόνος προσμετράται».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης