Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Αύξηση κρουσμάτων από 20/9 - Πιθανό να πάμε σε 4.500 τέλη Σεπτεμβρίου

Σαρηγιάννης: Αύξηση κρουσμάτων από 20/9 - Πιθανό να πάμε σε 4.500 τέλη Σεπτεμβρίου
Από τώρα έως τις 21/10 περιμένουμε μια διακύμανση 30 με 40 θανάτους την ημέρα είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Για αντιστροφή της πτωτικής τάσης των κρουσμάτων κάνει λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εκτιμά ότι είναι πιθανό προς τα τέλη Σεπτεμβρίου να πάμε σε περισσότερα από 4.500 κρούσματα.
«Ήμασταν σε κάμψη, ήμασταν σε καθαρή πτωτική πορεία περίπου 12 μέρες πριν, πριν τρεις με τέσσερις μέρες έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας, και αυτή τη στιγμή ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι σε σταθερότητα, πέφτουμε ακόμα, αλλά πιο αργά.
Αυτό είναι προάγγελος μιας μεταβολής της εικόνας που περιμένουμε να δούμε 18 με 20 του μήνα, με μια αναστροφή σε αυξητική πορεία που μπορεί να οδηγήσει σε ημερησία αυξητική τιμή πάνω από 4000 – 4500 κρούσματα προς το τέλος το μήνα, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα είναι γύρω στα 3.500 – 3.700.
Και 4.900 σε μια μέρα μπορούμε να δούμε, άλλα θα είναι μια μέρα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης.
«Το καλό νέο είναι ότι η εικόνα των περίπου 40 θανάτων δε θα συνεχιστεί, θα πάμε προς τους 30 εβδομαδιαίο μέσο όρο, όμως μετά προς τα μέσα Οκτωβρίου, μπορούμε να φτάσουμε στους 37, θα έχουν συμβάλει και τα σχολεία λόγω μετάδοσης στο σπίτι» είπε ο καθηγητής, ο οποίος υπογράμμισε πως από σήμερα έως τις 21 Οκτωβρίου «περιμένουμε μια διακύμανση 30 με 40 θανάτους την ημέρα».
«Θεωρώ ότι μπορούμε να το αποφύγουμε με τον εμβολιασμό βασικό όπλο» τόνισε ο κ.Σαρηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης